Dolmabahçe Tüneli Kazası ile ilgili
Reklamlar
-
14 Haziran 2019, 12:27
Bu sabah haberlerde gördüm bu kazayı. Videoyu izleyince acaba yanlış veya eski bir video izliyorum diye teyit etme gereği hissettim. 2010 yılında Anet'ten tanıdığım İbrahim GÜNSAYAR'ı da bunun birebir aynısı bir kazada kaybetmiştik. İbrahim Abi'nin ailesi tüneldeki jetfanların çalışmamasından kaynaklı karbonmonoksit zehirlenmesine bağlı olarak bu kazanın yaşandığını iddia ediyordu ancak sonuç ne oldu bilmiyorum.
Ama benzerlikler şaşırtıcı.
Tünelden geçerken baş dönmesi vs. şikayeti olan oldu mu?
Yeni kazanın haberi :
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/do...betti-41243707
İbrahim Abi'nin kazasının videosu :
https://www.youtube.com/watch?v=q5dGLuxd-JM
Reklamlar
-
14 Haziran 2019, 12:35
bugün izlediğim videoda da bir kaza aynı yerde aynı şekilde meydana gelmiş.
incelenmesi gereken bir mevzu. bu kazalar, hem de aynı şekilde, neden meydana geliyor?
-
14 Haziran 2019, 12:53
Karbonmonoksit olabilir gerçekten de. Dün özellikle sıcak ve nemli bir hava vardı + fanlar düzgün çalışmadıysa olabilir.
Böyle bir düzenek yoksa tünellerdeki hava kalitesinin kontrolünde ve ters bir durum varsa girişlerde çok görünür uyarılar olması lazım sanki...
-
14 Haziran 2019, 16:31
Sabiha gökçen havaalanının altından geçen yeni tünelde de aynı sorun var. Tünel içinde hiç hava akımı yok arabaların egzozu aynen tünelde kalıyor. Tünele girince bir anda hamama girmiş gibi sıcak hava çarpıyor. Mecburen olabildiğince az nefes alarak geçmeye çalışıyorum.
-
14 Haziran 2019, 18:39
normal bi kaza gibi durmuyor zaten düm düz yolda nasıl duvara doğru gider ya uyumuştur ya sarhoştur yada tünelle alakalı bi durum allah rahmet eylesin umarım araştırırlar
-
14 Haziran 2019, 20:14
Allah rahmet eylesin..
Hiç normal kaza gibi durmuyor, önceki kazaya da baktım birbirine çok benzerler. Ayrıca önceki kazada ilk gören araç sürücüsü hiç durmadan basıp gidiyor insanlık!...
-
14 Haziran 2019, 20:24
Bildiğin birebir aynı kaza bu işte kesin farklı birşey var
-
14 Haziran 2019, 21:58
Her iki tüneldede peş peşe bisikletle iki yönede gittim hiç sorun yaşamadım havalandırma ile sorun olduğunu sanmıyorum,başka bir şey olabilir Allah ailesine sabır versin
-
15 Haziran 2019, 22:37
Bilhassa Erkek Sürücü tecrübeli bir sürücü bildiğim kadarı ile bu kadar basit kaza varsa her ihtimal göz önünde tutulmalı.
-
15 Haziran 2019, 23:22
Oha, hakikaten çok mantıklı.
Aslında karbonmonoksit ölçen cihazlar var. Onlardan temin edip gelip geçerken ölçmek lazım ve özellikle fanlar çalışmıyorsa daha dikkatli ölçmek gerek. Eğer olması gereken limitin üstüne değer ölçülurse belki bir sonuç alınabilir.
Böyle bir olay olsa olsa türkiye'de olur zaten.
Hakkaten,avrasya tüneli neden yasak motorlara mesela ?
-
15 Haziran 2019, 23:44
Hava akımı oluyormuş motorlar hafif olduğu için diye geçiyordu ilk açıldığı zamandan aklımda kalan.
-
15 Haziran 2019, 23:49
Şöyle bir araştırdım da filtrelenmemiş ve seyreltilmemiş egzos gazı solursanız 1-3dk arasında başağrısı ve baş dönmesi yaparmış. Tünelde o seviyede karbonmonoksit birikmesi imkânsız gibi...
Vefat eden sürücülerin karbonmonokside daha duyarlı olmalarını sağlayacak başka sağlık sorunları olabilir veya sebep daha basit. (Aşırı yorgunluk mesela veya alkol/madde kullanımı.)
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)