Dişlerin kırılması büyük şanssızlık olmuş şimdi o dişleri yaptirmayla ugrasacak büyük geçmiş olsun ne diyelim
Bu çene açılır kasklar hakkında baya bir bilgi eksikliği var. Kaskı satanlar bile bilmiyor yada anlatmıyor. Çene açılır kasklar 3 ayrılıyor. Çene açılır kaskların kayış bandında kod numaraları ve ece kodunun olduğu bölgede harfler oluyor. Örneğin E9 yazan kısmın altında p, p-j, j bu 3 farklı sertifika kodu kaskın nasıl kullanacağı bilgisini sunuyor. 30 küsür yıllık motosiklet hayatımda birtane kask satıcısı çıkıp bunu bana anlatmadı.. Kod numaralarının arasında p harfi geçen çene açılır kasklar sadece full face kullanılabilir.. Eğer çene açıkken düşerse kullanıcı kaskın arka kabuğuda kırılabilir.. P ve j koduna sahip kasklar hareket halindeyken hem açık hem kapalı kullanılabilir. çene açık olduğu sırada arkadan darbe alınırsa bütünlüğünü koruyabilir. Sadece j koduna sahip free m gibi markaların çene kısmı görünürde olsa bile herhangi bir koruyuculuğu yok. Yani sadece açık kask görevi görüyorlar.
Çene açılır kaskı bende tavsiye etmiyorum fakat çene açılır kask alma mecburiyeti varsa çene altı bağlantı kayış tokasında hem p hem j koduna sahip bir kask tercih edilmesi olası bir kaza durumunda daha fazla koruyuculuk sağlayacaktır.
Ne kodu olursa olsun hemen hemen hiç bir açılır çene kask, full face kask korumasına sahip değil.
Ben hanıma zorla kapalı kask almıştım sırf o yüzden, o çene açılır istiyordu... Alıştı sonra ve benim kafaya geldi.
Çene açılır kaskların tek işe yaradığı nokta, kask cezasi yememek benim gözümde.
Çene açılır kask intihardan başka birşey değil.
Rica ederim. İnsanların artık bi takım önyargılarından kurtularak kaskın ne işe yaradığını neyin nasıl güvenli olduğunu ve üretici firmaların neden bu tiplerde kask yaptığını anlaması gerekiyor. Çene açılır güvensiz denilip geçiliyor, bunun yerine araştırıp öğrenmek çok daha sağlıklı fakat biz hazıra alışkınız. Bunun bir önceki versiyonu güneş vizörlü kasklar güvensiz mevzularıydı. Şimdi sharp güvenlik testlerinde bile çene açılır kaskların yanında çene kısmı kapalıyken bu bölgeden darbe aldığında çene bölgesini nekadar koruyacağı yüzdelik dilimle gösteriliyor. Pek çok çene açılır kask yüzde yüz ile başarılı olarak değerlendirliyor. Ama dediğim gibi işin kolayı varken kimse zor olanı ( öğrenmeyi ) tercih etmiyor... Bazen işi bu olmayan kişilerin yaptığı yorumlar gülünç gözüküyor.
Baksana okadar yazdığım bilgilendirme yaptığım yoruma cevap olarak ( ne kodu olursa olsun güvensiz diye yorum yapılıyor.. ) hayırlısı bakalım.
Çene açılır kaskı çene açık olarak kullanmak, esasen sıkıntı bu olsa gerek. Güvensiz oldukları görüşlerine ben katılmıyorum. Yazları da açık kask kullanırım şehir içi. Hedefimde ise N44 gibi modüler kask var bakalım. Darbenin en çok çeneden alındığını gösteren bir yüzdelik grafiği var ona da inanmıyorum doğru bilgiler değil bence. Şimdi biri çenesi patlamış kazazede fotoğrafları koymadan kaçayım ben.
Çene açılır kaskın çenesini açarsanız tabi ki çeneyi korumaz. Ne bekliyordunuz ki? Sizdeki mantığa göre vizoru açılan kask da kullanmamak lazım.
Bende çene açılır kask var sadece durdugum zaman çenesini açıyorum. Kilit mekanizması sağlam olduğu için kaza yaptığım zaman full face gibi koruyor.
Çene açılırın konforunu kullanan bilir.
Free-m çene açılır kaskı bi kere düşürdük... (çantadan yere düştü yürürken)sonra ne oldu bilin bakalım... Sürüş esnasında çene uçtu gitti... kaza yapmadan hemde :D Rüzgardan ve sinekten koruyor sadece.. takmayın oyle şeyler
Yalnız ama Kafası Rahat Adam...
Şu anda kullandığım kaskım 2 yaşında ama motoru ve ekipmanları aldığımda henüz ehliyetim olmadığından anca bir yıldır kullanıyorum, yani yeni gibi. Henüz 3500km falan yol yapmışımdır. Nolan N87 full face kask, çok memnunum ama arada durduğumda çene açılsa sanki çok daha rahat edecekmişim gibi geliyor.
şimdi kullandığı kaskın ömrü dolduğunda paraya kıyıp shoei, shubert vb. gibi kaliteli diye bilinen markaların çene açılan modellerini almayı düşünüyorum. sürüş esnasında kesinlikle açmayacağımı biliyorum, zaten güvenlik konusunda takıntılıyımdır, skuter kullandığım halde yazın sıcakta bile full koruma ekipmanlarla, hatta uzun endurocu botlarıyla sürüyorum. (Bir de yazlık daha rahat bot almam lazım önümüzdeki yaz o ayrı konu)
Yani bu çene açılır kaskların iyi markaların sürüşte çeneyi iyi sağlam kapattığımıza dikkat ederek kullansak, oraya buraya çarpmasak yeterince korumaz mı? almayalım mı? rahat etmeyelim mi?
verdiğin örnek kask en ucuz çin malı kasktır yani karşılaştırma için pek uygun olmamış.
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:28 ----------
Yalnız çene açılır kaskların bir dezavantajı da 150-250gr daha ağır oluyorlar. Paraya kıyıp karbonfiber kask almayacaksanız kafanızda 1.8kg ağırlıkla pek de o kadar konforlu olacağını sanmıyorum.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)