Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Ehliyetsiz kaza yapmak

REKLAM ALANI

Merhaba arkadaşlar benim bir sorum olacak. Ben ehliyetsiz kaza yaptım ama kursa gidiyorum ve haftaya direksiyon sınavım var. Kazada ehliyetsiz olduğum için ceza yedim ama 8de 8 karşı taraf sucku. 105 promil alkollü ve ters şeritte vurdu ve tali yoldan cıktı.şimdi benim motorun hasarı karşı taraf sigorta yaptırır mi yaptirmazsa kendi sigortam yaptırır? Ve şikayetçi olunca karşı tarafa dava açılır mi . polis raporunda da karşı taraf 8de 8 suçlu şimdiden teşekkürler

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Yolcu0 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ybr 125 esd
    Ehliyetsiz olman seni suçlu gösterir diye biliyorum. Sen ehliyetsiz kullanmaktan ceza yersin karşı taraf alkollü kullanmak vs yer. Avukata danışman veya polislere sorarsan daha kesin bilgi alabilirsin

sadraf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Superlight200
    isterse karşıdaki 300 promil alkollü olsun,
    isterse direksiyon başında cinsel ilişkiye girsin ve gelip sana çarpsın

ehliyetsiz olduğun için her türlü sen suçlusun ve karşı tarafın hasarını da sen ödeyeceksin bu durumda.

bkz: Karayolları Trafik Kanunu ve kasko sigortası genel şartları gereğince hasar tazminatından yararlanmak için aracı ehliyetli kişinin veya yeterli ehliyet sınıfı bulunan sürücünün kullanması esastır. Bundan dolayı aracınızla ehliyetsiz sürücünün yapmış olduğu kazada sigorta şirketiniz kasko tazminatınızı ödemez. Ayrıca trafik sigortanızdan karşı tarafa da hasar tazminatı ödenmişse sigorta şirketiniz size rücu eder.
    arifziyaar bunu beğendi.

Iki tarafta ceza yedi zaten ama ben yaralandım baya hastanede kaldım bu durumda karşı taraf adam yaralamaya girmiyor mu

Motosikleti
    Yamaha MT-25
    Alıntı 8158 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Iki tarafta ceza yedi zaten ama ben yaralandım baya hastanede kaldım bu durumda karşı taraf adam yaralamaya girmiyor mu
    Hiçbir hak idda edemezsin. Ölseydin yine sen suçluydun. Karşı tarafa piyango vurmuş. Adam senin ehliyetsiz olmandan ötürü çok pis yırtmış.

Dua et adam senden tazminat falan talep etmesin.

HAZZILHAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Boulevard M109R B.O.S.S.
    Girmiyor. Sizin yaptığınız usulsüzlüktür ve bütün kural ihmallerinden öncedir cezası. Maalesef siz suçlu olan tarafsınız, dava açarsanız sizin aleyhinize sonuçlanır. Geçmiş olsun.
    Road never ends but life does. Ride to live, live to ride.

Ehliyet kursuna gittim ve yazılı sınavı geçtim ve haftaya direksiyon sınavım vardı . daha önce alacaktım. Mayıs döneminde yayılmıştım kursa. ohal yüzünden ertelendi bu birseyi değiştirmez mi

Emreerol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R 1250 GSA
    Ehliyet kursuna gittim ve yazılı sınavı geçtim ve haftaya direksiyon sınavım vardı . daha önce alacaktım. Mayıs döneminde yayılmıştım kursa. ohal yüzünden ertelendi bu birseyi değiştirmez mi
    Hiçbir şeyi değiştirmez. Ehliyet yoksa binmeyeceksiniz. Yapacak bir şey yok. %100 kusur sizde. Karşıdaki isterse uyuşturucu kullansın, kafası milyon gezsin. İsterse uyusun, isterse amuda kalkarak sürüyor olsun. Ehliyet yoksa hata sizde.
    Yarın olmayacak gibi kullanırsan yarın olmaz.

Moderatör Lucas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ehliyetsiz bir sürücünün yapmış olduğu kazada mahkemenin emsal teşkil edebilecek kararı vardı.

http://hukukmedeniyeti.org/haber/113...csuz-olabilir/
    http://www.sozcu.com.tr/2016/ekonomi...maz-2-1367550/

Eğer maddi olarak zararın büyük olacaksa, bir avukatla konuyu görüşmende fayda var.

Ehliyet motor surmez her ne kadar ehlietin yoksada suclu karsı taraf sana ehiyetsiz arac surmekten ceza yazar konuyla ilgili mahkeme kararı var ara bulursun.Gecmis olsun
    serdar23_Bilgem bunu beğendi.

Herkese çok teşekkür ederim. Arkadaşlarım karşı tarafla konuşmuş siz şikayetçi olursanız bizde oluruz diye ondan sordum

F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    Ehliyetsiz lik başka
    Kaza başka
    Sen ehliyet yok diye ceza yersin
    Oda kaza da kusuru olduğu icin
    Yanliz hem ehliyet yok hem sen kusurlu olursan sigorta karşı tarafin hasari ni öder ve para yi senden alir di
    serdar23_Bilgem bunu beğendi.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)