Ağustos ayı bayram haftasında Küçükyalı E-5 'te en sol şeritte önümdeki araca arkadan çarpmak suretiyle yaptığım kaza sonucu bana ciddi birşey olmadı fakat benim Yamaha XMAX 250 vefat etti. Kask mont dizlik eldiven ve ABS epey işe yaradı. Takla atıp sürüklenmeme rağmen kırık çıkık olmadı. Bir dolu ezik çürük ve ayak bileğinde kesiklerle atlattım. 1 hafta her yerim ağrıdı ama olsun, kalıcı bir hasar yok. Kusurlu taraf benim, acele ediyordum, takip mesafesini kısa tutmuştum, araç aniden fren yaptı, ben de yaptım ama yeterli mesafe yoktu. Sol arkadan çarptım.
Kaskoyu Allianz'dan yaptırmıştım, arayıp hasar bildirdim, yol yardımı arayıp motoru servise çektirdim. Tuna Otomotiv Maltepe servisi kolaylık sağlayıp çok yardımcı oldular. Eksper hemen geldip incelemiş, şasisi eğildiği için onarılamaz, pert demiş. Üzerinde sağlam grenaj da kalmamıştı zaten. Zavallı motor öndeki araca çarpıp, oradan sekip soldaki beton bariyerlere, oradan sekip asfalta sürte sürte en sağ şeride geçmiş. Benim haberim yok tabi o sırada yerde yuvarlanmakla meşguldüm. Benim yerime XMAX öldü, ben de şaşırdım nasıl kurtuluğuma... Öndeki araca da üzüldüm, hiç yoktan dert yarattım adama. Tampon eziği dışında bi hasarı olmadı.
Hasar bildirimi yaptıktan sonra gerekli evrakları gönderdim ve eksper incelemesi başladı ve bugün pert raporu çıktı.
Sovtaj bedeli olarak gayet makul bir piyasa rayiç bedeli telkif ettiler ben de kabul ettim. Mutabakat ve ibranamesini gönderdim, haftaya da satış vekaletini vericem. Bir aksilik olmazsa bu kaza dosyası sorunsuz kapanacak.
Size tavsiyem, acele etmeyin, gereksiz risk almayın, her zaman tam koruma giyin, kasko yaptırın, ABS tercih edin ve mutlaka takip mesafesi bırakın.