Türkiye'den Amerika'ya yeni gelmişim. Yaşlı bi Amerikalı amca arabama çarptı, suçlu o. "Napçaz?" dedim. "Sen sigorta bilgilerini bana ver, ben benimkileri sana vereyim. Arayıp sigortaları konuşalım" dedi. Adamın tipine baktım, yaşlı. E bu yaşta çulsuz öğrenci adamı da kazıklamaz herhalde deyip OK dedim. Adamın sigortası herşeyi karşıladı.
Ufak tefek çok kaza geçti başımdan. Bi kere ben Amerikalı bi adama arkadan çarptım. Genelde kaza sonrası herkes ilk önce "nasılsın, iyi misin?" diye soruyor burada. Adam ilk önce bana sordu
Gerçi ufak bir çarpmaydı. Dedim "suçlu bariz benim. Kusura bakma. Müsait olduğun zaman benim kullandığım iyi bir tamirci var. Oraya götürelim. Masraf küçükse ben karşılayayım, büyükse sigortayı arayayım." Olur dedi. Yarın gittik. Adam benden önce gelmiş, daha doğrusu ben az geç kaldım. Tamirci hemen tamponu eliyle orada oturtmuş yerine. Ama hafif üç beş çizik var. Adam dedi "Tamam ya oldu bu". Baktım ufak tefek çizik var, dedim "Emin misin, içine sinmediyse yaptıralım". Adam "Yok yok, iyi böyle, hiç gerek yok, sağolasın" dedi gitti. Tamirciye borcum ne kadar diye sordum. "Gerek yok yahu, n'aptım ki" dedi. Öylece ayrılıp gittim...
Yirmi senedir başımdan geçen bu tip ufak tefek kazaların hiç birinde polis çağırmadık. Bi insan da sözünden dönmedi daha...