Yaklaşık üç hafta önce tamamen kendi kontrolsüzlüğüm yüzünden ciddi bir kaza atlattım.
Olayı kısaca anlatıp ibret alma kısmını size bırakıyorum.
İlk resimde sağ dikiz aynamda görünen tali yoldan, kontrolsüz bir kamyonet çıktı. Aslında benim açımdan çok büyük bir risk oluşturmuyordu lakin sakinliğimi yitirip kafamı çıkan araca çevirip küfür etmeye başladım. Başımı çevirdiğimde ilk fotoğraftaki kareyle karşı karşıyaydım.
Tek şansım paniklememiş olmak, fren yapmak yerine kontrayı akıl edebildim. Kameram geniş açı çekim yapıyor, yani fotoğraftaki mesafeler gerçekte çok daha az.
Benim buradan çıkardığım dersler;
-Sakin olmaz, trafikte birileriyle dalaşırsan ölürsün.
-Baktığın yere gidersin, bakışı kaçırırsan ölürsün.
Motosiklet üzerinde saniyelik kararlar sizi tehlikeye ya da güvenliğe götürüyor. Bu olay toplam 6-7 saniye içinde olup bitti mesela.
Trafikte, özellikle seyir halinde kimseyle dalaşmayın, önceliğiniz daima sürüş güvenliği olsun. Birine küfretmek ya da biriyle kavga etmek inanın hiç bir işe yaramıyor.
Zaman ayırıp okuduğunuz için teşekkürler. Tek bir arkadaşımın dahi kulağına küpe olsa benim için yeterli.
Not: Video koyup izlenmek gibi bir amacım olmadığı için olayı anlatan fotoğraflarla yetindim. Zaten videoyu her görüşümde kendime sinirleniyorum.