Merhaba,
Forumun bu kısmına konu açmayı hiç istemezdim fakat olan oldu.
6 Temmuz günü nevşehirde sıcak hava balonu izlemek için başladığım yolculuk pekte istediğim gibi sonuçlanmadı. Üç güzeller dediklere yere 800m kala motosikletimi panik frenle sağa yatırdım. Kafamı yere çarptıktan sonrasını pek hatırlamıyorum. Kendime geldiğimde sağ tarafımı çok az hareket ettirebildiğimi fark ettim. Yanımda olan arkadaşın "iyimisin" sorusuna zor yanıt verdim. Aceleyle motoru kenara çekti. Motordan benzin akıyormuş.. Doğruldum ve kenara çekildiğimde sağ kolumu kaldıramadım, kaskı zar zor çıkarttım. Sanırım canımın kıymetini bilmiyorum ki o halde tekrar motora atlayıp Ürgüp-Nevşehirde turladım, yemekyedim ve geri gelene kadar motor sürdüm.
Arkadaşların ısrarıyla hastahaneye gittim ve sağlık sisteminin bekletme kabusunu birinci gözden görüp yaşadım. Klasik benim bir şeyim yok diye ortada gülerek gezerken, zaman geçtikçe baş dönmesi, mide bulantısı, yüzümün sağında karıncalanma başladı ve gittikçe kötüleşti. Şans eseri elimin çarpmasıyla kafamın sağındaki şişliği fark ettim. Rontgen, tomografi ve bir ton test sonucu sol el baş parmağımla omzumu kırdığımı öğrendim. Kafamdaki şişlik yüzünden uzmanların gidebilirsin demesini beklettiler. Sabah 6 da olan kaza akşam 4 te sonuçlandı. Kol,omuz sargıda el ise alçıda eve gönderildim. Bu perşembe ise ameliyat olup olmayacağım belli olacak.
Tüm o panik frenler, kontralar aklımdma uçuuup gitti ve bırakın limonu sıkmayı L si bile aklıma gelmeden frene asıldım.. Hatalarımın farkındayım. Gözümü ne yoldan ayırmalı ne de yanımda bile tehlike olabileceğini aklımdan çıkartmamalıydım. Ekipmanlarım hasarlı, motosikletin sadece sağ aynası kırık ( koruma demiri çok iyi bir şeymiş), dizliğim sayesinde bel altımda neredeyse hiç bir yara bere yok. Ekipmanları sıcakta olsa iyi ki kullanmışım diyorum şimdi.
İyileşme sürecim bol kramplı, ağrılı ve uykusuz geçiyorsa da TEKRAR ve özellikle Tüm Ekipmanınızı kullanın ! Kendi yemeğinizi yiyemeyecek duruma gelmek, kendi özel ihtiyaçlarını kendin karşılamayacak hale gelmekten iyidir.
Tekerinize taş değmesin, Herkese iyi forumlamar.