Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Kamyonet Vurup Kaçtı Ne Yapmam Lazım

REKLAM ALANI

Herkese merhaba. Bugün saat 17.00 civarında trafikte normal bir şekilde ilerlemekteydim. Bir anda motorumun sepet kısmında (kuryelik yapmaktayım) bir kamyonetin bana çarpacak kadar yaklaştığını fark ettim. Refleksle dönüp baktım ve sürücüyle göz göze geldik. Sürücü bana sinirli bir şekilde el kol hareketleri yapmaya başladı. Bende elimle napıyorsun çarpacaksın gibi el hareketiyle karşılık verdim. Şahıs bu sefer bana küfürler savurmaya başladı. Daha sonrasında bana parmak sallayıp "Sen görürsün, sen bekle" tarzı cümleler kurup sağ şerite geçti. Oradan direksiyonu üzerime kırıp motorun dengesini bozdu ve beni yere düşürdü. Hiç durmadan hatta hızlanarak yoluna devam etti. O anlık sinirle aslında yapmamam gereken şekilde ayağa kalktım ve motoru alıp o sırada olayı gören başka bir kurye arkadaşla peşine takıldık ancak aracı bulamadık. Sorum şu; Google haritalardan baktığımda olayı yaşadığım yerde bir mobese kamerasına benzettiğim bir kamera olduğunu gördüm. Polise başvursam bir sonuç alabilir miyim? Ne plakasını alabildim ne de olay yerinde bir fotoğraf çekebildim. Polis üzerine düşer mi yoksa uğraştığımla mı kalırım? Şimdiden teşekkürler.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    BoraKara - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Scrambler
    Öncelikle geçmis olsun. İlk olarak Hastaneye gidip rapor alacaksın, sonra raporunla birlikte sikayetci ol. Dava acilinca uzlastirmada da uzlasma birak ceza alsin, eger bilerek yapti ise kesin ceza cikar. Bu arada motorunu git yaptir faturayi al onuda sunarsin sikayetci olurken. İş resmi boyuta geldimi mobese goruntuleri yada yakın dukkan isyeri goruntuleri istenir. Elini cabuk tut goruntuler silinmeden.y
    `Tesron ve espresso bunu beğendiler.

Robinson_C - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CB 125 R
    Plakası olmadığı için bulman neredeyse imkansıza yakın,
    espresso bunu beğendi.
    Herif Manyak Yüzünden Belli,

mavellen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bizim millet(Türkiye cumhuriyetinde yaşayan tüm ırklar)araca binince transa geçiyoruz. Yol keseriz. Sıkarız hiç düşünmeden. Motosiklete bilerek kamyonla vururuz. Takip ederiz, petrolde sıkıştırır bir güzel döveriz.
    espresso bunu beğendi.

Nikkfurie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW , Piaggio , Sym
    Plaka yoksa dayın da yoksa pek birşey yapamazsın , plaka olsa direk adliyeye git trafik şubeye dilekçeni yaz derdim , dayın varsa en yakın karakola git komiserin yanında ara derdim , onlar 10 tane sokakda kamera kaydı izler bulurlar ama dayı lazım masadan kalkmaları için , geçmiş olsun..
    espresso bunu beğendi.

Alıntı forgame257 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Herkese merhaba. Bugün saat 17.00 civarında trafikte normal bir şekilde ilerlemekteydim. Bir anda motorumun sepet kısmında (kuryelik yapmaktayım) bir kamyonetin bana çarpacak kadar yaklaştığını fark ettim. Refleksle dönüp baktım ve sürücüyle göz göze geldik. Sürücü bana sinirli bir şekilde el kol hareketleri yapmaya başladı. Bende elimle napıyorsun çarpacaksın gibi el hareketiyle karşılık verdim. Şahıs bu sefer bana küfürler savurmaya başladı. Daha sonrasında bana parmak sallayıp "Sen görürsün, sen bekle" tarzı cümleler kurup sağ şerite geçti. Oradan direksiyonu üzerime kırıp motorun dengesini bozdu ve beni yere düşürdü. Hiç durmadan hatta hızlanarak yoluna devam etti. O anlık sinirle aslında yapmamam gereken şekilde ayağa kalktım ve motoru alıp o sırada olayı gören başka bir kurye arkadaşla peşine takıldık ancak aracı bulamadık. Sorum şu; Google haritalardan baktığımda olayı yaşadığım yerde bir mobese kamerasına benzettiğim bir kamera olduğunu gördüm. Polise başvursam bir sonuç alabilir miyim? Ne plakasını alabildim ne de olay yerinde bir fotoğraf çekebildim. Polis üzerine düşer mi yoksa uğraştığımla mı kalırım? Şimdiden teşekkürler.
    Öncelikle geçmiş olsun, yakın bir hastaneden zarar gören bölgelerin için bütün raporlardan alıyorsun. Örn: Bacağında zedelenme varsa orayı , ayriyetten yüzünde zedelenme varsa orayı 2-3 doktor geze geze alıyosun sonrasında bunlarla birlikte evine yakın bir karakola gidip şikayet dilekçesi dolduruyorsun tanıdık birisi varsa çok iyi karakoldakilerin çoğunun klavye kullanmayı bildiklerini sanmıyorum olayları hızlı sonuçlandırmak için kısa ve garip şeyler yazıyorlar :D . Motosikletini yaptır ve onunda faturasını al , cebinden çıkan tüm şeylerin faturasını al zor olsa bile bazen benzin parası bile alınabiliyor hastane ve karakola gitmek için kullandığın uzlaştırma veya şansına bağlı. Hızlı yap çünkü çoğu sistemin o kadar depolama alanı olmadığı için düzenli aralıklarla silinir. Örn sen kazayı 5Kasım'da yapmışsın diyelim adamda kurulumunu 5Kasım'da yapmış ve 1 ay aralıklarla siliniyor tam o gün silinir . Yaptığı el hareketleri davranışları vesaire tam görünmeden kasti adam yaralamadan ceza almaz sadece dalgınlık diyip geçebilir ama bariz bir şekilde yapıyorsa o arkadaş biraz sıkıntıya girer üstüne üstlük herhangi bir olayda kaçan kişi %100 oranda suçludur istersen alkollu ol o an trafik polisi gelmediği için hiç birşey olmaz :D. Plakası olmadığı için bulman imkansız diyen arkadaşlar içinde illaki o kamyonet kameralardan takip edilebilir ve girip çıktığı durduğu yerler kontrol edilir detaylı bir araştırmayla çok kolay bir şekilde bulunur . Bunun için güzel bir avukat tutmanız veya zamanınız varsa en yakından sizin sıkı takip etmeniz gerekir

Birkannn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Geçmiş olsun bu gibi durumlarda anlık sinirle adaleti kendimiz sağlamaya çalışmamamız lazım.
    Düşürdüyse ve kaçtıysa şikayet en iyisi.
    Seni düşürüp kaçan birinin önünü kessen yakalasan da sana daha fazla zarar verebilir.
    Hepimiz için geçerli.
    Herkes sinirine yenik düşer size bir şey olmamış önemli olan bu.
    Adalet düzgün işlemiyor diye hepimiz susarsak olmaz.
    Seni düşürdüğünde ambulans ve polis çağırsaydın muhtemelen şuan ifadesi için göz altına alınırdı.
    Bulunması zor değil.
    Yaralamalı olay sonuçta.
    Şuan raporla beraber adresine bağlı olan ilçe karakoluna gidip şikayetçi olman.
    Senin zararın giderilmese bile o şahıs uğraşacak.
    Adalet yerini bulmasa bile sayende başkasına yapmaya çalışırsa 10 kere düşünecek.
    Tekrar geçmiş olsun.
    espresso bunu beğendi.

Motosikleti
    falcon flash 100
    Alıntı Birkannn adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Seni düşürdüğünde ambulans ve polis çağırsaydın muhtemelen şuan ifadesi için göz altına alınırdı.
    Bulunması zor değil.
    Yaralamalı olay sonuçta.
    Ambulans gelirse bulunur mu bilmiyorum ama başka türlü zor değil imkansız.

İşini yapanları töhmet altında bırakmak istemem ama sıradan bir vatandaş olarak benim şahsi düşüncem bu.

Boşa uğraşma çarpan çarptığı ile mağdur mağduriyetiyle kalıyor.
    plakasını bulsan bile dava açacaksın ve günün sonunda takipsizlik çıkıcak.

Birkannn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı yaşlıveacemi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ambulans gelirse bulunur mu bilmiyorum ama başka türlü zor değil imkansız.

İşini yapanları töhmet altında bırakmak istemem ama sıradan bir vatandaş olarak benim şahsi düşüncem bu.
    Düşüncene lafım yok abi çünkü hepimiz böyle düşünüyoruz haklıyız da.
    Yargı iyi işlemiyor.
    İnsanlar da güvenmediği için bu arkadaş gibi kendi adaletini sağlamaya çalışıyor.
    Çıkmadım yurt dışına çıkanlar bilir ama orada böyle bir durum olsa çok sağlam cezalar alır vurup kaçan diye düşünüyorum bilenler aydınlatsın.
    Benim derdim şikayet etmeye üşenmeyelim bir şey olmaz boşa uğraş olarak görmeyelim.
    Karakola gelen bir amcaya 250 tl hesabından para çekildiği için şikayeti almamaya çalışan bir memura sağlam fırça atmışlığım var.
    Miktar önemli değil önemli olan suç.
    Başka olaya karışır bu davası önüne çıkar hakim ona göre karar verir mesela.
    Milli mücadelelere şahsî hırs değil, milli ideal, milli onur sebep olmuştur.
    MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)