Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Kaza Tespit Tutanağı Hk.

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    26 Aralık 2022
    Arkadaşlar merhaba...
    Geçtiğimiz cumartesi günü bir kaza geçirdim. 3 şeritli bir yolda köprü üzerindeydik. Sol 2 şerit düz bir şekilde köprünün soluna, aşağıya doğru kıvrılırken sağ şerit ise sağ tarafa, Edirne istikametine doğru kıvrılıyordu. Ben orta şeritteydim ve önümde bir araç vardı. araç önce sol şeride geçer gibi oldu. aracın %50+ kısmı sol şeride geçti. sonra bir anda en sağ şeride kırmaya başladı fakat çok geç kırdığı için orta bariyere girdi. ben de araç solumdan geldiği için sağ şeride kırdım fakat yetmedi ve araç da o arada yavaşladığı için sol gidonum aracın sağ arka stopuna çarptı, savruldum ve düştüm.

    Tutanak için 3 saate yakın bekledik çünkü 2 ilçenin sınırındaymış vs. Bir memur geldi, baya artistlik yaptı. Yok benim mesaim 5'te bitiyordu. Yok işte "almıyorum beyler tutanağı araçları da bağlıyorum" vs falan... Beni zaten dinlemediler adam akıllı. İfadeleri ortak aldı. İmza attırdı. Ben pek bir şey diyemedim o anda. Bu benim ilk kazam. Fazla anlamadım ne olduğunu. Kötü de üştüğüm için ayak parmaklarımda da kırıklar vardı.

    Sorum şu olacak. Bu kaza tutanağına göre kusur 50-50 gözüküyor fakat böyle bir şey olması mümkün değil. Bu kaza tespit tutanağına nasıl itiraz edebilirim ? (Mobese de olay yerini tam görmüyor. 20m öncesini görüyor)


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Bergson - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Mart 2023
    Şehir
    Urla-Antakya
    Motosikleti
    Dominar 400 UG
    Savcılık soruşturma dosyası üzerinden kaza tespit tutanağına itiraz ederek bilirkişi incelemesi talep edebilirsiniz. Ayrıca çoğu kişi bilmez ama tıpkı trafik idari para cezasına itiraz gibi kaza tespit tutanağına da sulh ceza hakimlikleri kanalı ile itiraz edebilirsiniz. Ama size tavsiyem savcılık dosyası üzerinden itiraz ve delil toplama talebi.

  3. #3
    Osm@n - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Ekim 2015
    Şehir
    Kastamonu
    Motosikleti
    KTM DUKE 250 - 2016
    Önce bir bakınız. Maddi Hasarlı Kaza Senaryoları.
    haylaz01 bunu beğendi.

  4. #4

    Üyelik
    13 Haziran 2016
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    falcon flash 100
    Şahit yok. Kamera görüntüsü yok.

    İmzalanmış bir tutanak var.

    Bir şey çıkmaz o işten kimse uğraşmaz ne çıkarsa bahtına razı ol.
    haylaz01 bunu beğendi.

  5. #5

    Üyelik
    26 Aralık 2022
    Yani... Bir şey de çıkmayabilir tabi ama yine de itiraz yaptım sulh ceza mahkemesine. Şimdi de aracın expertiz, sigorta olayları 2-3 ay sürecek deniyor. Tüm masrafları kendim karşılayacağım heralde. Bu süreyi de beklemek istemiyorum çünkü.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler