bende bu videonun 20:20 nci dakikasında sağa sola salça olmaya çalıştım ama beceremedim. ekstra bir beceri istiyor sanırım bu durum
hata
/.–/
ad
1.
yanılmadan doğan durum, yanılma, yanılgı, yanlış, yanlışlık.
2.
bilmeyerek ya da istemeksizin yapılan yanlışlık, yanılma.
yanlış
ad
1.
bir gerçeğe, bir ilkeye, bir kurala uymama durumu.
"Bir yanlışı düzeltmek istiyoruz"
2.
sıfat
bir gerçeğe, bir ilkeye, bir kurala uymayan, gerçeğe, ilkeye. kurala aykırı olan.
Yani özetle hata bilmeden yapılır, yanlış ise bilerek!
Yolun en sağında emniyet şeridinden motor süren adam bana "burada kapı mı açılır ?" diye bu şekilde bağırsa doğrudan girerim. %100 hatalısın ve haksızsın. Taksicinin tek suçu orada yolcu indirmek için durmaktır. Bak, sadece durmak demiyorum, yolcu indirmek için durmak. Araba arıza yaptığı için de durabilirdi. Yoksa emniyet şeridinde durmak normal bir şey ama özellikle İstanbul motorcuları için orası gazlama yeri olunca şeridi öngörülen amaç için kullanana böyle tepkiler gösteriyorlar. Bir de adama "Senin inmek istemen suç, kapıyı açman suç" demiş
kardeş gazlayacaksanız gelin pistte yiyelim birbirimizi trafikten kurtulalım diye aradan geçiyoruz hız yapıyoruz herşey hata zaten birde ona rağmen hem suçlu hem güçlü olmıyalım bu kadar bencil bir toplum görmedim
geçmiş olsun. aracın emniyet şeridine geçmiş olması duracağının sinyali aslında.
arızalanmış olabilir, yanlış ta olsa yolcu indirecek olabilir, yanda yolcu görmüştür onu almak için duruyor olabilir.
her zaman dediğim gibi motorcunun içinde olduğu bir kaza varsa her zaman motorcu suçludur.
yanlış anlama ben de kaza yaptım. eksper, emniyet %100 karşı tarafı suçlu buldu. ama resmiyette öyle.
gayriresmi kurallarda her şeye bizim dikkat etmemiz, öngörmemiz gerekiyor. es geçtiğimiz bir durumun
sonucu bu tip bir kaza olabiliyor. tekrar geçmiş olsun. yine ucuz atmatmışsınız. daha erken açsa direkt saplardınız.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)