selamlar
ilk kazamı yaşadım, anlatayım
motosiklet kuba kee 100
pazar günü evime yakın olduğu için istanbul/aydos tepesine çıkayım dedim, bindim motora.
Normal patika yoldan çıktım araçların da çıkabildiği, motorun performansı gayet iyiydi.. keçi gibi her yere gidiyor.
Neyse çay çorba derken artık inme vakti geldi, inerken yanlış yola girdim, çıktığım yoldan inecekken farkında olmadan büyük araçların inip/çıktığı yangın yoluna girdim, rampa aşağıya inmeye başladım hafif hafif.. derken kayış kopmaya başladı )) baktım olacak gibi değil indim motordan ve otuz metre kadar elle indirdim, baktım yine olacak gibi değil tekrar binip sürerek indirmeye çalıştım fakat rampa baya dik ve taşlı/toprak yol olduğu için kaymaya başladım artık (1. vitesteydim kontrolsüz hızlanmasını engellerim düşüncesiyle, 1. viteste 60ı gördüm ) kayarken dengede tutmak buyuk maharetti ki bende ki acemilikle baya zor bir durum halini aldı.. 100 metreden fazla bu şekilde indim hızlı hızlı, adrenalin halindeyken de insan düşünmeyi bırakmıyormuş bunu yaşamış oldum, böyle devam etseydim aydosun dibine kadar inerdim parçaları toplarlardı herhalde.. Sonra dedim ki durmaz bu araç rampa aşağı ve motoru altımdan atmaya, kendimi de sola geriye doğru atmaya karar verdim, ve düşündüğümü yaptım, bu şekilde de sürüklendim bir on metre kadar. Durduk! Hemen kalkıp kontağı kapattım. sonra kendimi yokladım neremde ne var; nefes alış verişim nasıl sağımda solumda bir şey var mı diye, fazla hasarım yok, Allahtan kafayı falan vurmadım taşa, bileğim de küçük soyulma ve neticemde yara bere oldu, avuç içinde hafif şişik var, ufak tefek morarmalar var,(normalde hiç bir şekilde ekipmansız çıkmıyorum fakat o gün sadece kask ve eldiven vardı üstümde, ilk defa ekipmansız çıktım onda da kaza yaşadım, kesinlikle ekipmansız çıkmayınız her zaman tam olsun, ben Allahtan ucuz atlattım) motor hasar aldı gibi baya.. jant yamuldu, fren maneti kitlendi, gidon sola lastik sağa bakıyo şirazesi kaydı, ön karenajda kırık var, fren manetinin olduğu karenajda açıklık var, ön lastik patladı. aradım enişteyi geldi, kamyona yukledik, eve döndüm. şu an işteyim, ağrılarım var ama pek etkilemiyor..
motoru 3.500 tlye aldım ama masrafı olacak gibi, zaten değişecektim bu kaza vesile oldu
resimde görünen taşlı yokuşta yaşadım kazayı, bir şey yokmuş gibi duruyor ama fena :D
manzara görünen zirveden aşağıya doğru gerçekleşti bu anlattığım kaza, yine çıkarım ama bu sefer yangın yolundan inmem
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
resimler baya büyük oldu, küçültemedim. kusura bakmayın,
kazasız sürüşler dilerim.