Motoru PERT ettiğim kazayı Zafer Akçay abi yorumladı
Reklamlar
-
12 Haziran 2021, 23:26
Zafer Akçay abinin yorumu:
https://youtu.be/6_vZWUzrinM?&t=102s
Kaza videosunun tamamı:
https://youtu.be/stJJjnqUV8s
çıkarılacak dersler var. benim şahsen çıkardığım en büyük ders böyle durumlarda karşı taraf için olumlu hareket edeceği düşüncelerini kafamdan silmek oldu. artık her zaman karşı taraf en ters hareketi yapacak diye düşünerek ilerliyorum. böyle bir durumda duruyorum araç dönmüyorsa düşük hızda geçiyorum mesela.
bu arada ben aracı gördüm, görmedim değil elbette. hatta Zafer abinin videoyu dondurduğu saniyeden öncesinde kornaya basmaya başlamıştım. sesi de geliyor. ama işte asıl hata. korna yerine, selektör yerine frene basmalıydım. :(
ek olarak ekipmanın önemini de bir defa daha görmüş olduk. full ekipman gezerim her zaman ve 58 km/s hızla bir arabaya kafa atmama rağmen ne kafamda ne vücudumda en ufak bir çizik dahi oluşmadı bu kazada.
Reklamlar
-
13 Haziran 2021, 00:05
-
13 Haziran 2021, 00:10
Tek izlediğim arkadaş gerçekten düzgün işi bilen birisi Zafer bey kaza konusuna gelince geçmiş olsun inşallah tekrar olmaz
-
13 Haziran 2021, 01:46
ben pert etme kısmına takıldım. Zafer bey anlatım tarzı olarak tam bir öğretmen gibi, çok başarılı severek takip ediyoruz.
-
13 Haziran 2021, 02:04
Yeri gelmisken yazalim.istatiksel olarak en cok kaza kavsaklarda oluyor.daha sonra yolculugun ilk 5 ve son 5 dakkasi.ben olsam o kavsaga 30 km hizla gireedim..
Gecmis olsun
-
13 Haziran 2021, 09:01
Keçiören incirli burası sanırım. Ben otomobille geçerken durma hızına geliyorum siz motosikletle bu hızda iyi cesaret etmişsiniz.
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:15 ----------
Geçmiş olsun Allah beterinden korusun.
-
13 Haziran 2021, 10:03
Çok geçmiş olsun dostum, videoyu Zafer abi kanalından izlediğimde "Kendinde de motorda da bir şey yok şükür." demiştim, en azında motosiklet kısmında yanılmışım diye sevindim şu an. Allah beterinden saklasın.
-
13 Haziran 2021, 10:58
Geçmiş olsun. Sizde birşey olmaması sevindirici...
Bu motorda ABS yokmuydu?
Devreye girdimi, girmedimi?
Merak ettim.
Bu arada, Zafer beyin videolarını çok eğitici buluyor ve herkese tavsiye ediyorum.
-
13 Haziran 2021, 11:53
Ankarada semte göre sürüyorum ben. Böyle semtlerde zaten ya ticariler ya da taksiciler terör estiriyor.
-
13 Haziran 2021, 11:56
Kavşaklarda yavaşlamakta tehlikeli biri sizi silme geçerken biçe bilirde çok kişiyi biçtiler çünkü böyle
-
13 Haziran 2021, 12:51
sağda göbek ortasında ticari var, 4 yol kavşak var, çarpma anında hız 58 km/s... bu videoyu yorumlamaya çok gerek yok zaten her şey apaçık ortada. düşünebilenler için ibretler vardır.
benim tavsiyem şüpheli araç görünce kornayla uyarın gerekirse 1 den fazla uyarın. gündüz vakti sellektör nasıl görünsün?
yavaşlayın ama arkayı keserek yavaşlayın. arkadan gelip biçerler diye de son gaz girilmez kavşaklara zaten 3-5 kavşak sonra ölürsünüz.
bu iş oyuncak değil... kaydet devam et yok bu oyunda. yeni başlayanlar heyecanlı oluyor bir de apaçi tayfa heyecanlı oluyor ama her gün de birileri ön kaldırırken 30-50 km hız sınırı olan yollarda 80-10le giderken ölüyorlar.
önce canınızı sonra cananlarınızı düşünün...
Aşırı hız ve dikkatsizlik motorcunun en büyük düşmanıdır.
-
13 Haziran 2021, 12:51
Bence yorum çok doğru değil.Tamam o kavşakta hızlı olabilir ama sağda duran araç sola hamle yaptığında arkadaş zeten tepkiyi vermiş.Ama mesafe kalmamaış tabi.Aracın tekeri sola zaten hareket ederken dönüyor öncesinde sağda duruyor.
-
13 Haziran 2021, 13:20
sağ şeritten aynaya bakmadan sola dönenleri bi anlayamadım
-
13 Haziran 2021, 15:39
ufoz adlı üyeden alıntı
Geçmiş olsun. Sizde birşey olmaması sevindirici...
Bu motorda ABS yokmuydu?
Devreye girdimi, girmedimi?
Merak ettim.
Bu arada, Zafer beyin videolarını çok eğitici buluyor ve herkese tavsiye ediyorum.
Selam, aynı motoru 10 bin km kullandım bende. Lastikler ve balatalar kötü olduğu için fren mesafesi ciddi uzuyor abs devreye girdiğinde. ABS düzgün çalışıyor ancak süspansiyon,lastik ve balata kombinasyonu doğru değil motorun. Ben balatayı değiştirmiştim ciddi fark yaratmıştı.
-
13 Haziran 2021, 17:10
allegromod adlı üyeden alıntı
sağ şeritten aynaya bakmadan sola dönenleri bi anlayamadım
Bence aynaya bakmama olayi değil bu ben donuyorum yavaslasin yol versin mantigi var donende duz giden de diyorki yol benim dursun yol versin.Bir de sunu farkettim motosiklet kullananin canli olduğunun farkinda olmayanlar var.
-
13 Haziran 2021, 17:39
geçmiş olsun.
ben motora başlamadan önce abimin söylediği bir söz vardı.
hala onu uygularım ve kazaların çoğundan o sayede yapmadan kurtuldum diyebilirim.
abimin sözü şuydu.
"tüm araç sürücülerini geri zekalı olarak düşün ona göre motor kullan."
-
13 Haziran 2021, 17:49
tusumoto adlı üyeden alıntı
çıkarılacak dersler var. benim şahsen çıkardığım en büyük ders böyle durumlarda karşı taraf için olumlu hareket edeceği düşüncelerini kafamdan silmek oldu.
Türkiye'de kesinlikle yapılmaması gereken bir hata. Geçmiş olsun.
-
13 Haziran 2021, 18:21
mavzer-i adlı üyeden alıntı
geçmiş olsun.
ben motora başlamadan önce abimin söylediği bir söz vardı.
hala onu uygularım ve kazaların çoğundan o sayede yapmadan kurtuldum diyebilirim.
abimin sözü şuydu.
"tüm araç sürücülerini geri zekalı olarak düşün ona göre motor kullan."
Gibi fazla ya, motosiklet kullananından araba kullananına hatta hiçbir şey kullanmayıp evinde koltuğunda oturana kadar çok büyük bir kısım geri zekalı. O yüzden dört yol ağzında yaya mı fırlar, arkadan gelen mi ezer, önden gelen mi çarpar düşüncelerini geçirmeden basıp gitmek mantıklı değil.
Yaz geldi sorumsuz anneler de çoğaldı, çocuklar ellerinden fırlayıp fırlayıp yola atlıyor. Bu hafta Bostancı sahil yolunda arabadan inen, kaldırımdan inen iki çocuk atladı. Etrafta park, bahçe, sahil bir şey varsa iki kat dikkat edin. Hem sarhoş hem çoluk çocuk oranı çok artıyor havaların güzelleşmesiyle.
-
13 Haziran 2021, 20:23
Kaza yapan arkadasa gecmis olsun, Allah beterinden saklasın.
Fakat biraz daha dikkatli olması gerektiği kanısındayım.
-
14 Haziran 2021, 09:45
Aynı videoya yorum atmıştım sagolsun zafer abi yorum yapmıştı.
arkadaşlarımla sıkıntıdan bunları izlerken "ula bu adam da hep motorcuyu sucluyor" demişti
Burada araç tamamen kusurlu bence ona birşey diyemeyiz. Ancak karşı taraf "ben sığırım bak simdi napıcam" sinyalleri veriyordu.
hızınız kac bilmiyorum ,(hatırlamıyorum) ancak limitler içinde kullanıyorsanız cok rahat durabilriiniz. o an ya hızlı idiniz ya da sıyırır geçerim diye ümit ettiniz.
ne yazık ki kaporta biziz ve bir şekilde bu sığırları öngörüp "ulan kesin bişi yapar" diye sürmek gerekiyor
Cok gecmiş olsun.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler