Hocam, cumleye ekledigin o "da" eki cok farkli bir anlam katiyor farkinda degilsin, benim takildigim buydu.
"Dönel kavşak içinde yok zaten tabela benim demek istediğim onun girdiği yol üzerinde var." - Sadece onun girdigi yol uzerinde var anlami cikabilir.
"Dönel kavşak içinde yok zaten tabela benim demek istediğim onun da girdiği yol üzerinde var." - Hem onun girdigi yol hem de diger yollarda anlami cikabilir.
Haklısın biraz daha net yazmam lazımdı
Dönel kavşaklara yaklaşımda dönel ada içindeki taşıtların geçiş önceliği olduğunu hatırlatmak üzere her yönden yaklaşımlara yol ver işareti koyulabilir. Ada içine önce girmiş olan taşıta diğerleri yol verir. Çok basit aslında. Bunu sürücülerimizin büyük bir çoğunluğu bilmiyor
Genel olarak egitim sistemimizin ve toplum kulturumuzun getirdigi boktan durumlar.
1995 yilinda ehliyetimi almaya calisirken kursun o zamanlar verdigi/sattigi, trafik isaretlerini ve trafik kurallarini anlatan, bir kitapcik vardi. Erken gitmistim, oturdum onu okuyorum ders baslayana kadar. Egitmenlerden biri; "cok dusunme zaten sorularin benzerlerini anlatacagiz derslerde" dedi. "Lan mal, senin gibiler yuzunden yuzlerce insan yollarda oluyor, cunku hic bir seyi ogrenmek istemiyorlar, sinav sorularini alip gecmek istiyorlar" demeliydim. Genctim diyemedim
Sonucta bir otorite degilim trafik kurallari konusunda, olayin durumu araclarin konumlari hizlari vs onemlidir. Kirmizi arac kavsaga girerken beklemedigi, diger arac ise kendi seridinde gitmedigi icin suclu sayilabilir. Ama bunlari soylemek, diger faktorleri bilmeden kolay degil.
Rahmetlinin dediği gibi "haklı ama ölü olmayın", dönel kavşak kurallarını siz bilebilirsiniz ama öteki arabanın sürücüsü olan kazma bilmeyebilir. Geçiş üstünlüğü sizde bile olsa yine de dikkat.
Geçmiş olsun, Keşke konu açmak yerine kurallara baksanız. Hani yazmışsınız ya bulamadım diye, konu açmak yerine google amcaya bir sorsanız "kavşaklarda geçiş üstünlüğü" diye https://www.google.com/search?q=kav%...hrome&ie=UTF-8 size bunu söylerdi kendisi. Hadi kuralları geçtim hızlı gitmek ya da önce ben geçtim diye uğraşmak pek güzel sonuçlanmıyor. Zaten bi Allahın kulu bu ülkede kural bilmiyor, bilse de umursamıyor. Sonuç kavşakta, ogs gişesinde patlayan araçlar. Araçları geçtim insanlar yolda yürürken dahi önlerine bakmıyor, babasının tarlasında yürüdüğünü sanan insanların olduğu toplumun trafiğinde bu haraketleri üzülerek abest karşılayamıyorum.
geçmiş olsun hocam kırmızı araç.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)