Medyanın her zamanki gibi motosikletçi kötüleme çalışmalarına yeni örnek
Reklamlar
-
Haberin başlığı "Kadın şoförün intikamı acı oldu"
Konu ise aşağıda linkini verdiğim ve hergün binlerce insanın okuduğu bir gazetenin resimli haber bölümü. Okuduğunuzda da göreceğiniz gibi, habere göre bir motosiklet sürücü bir kadının aracına tekme atıyor ve kadında buna kızıp motosiklete kasten çarpıyor. Sonra da kaçınılmaz son motosikletçi adam inip kadına saldırıyor. Arkadaş hiç mi aklınıza gelmiyor acaba bu adam neden kadının arabasına tekme atsın? Ayrıca buna karşılık cana kast olarak değerlendirilebilecek bir hakeretle motorun üzerine aracını sürüyor... bunları düşündüğümde kadın olduğu iddia edilen sürücünün pekte sütten çıkmış ak kaşık olacağına ihtimal vermiyorum. Ve bu gazete böyle ıvır zıvır resimleri toplayıp ara ara ısıtıp veriyor. Nereye bildirsem kime söylesem derdimi bulamadım, resimli haberlerde de köşe yazarları gibi bir adres olmadığından, en iyisi burada paylaşıyım dedim. Buyrun, acaba arıza bendemi yoksa benimle aynı fikirde olan başkalarıda var mı?
http://www.milliyet.com.tr/fotogaler...ami-aci-oldu/1
"KAZASIZ SÜRÜŞLER"
GÖZÜ PEK MOTORCULAR VARDIR, BİRDE YAŞLI MOTORCULAR...
HEM GÖZÜ PEK HEMDE YAŞLI MOTORCU YOKTUR...
Reklamlar
-
Açıkçası aynı fikirde değilim sizinle.
Sonuçta videodan ufak bir kaç kare seçerek altına açıklama yapmışlar kısa kısa.
Ve burada motosikletli arkdaş için herhangi bir kötüleme göremedim ben.
Sadece ilk fotoğrafta " Brezilya'da Kadın sürücününün aracına tekme atan motorsikletli hiç beklemediği bir tepkiyle karşılaştı " demiş.
Bu bir köşe yazısı veya 3. sayfa haberi olsaydı, o zaman bende tepki gösterirdim.
Fakat sadece fotoğraf açıklaması yaparken, açıklamaya "Acaba kadın sürücü daha önce ne yaptı da motorcu böyle bir tepki verdi ?" demesi anlamsız olur.
Ha bu yaptıkları haber niteliği taşıyormu derseniz orasıda tartışılır tabi.
Ancak çok birşey beklememek lazım sabah, akşam, milliyet vb gazetelerden...
Motosikletli Kaplumbağa...
-
Başında kadın adamı sıkıştırıyor. Videonun başını seyredin derim. uzaktan çekilmiş ama anlaşılabiliyor.
Babama söylemeyin. O, benim motorum yok sanıyor.
-
Nekadar yanliyiz motorcu olarak...
Ve yanli haberden sikayetciyiz...
???
Dahada basa donup, brezilyada motosikletlerin araclar arasinda cizgi uzerini kullanmalari yasakmi degilmi ona bakmak lazim.
Yasaksa kadin yol vermek zorunda degil. Serbest se yine yol vermek zorunda degil, ilginc
-
kadın arabayı yeni almış herhalde bu kadar gözü döndüğüne göre...
MotorKafa adlı üyeden alıntı
Ancak çok birşey beklememek lazım sabah, akşam, milliyet vb gazetelerden...
sadece onlarmı... canım memleketimde bütün basın-yayın kuruluşları baskı altında...hükümetin kurduğu gayri resmi bi kuruldan
onay almayan hiç bir haber yayınlanmıyor...eh onlarda ne yapsın...tırıvırı ne varsa dolduruyorlar...manşetten vermediğine dua et...
-
brds adlı üyeden alıntı
sadece onlarmı... canım memleketimde bütün basın-yayın kuruluşları baskı altında...hükümetin kurduğu gayri resmi bi kuruldan
onay almayan hiç bir haber yayınlanmıyor...eh onlarda ne yapsın...tırıvırı ne varsa dolduruyorlar...manşetten vermediğine dua et...
ne teori ama
o arabalı kadın da muhtemelen akp rio kadın kolları başkanıdır.
her halttan politik çıkarım yapmanız inandırıcılığını yitireli çok oldu.
"laubalilikten hoşlanmam, ciddiyeti severim, disipline hayranım!.."
-
açıklamayı iyi oku...motorkafanın bir sürü yorumu var ben en sonuncusu ile ilgilendim oda memleketimiz mevzusudur...
banane brezilyadan..konu ne sen ne yazmızşın allah aşkına...
-
Aklı başında kimse durup dururken bir araca tekme atmaz, bu nedenle en mantıklı sorudur bu adamın araca tekme atmasına sebep olan şeyin ne olduğu...!
Gelelim yanlı olma meselesine... Bu haberde yanlı olmamamız mümkün değil ki, bu habere konu olan araçlardan bir tanesi motosiklet ve bu sitenin adı motosiklet.net, dolayısı ile haberin şekil itibari ile haksızlığa uğradığını düşündüğüm bir motosiklet sürücüsü nedeni ile kesinlikle taraflı olduğum bir haberi paylaştım. Diğer tarafdan, sohbetimize konu olan haber taraflı yapılmış bir haber değil, magazin haberleri gibi işlerine nasıl gelirse nasıl daha çok prim yapacaksa o şekilde sunulmuş bir haberdir.
Bu arada konumuz bir motosiklet ve bu motosiklete başka bir ülkede çarpan bir sürücü iken nasıl oluyorda siyasete dönüyor onu da anlamış değilim.
"KAZASIZ SÜRÜŞLER"
-
şimdi burada trafikte birisi hata yaptı diye onun malına zarar vermek haklılık mıdır. kadının yaptığını onaylamıyorum. ama bu forumda o motosiklet surucusu tarzında tarzan adamlar var. git adamaın aynasını kır. camını kır diyenler. ben hem araba hem motor sürücüsü olarak şunu savunuyorum. trafikte her şöför profesyonel şöför değildir. trafiğe çıkmadan bunu kabullenmeniz gerekmekte. karşıdakinin hata yaptığında ona veya malına zarar vermeyin. çünkü sizde yapabilirsiniz. motor trafikte iki aracın arasında geçiyorsa kadın görmeyebilir. benim şahsen başıma geldi. bir baktım solumda bir motor bitiverdi birden. görmem ile frene dokunmam bir oldu. çünkü yavaş akan trafikte benim aynayı son kontrolümde orada yoktu. sağdan soldan geçerek soluma gelmiş. ve görmedim.
basın herşeyi mübalağa etmeyi çok sever.
-
Adam tekme attıgı an haksız duruma düşmüş oluyor teorik olarak tam konuyu bilmiyoruz ama gel gör ki sıkıştırma gibi bir durumda cana kasıt oluyor. Dün de beni sıkıstırdılar napıyon ne ediyon yapıyorum aman be ya modunda cevap geliyor bitiyor ama o adam benim bir bacağıma koluma belki hayatıma kastediyor.
-
drsteel adlı üyeden alıntı
şimdi burada trafikte birisi hata yaptı diye onun malına zarar vermek haklılık mıdır. kadının yaptığını onaylamıyorum. ama bu forumda o motosiklet surucusu tarzında tarzan adamlar var. git adamaın aynasını kır. camını kır diyenler. ben hem araba hem motor sürücüsü olarak şunu savunuyorum. trafikte her şöför profesyonel şöför değildir. trafiğe çıkmadan bunu kabullenmeniz gerekmekte. karşıdakinin hata yaptığında ona veya malına zarar vermeyin. çünkü sizde yapabilirsiniz. motor trafikte iki aracın arasında geçiyorsa kadın görmeyebilir. benim şahsen başıma geldi. bir baktım solumda bir motor bitiverdi birden. görmem ile frene dokunmam bir oldu. çünkü yavaş akan trafikte benim aynayı son kontrolümde orada yoktu. sağdan soldan geçerek soluma gelmiş. ve görmedim.
basın herşeyi mübalağa etmeyi çok sever.
Haklı olduğunu düşünsemde, forumda yazdığımız konforda yollarda seyehat edemediğimizden çok nazik olamıyoruz. Ayrıca kaza ile bilmeden veya acemice yapılan bir harekete nedeni ile insanlar birbirine girmez. İnsanların kaba kuvvete yada sinirlenmeye iten şey yapılan hatanın kabullenilmeyişi. Defalarca aradan geçmeye çalışırken tekerleğini tam sağ yada sol yaparak geçmeme izin vermeyen, bilerek arkadan tamponunu dokunduran manyaklarla karşılaştım yaşadığım şehirde. Adamın zaten niyeti belli bundan birde özür beklemek yada oturup çocukluğuna inmek gibi bir lüksüm yok. Bu yazdıklarımdan da bir apaçi olduğumun düşünülmesini istemem ama, kusua bakmayın da pek kimsenin umrunda değiliz. Bizim motosiklete binenler olarak dışarıdan bakıldığında ya maceraperest yada serseri olduğumuz yaftasını hala atabilmiş değiliz. Daha bu sabah forumda bir arkadaşımızn akrabasının cg ile ilgili yazılarını paylaştı bizimle. istersen 1200 GS ADV' ye bin seni görenlerin % 70 seni bu motorun üzerine yatıp 100 km hıza çıkan adamla aynı kefeye koyuyor. Gelelim tekme atmak zarar vermek gibi olayların meşru olup olmadığına. Kesinlikle haklı dahi olunsa kaba kuvvet birinin malına yada canına zarar vermek adına yapılan herşey yanlıştır. Ama bunu o anın adrenalin seviyesi ve psikolojisi ile değerlendirdiğimizde hangimiz o anı yaşadığımızda sükunetini sonuna kadar koruyup tepki vermez? Geri zekalı araç ve motosiklet kullanıcıları yüzünden çok ağzımız yandı ve çok üzüldük. Üstüne üstlük böyle haberleride bence motosikleti hedef alarak sunan gazete veya diğer medya kuruluşlarına gıcık oluyorum.
"KAZASIZ SÜRÜŞLER"
-
trafikte kadınlardan uzak durmakta fayda var. trafik harici uzak durmayın.
-
-
video nun başında motorcu belliki bişey olmuş araca doğru bakıyor sonrada kendini tutamayıp tekme atıyor ancak kadın adamı korkutmak yerine direk öldürmeye teşebbüs ediyor
kadının altında araç var ve 2 sefer bu sefer adamı ezmeye çalışıyor .gelelim medya konusuna daha burdaki insanlar kadını haklı görmüşken medya ne yapsın??
adam kendini tutamamıştır suçludur ancak kadın ondan 10 kat daha suçludur ölüme teşebbüs etmiştir
hal böyleyken birde motorcu adamla dalga geçilmiş ve asıl suçlu o ilan edilmiş kimin suçlu olduğu hususundada netlik bu videodan anlaşılamaz
belki adamı sıkıştırdı çarpıyodu kim nerden bilicek motor kullanan adamın canı söz konusu onun tepkisi daha farklı olur birde motor kullanıyom diye çıkıyolarya burdakinler offf off
-
Motorcu her zaman her sartta haklidir diyelim herkes mutlu olsun bari.
( kimin hak anlayisina gore ise artik)
Bu olayin en guzel aciklamasi ; dinsizin hakkindan imansiz gelir.
-
acayüp adlı üyeden alıntı
Motorcu her zaman her sartta haklidir diyelim herkes mutlu olsun bari.
( kimin hak anlayisina gore ise artik)
Bu olayin en guzel aciklamasi ; dinsizin hakkindan imansiz gelir.
yav abi sen deme bari böyle
sn şimdi allah göstermesin biriyle münasebete girsen sen yumruk attın diye adam bıçak çekse bıcağı sallasa sana o haklı olsa bile bıçaklasa...sana
sonrada başkaları dinsizin hakkından imansız geldi dese bu gücüne gitmez mi?
yumrukla bıcak bir mi?
biri darbe diğeri direk öldürmek
suclu sucsuz ayrı bir konu
-
100 kisiye soralim birisi mototunuzu tekmelese ne yapardiniz.
Eminim 90 kisi gebertirim usta diye cevap verir.
Sen kaba kuvvete yonelirsen direk, elbet daha kabasi cikar.Sonra aglamanin faydasi olmaz.
Amerikada dikkat ettinmi millet agiz dalasi yapar ama ilk karsidakinin vurmasini bekler. Cunki ilk baslatan kafadan haksizdir. Bencede oyle.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler