Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Temas Olmadan Gerçekleşen Kaza - İHBARI ALAN ŞİRKETİN %100 KUSUR KABULU-

REKLAM ALANI
    Dr. Fatih - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    R 25
    Bu konu ne kadar gerekli arkadaşlar bilmiyorum ancak biz kaza zamanı kendi içimizde ikiye bölündüğümüz için açmak istedim. Allah kimseye kaza bela vermesin ancak olur da başına gelen olursa örnek teşkil etmesini istedim.

Çift şeritli yolda sol şeritte ilerlerken önüme aniden clio marka bir araç çıktı. Sol şeridin yanındaki bölünmüş refüjdeki ağaçlar ile aramızda bir motorun geçebileceği alandan geçip araca dokunmadan geçebildim. Ancak geçtikten sonra arka frene biraz fazla bastığımı hissettim. Motorun kıçı yanıma gelmeye başladı. Ben gazı freni bırakıp toplar diye düşündükçe kuğu balesine başladık ve durmaya yakın baktım olmayacak gidiyorum motoru sol tarafına doğru bırakıverdim. Kuyruk grenajı derin çizildi, ayak pedi ve debriyaj maneti kırıldı.

Tutanak tuttuk vs.. Sonuç tüm zararım karşı tarafın sigortasından ödendi. Bazı arkadaşlarım temas olmadan alamazsın paranı demişlerdi. Olur da bu tarz bir şey ile karşılaşırsanız sizin aleyhinize sonuçlansa bile itiraz edin. Teşekkürler.
    SAZMAN, Yolda, cihan54 ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Kaza yapmak ve kazaya sebebiyet vermek hemen hemen aynı yaptırımlarla sonuçlanıyor.
    Dr. Fatih bunu beğendi.

keremkrmn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    05 Ninja 636 - 15 Xmax
    Öncelikle geçmiş olsun, bilgi için de çok teşekkür ederiz. Bu şekilde kaza yaşayıp da temas olmadı diye karşı tarafın gitmesine izin veren çok kişi vardır aramızda..
    Dr. Fatih bunu beğendi.
    ¡Por la sonrisa de mis padres que vale un millón!

Motosikleti
    KAWASAKİ-R6
    Yeni eklenen yasaya göre temassız kaza olarak geçiyor uzun farların gözü alması sonucu oluşan kazaları bile kapsıyor.
    Dr. Fatih ve MotoNoob bunu beğendiler.
    https://www.youtube.com/watch?v=4R38-vqpBB0

Motosikleti
    Yeşil Kubazaki CR1
    Yola burnunu çıkarıverecekmiş gibi yapıp da gelen motosikletliyi paniğe sevketmek de bu kapsamda suç oluyor bu durumda...

Yeni başladığım zamanlardaydı; düşüyordum az daha... O gün bugündür sağ şeridin sağından gitmemeye çalışıyorum...

Arabayla, anayola çıkarken, gelen araca, motosikletliye, onu gördüğünüzü ve geçişini bekleyeceğinizi arabanızı tam durdurarak net bir şekilde aktarınız.

Çıkıverecekmiş gibi yapmayınız.

Ahan da yasası da varmış; kaza yapsa, temas bile olmasa suçlu oluyorsunuz...

Kazasız belasız sürüşler herkese ...
    Dr. Fatih bunu beğendi.

Mirable - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda NC750X DCT
    İyi adam basıp gitmemiş de tutanak tutabilmişsiniz. Düşen düştüğüyle kalıyor normal şartlarda.
    Dr. Fatih bunu beğendi.

mrt20 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Satayımmı sana. Absli hemide
    Kuyruk kayma vs yok
    Geçmiş olsun Fatihim.
    Dr. Fatih bunu beğendi.

Dr. Fatih - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    R 25
    Yok hacı ben Tracer 700 alcam artık :D

mrt20 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı Dr. Fatih adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yok hacı ben Tracer 700 alcam artık :D
    Yapma bunu.
    Dr. Fatih bunu beğendi.

Motosikleti
    Yamaha MT-25
    Adam nasıl durdu ve tutanak tuttu? Babanın oğlu olsa durmaz?

Bişey var mı diye durdu diyelim tutanak tutmaz. Nasıl tuttu? Babanın oğlu olsa yine tutmaz?

BEnce örnek teşgil edecek bir olay değil. Mucize bir olay. Bir örneği daha olamaz. Türkiye'de bir tek o adam durup tutanak tutardı, o da size denk geldi.

Bu olay şöyle sonuçlanır; Clio çıkar, düşersin, adamın plakasını bile alamadan adam kaçar gider. Sen de plakasını alamadığım bir clio yüzünden düştüm v.s. dersin.

R3d - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı Öz_Musti adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Adam nasıl durdu ve tutanak tuttu? Babanın oğlu olsa durmaz?

Bişey var mı diye durdu diyelim tutanak tutmaz. Nasıl tuttu? Babanın oğlu olsa yine tutmaz?

BEnce örnek teşgil edecek bir olay değil. Mucize bir olay. Bir örneği daha olamaz. Türkiye'de bir tek o adam durup tutanak tutardı, o da size denk geldi.

Bu olay şöyle sonuçlanır; Clio çıkar, düşersin, adamın plakasını bile alamadan adam kaçar gider. Sen de plakasını alamadığım bir clio yüzünden düştüm v.s. dersin.
    Haklı. Aracı gecmeden onun onunde "ona temas etmeden" kaza yapsan ınıp bıseyın var mı demıyorlar, sen aracın arkasında kalmıssın, temas yok bısey yok bu ornek acayıp buyuk SANS. Ama temas etmedende tutanak tutulabılmesı ıyıymıs, en azından ogrenmıs olduk.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)