HONDA FORZA ILE KAZA YAPTIM
-
27 Temmuz 2019, 01:06
Motor sürücüleri Türkiye'de uzun süreli araba tecrübesi yoksa bence kullanmamalı. 30 yıllık şöför olarak başladım motor sürmeye. Bir arabanın nasıl hareket edebileceğini az çok tahmin edebiliyorum. Motor kullanmak çok zevkli fakat araç sürücüleri tam kuralına göre gitmiyor. Gerçi motor sürücüleri daha kuralsız ama korumasız olanlarda motor sürücüleri.
Yol ayrımları da hızınızı her an biri yola atlayacakmış gibi ayarlamanız ve mümkün mertebe yol ayrımların da yanınızda araba olmamasına dikkat etmelisiniz. Ayrıca kaskınız bağlı değilken hiç bir işe yaramaz. Bu tip başlıkları devamlı takip ederim ki hata nerede ve nasıl davranmalı konusunda kendimi eğitmek için. Büyük oranda suçlusınuz. İnşallah tekrar başınıza gelmez
Reklamlar
-
27 Temmuz 2019, 01:13
Son çare sağından gecmekse mümkün olduğu kadar sağdan gecseydin keşke kardeşim
-
27 Temmuz 2019, 01:32
Geçmiş olsun, Allah şifa versin. Ucuz atlatmışsınız. Kaza geliyorum demiş.
-
27 Temmuz 2019, 10:46
Ekşi sözlük'te de başlık açılmış, arkadaşın açmış. Keşke açmasaydı, haklı olarak ciddi bir linç yiyorsun dostum.
-
27 Temmuz 2019, 10:56
Benzinlik önü sağ şeritte yavaşlayan ve hafif sağa doğru meyillenen bir araç, Birçok şekilde sinyal vermiş aslında ama bu aceleniz nereye anlamıyorum.. Kapıda açabilirdi o sürette! Geçmiş olsun
-
27 Temmuz 2019, 11:01
kulspruta adlı üyeden alıntı
Ekşi sözlük'te de başlık açılmış, arkadaşın açmış. Keşke açmasaydı, haklı olarak ciddi bir linç yiyorsun dostum.
Link vere bilir misiniz acaba
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:58 ----------
gurkan_k2 adlı üyeden alıntı
Benim hatam hızım diger hicbir hatayi kabul etmiyorum. Onun sağına kırmam onun ani frenine refleksti
Saygılar
Oldu canım başka xd
Senin hatan sadece hız öylemi yok ya
Sağlana yapılmaz dostum sen şerit takip etmiyorsun ki hata sende
-
27 Temmuz 2019, 14:37
konu ekşi'de gündem olmuş durumda..
-
27 Temmuz 2019, 14:50
3 sayfa çok ağır eleştiriler gelmiş ki haklılar ama siz şu an için fiziksel/psikolojik iyileşmenize odaklanın. Sonrasında sakin kafayla bilinçli eğitmenlerle veya veteran sürücülerle kazanın kritiğini yaparsınız. Burayı okudukça moraliniz bozulacak çünkü.
-
27 Temmuz 2019, 15:22
Geçmiş olsun. Umarım tekrar motor kullanıp da birilerini vicdan azabına sokmazsın.
Hatalarını kabul edip kendini düzeltmek yerine hala karşı tarafta suç aradığına göre sen birinin başını yakmaya and içmişsin.
-
27 Temmuz 2019, 15:22
Geçmiş olsun.
Çarpışma anında, çarpışma noktasında, çarpılan araç halen kendi şeridinde bulunuyor. Emniyet şeridine bile girmiş değil.
Şerit ve doğrultu değiştirmediği için sinyal vermek zorunda bile değil. Kazadan sonra akaryakıt istasyonuna girmesi, kaza öncesinde istasyona dönüş niyetinde olduğunu da göstermez.
-
27 Temmuz 2019, 15:53
Hata mata mühim değil, bu olayda ciddi bir trafik okuma ve trafiğe uyumlu ve güvenli sürüş problemi var; geri kalan her şey bunun sonucu. Acil şifalar dilerim, omurga kemiği kırığı ciddi bir şey, iyileştikten sonra acilen Roadcraft'ta eğitim tavsiye ediyorum. Güvenli sürüş konusunu çözmeniz lazım...
Eğitim almayacaksanız da İngilizceniz yetiyorsa kitapçığını indirip bir güzel okuyun ve yolda orada tariflenen sürüş tekniklerini çalışın.
-
27 Temmuz 2019, 16:52
öncelikle çok geçmiş olsun, aracın kusuru sinyal vermemesi ama sizin sürüş tarzınız gerçekten çok tehlikeli ve de hatalı. Giden trafikte sağ şeritteki aracın sağından geçmeye çalışıyorsunuz ki orada başka herhangi bir şerit yok. Onun haricinde aracın önü boş ve fren yapıyor, yan tarafta benzinlik var yani benzinliğe gireceği zaten belli o aracın. Sağa sinyal vermiş 2-3 aracında yine sağından geçmişsiniz ki kör noktalarında olsanız onlarda vuracaktı.
Aracın hatası ani fren yapması ve beni yanıltması demişsiniz ama 8. saniyenin başında durdurup bakın aracın fren lambası yandığında orta şeritte iki araç var hatta üstüne biraz daha mesafe var yani en az 25-30 metre var. Üstelik soldaki 2 araçta sağa sinyal vermiş. Hadi hepsini geçtim ani fren yapmak diye bir kusur olmaz takip mesafesini ayarlamak sizin sorumluluğunuzda.
-
27 Temmuz 2019, 18:55
uzun uzun konuşmaya gerek yok. kimse taşlamaya da kalkmasın. sonuçta burada bir yetenek var esasında.. nasıl yarışçı olarak girersiniz bilemiyorum ama bakın izleyin bi. 0:35 de ki yarışçının kullanımı size de benziyor
-
27 Temmuz 2019, 20:45
Bildiğim kadarıyla sizin yüksek cc dahil olmak üzere baya motorunuz oldu. Böyle tecrübeli birisine bu hatayı yakıştıramadım. Biri gelip size çarptı zannettim. Fakat siz kazaya davetiye çıkarmışsınız. Geçmiş olsun.
-
27 Temmuz 2019, 21:52
Kaza aninda adam hala kendi seridinde siz degil. Adam tas cukur vs vardi ondan saga yanastim dese kimse aksini ispat edemez.
Bu durumda siz adama carpmis gibi oluyorsunuz. Gecmis olsun
-
27 Temmuz 2019, 23:05
Geçmiş olsun.Bende 25 temmuz günü Antalya döşemealtında yolun ıslak olması sebebiyle bi kaza yaptım ama çok şükür bişey olmadı 10 metre sürüklendim ekipmanlar kurtardı.Cg sürüyorsun ekipman kullanıyorsun diye konuşanlar gülüşenlere kazadan sonra hiç bir şey olmadı diyince mor olmaları hala gözümün önünden gitmiyor :D
-
28 Temmuz 2019, 09:54
karayel90 adlı üyeden alıntı
Geçmiş olsun.Bende 25 temmuz günü Antalya döşemealtında yolun ıslak olması sebebiyle bi kaza yaptım ama çok şükür bişey olmadı 10 metre sürüklendim ekipmanlar kurtardı.Cg sürüyorsun ekipman kullanıyorsun diye konuşanlar gülüşenlere kazadan sonra hiç bir şey olmadı diyince mor olmaları hala gözümün önünden gitmiyor :D
Bende uncalı tarafında salaklığımdan ötürü motoru yatırdım ve 10 metre kadar sürüklendim. Ekipman tam olduğu için aynı hızla kalkıp motoru kaldırmaya gittim . Ne gereği var diyenlere anlatıyorum artık.
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:52 ----------
motohazar adlı üyeden alıntı
Link vere bilir misiniz acaba
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:58 ----------
Oldu canım başka xd
Senin hatan sadece hız öylemi yok ya
Sağlana yapılmaz dostum sen şerit takip etmiyorsun ki hata sende
https://eksisozluk.com/24-temmuz-201...i--6121654?p=1
-
28 Temmuz 2019, 12:08
Hocam öncelikle büyük geçmiş olsun. Gerçekten çok üzüldüm ciddi bir kaza atlatmışsın , bir an önce iyileşmen dileğiyle.
Geçtiğimiz aylarda bir konu açmıştın , motosikletle makas atmak diye. Trafikte makas atmanın gerekli olduğunu savunuyordun , ufak bir tartışma da yaşamıştık. Şuan böyle bir kazadan sonra bile hala tek hatam hızımdı diyebiliyorsun. Senin adına üzülüyorum olayın ciddiyetini bu kadar ağır bir olay yaşamana rağmen hala kavrayamamışsın. Umarım düşüncelerini değiştirirsin.
-
28 Temmuz 2019, 12:38
hocam çok geçmiş olsun. olacağı varmış olmuş diyelim. ama söylemek istediğim bir kaç nokta var,
öncelikle motorunuzun schooter olduğunu yani hafif direksiyon olduğunu unutmayın. bu sizin motorun direksoyununu olasu anda çevirebileceğiniz anlamına gelebiliyor.
asıl değineceğim nokta,
adam sinyali tam döneceği yani size vurmadan 1 saniye önce sinyal veriyor bu tabi ki onun hatası.
ancak sağ şeritte çok hızlı gidiyorsun, olası yol ayrımlarında bu hızlarla gitmek hiç doğru değil.
adamın frene bastığı çok öncesinden belli oluyor bu noktada da aniden yavaşlaman gerekiyordu.
Özet olarak,
her insanin yaşadığı kazalar vardır ve bundan tecrübe edilirler. bunuda bir tecrübe olarak varsayacağını ve bir sonraki sefere araçların stoplarına dikkat edeceğini düşünüyorum.
tekrar geçmiş olsun.
-
28 Temmuz 2019, 13:32
Bu olay hepiniz için bir tecrübe olsun bunu yaparsan bu olucak, senin haklı olup olmadığının bi önemi yok, her motorcuya söylüyorum yolda görünmediğini düşünerek motor süreceksin.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)