Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

İlk düşüşüm...

REKLAM ALANI
    mkgunduz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda NC750X
    Merhaba arkadaşlar.

Motorun üzerindeki birinci ayımda düşerek, geleneği bozmadım. Kendimce alacağım derslerin yanı sıra, yeni başlayanların en çok ilgi gösterdiği forum konularından olduğu için yaşadığım deneyimi paylaşmak istedim.

1 Ekim Cumartesi günü, Çiğli’deki Kent Hastanesindeki randevuma Inazumam ile gittim. Ultrason için çokça radyolojide işim olduğundan uzun süren işlemlerin ertesinde, sıcak havaya rağmen teçhizatımı eksiksiz giyerek eve yola çıktım. 8019/11 sokakta gayet sakin akan bir trafikte önümdeki araçla da uygun mesafeyi bırakmış ilerlerken, Türk icadı ihtişamlı ama bir o kadar da görünmeyen kasisli yaya geçidini son anda fark eden ben ve önümdeki araç ani fren yaptık. Tabi acemi motorcu olarak ben, bütün teorik bilgime ve sözde dikkatime rağmen ön freni kökleyince saniyenin onda biri kadar bir sürede çene üzeri asfalta yapıştım.

Tecrübeli motorcu dostlarım ve siz motosiklet.net forumcuları sayesinde motordan çok kıyafetin ne kadar önemli olduğunu biliyordum ama test ederek de teyit etmiş oldum. Evet, iyi ürün çok para ama iyi ki almışım o kıyafetleri. Kafamı çene kısmından çok sağlam yere vurmuş olmama ve omuz üstü yuvarlanmama rağmen, ne bir ağrı ne bir sarsıntı hissettim. Ancak, yere düşerken yine refleks ile sol elimi dayadığım için skafoid kemiğimde bir kırık tespit edildi ve geçtiğimiz Cuma kısa bir operasyon ile kırık kemik vidayla sabitlendi. Böylece 4 hafta içerisinde tekrar motoruma binebileceğim ve işime zamanında ulaşabileceğim.

Sözün özü, ekipman çok önemli, panik freni uygulayabilmek daha da önemli.

Sağlıkla kalın.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    LynXMaSTeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 650F | Honda CB750 Hornet
    geçmiş olsun

keremkrmn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    05 Ninja 636 - 15 Xmax
    Çok geçmiş olsun umarım en kısa zamanda eski halinize dönersiniz. Sözün özü diye bahsettiğiniz yere ekipmandan sonra kesinlikle ABS'yi eklemekte gerekli bence..
    Keoma ve eneee bunu beğendiler.
    ¡Por la sonrisa de mis padres que vale un millón!

efeeryurt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Tenere 660
    Geçmiş olsun..

Alıntı keremkrmn adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Çok geçmiş olsun umarım en kısa zamanda eski halinize dönersiniz. Sözün özü diye bahsettiğiniz yere ekipmandan sonra kesinlikle ABS'yi eklemekte gerekli bence..
    Kesinlikle katılıyorum..

selsa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Vstrom 800DE
    Geçmiş olsun

karaca3 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    pulsar 200 ns
    Çok geçmiş olsun,Allah beterinden korusun.
    Yeni motor alacakları tavsiyem az üzerine koy ABS li al.

Keoma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mt-125, R25 Ve Tekrar R25,Dominar 400,Mt-125 Abs
    Yazar,burada ABS'nin öneminden bahsetmiş.Saniyenin onda biri derkende Abs'siz motosikleti betimlemiş,abs olmazsa sizde böyle asfaltı öpersiniz.

Emreköktürk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    VFR 800 X
    Büyük geçmiş olsun Allah beterinden korumuş diyelim .Ekipmanlarınız hakkında bilgi verir ve kaza sonrası resimlerini sakıncası yok ise paylaşırsanız sevinirim

Tefoo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kymco People S200
    hocam geçmiş olsun, lastik ne takılı motorda? ben city grip taktırdıktan sonra fren yaparken orjinal lastiğe göre çok fark ettiğini gördüm, tecrübe ettim. frene asılınca lastik tutuyo yeri inatla.
    Aşırı hız ve dikkatsizlik motorcunun en büyük düşmanıdır.

Norton772 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Dio
    Geçmiş olsun, daha kötü de olabilirmiş.

Motosikleti
    yamaha tracer 700 2016
    Bende de cbf150 var.ilk yuz km de 5-6km hizla giderken sabah yerler islakti onumdeki fren yapinca bende duramayacagimi sandim ani fren yaptim motor ayaklarimin arasinda yan yatti ben dusmedim ama ani fren yapmak zorunda olmak basa dert oluyor lastikler orjinaldi ertesi gun michelin pilot alip taktirdim.

Suan 3600 km deyim cok sukur bi problem olmadi ama Allah nasip ederse bi sonraki motorum abs li olacak. Gecmis olsun umarim hemen iyilesirsin.
    Tgn bunu beğendi.

Motosikleti
    Honda NC750X
    AGV kask, Dainese yazlık mont, TCX uzun bot, Revit yazlık eldiven, markasını hatırlayamadığım yerli üretim Kevlar pantolon.

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:50 ----------

Alıntı Emreköktürk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Büyük geçmiş olsun Allah beterinden korumuş diyelim .Ekipmanlarınız hakkında bilgi verir ve kaza sonrası resimlerini sakıncası yok ise paylaşırsanız sevinirim
    mkgunduz Bugün 12:50
    AGV kask, Dainese yazlık mont, TCX uzun bot, Revit yazlık eldiven, markasını hatırlayamadığım yerli üretim Kevlar pantolon.

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:52 ----------

Alıntı Tefoo adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hocam geçmiş olsun, lastik ne takılı motorda? ben city grip taktırdıktan sonra fren yaparken orjinal lastiğe göre çok fark ettiğini gördüm, tecrübe ettim. frene asılınca lastik tutuyo yeri inatla.
    Teşekkürler. Michelin Pilot var. Lastiklerden memnunum. Bence asıl sorun ABS olmaması. Yeri öpene kadar bu kadar önemli olduğunu bilmiyordum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:54 ----------

Alıntı goreny adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bende de cbf150 var.ilk yuz km de 5-6km hizla giderken sabah yerler islakti onumdeki fren yapinca bende duramayacagimi sandim ani fren yaptim motor ayaklarimin arasinda yan yatti ben dusmedim ama ani fren yapmak zorunda olmak basa dert oluyor lastikler orjinaldi ertesi gun michelin pilot alip taktirdim.

Suan 3600 km deyim cok sukur bi problem olmadi ama Allah nasip ederse bi sonraki motorum abs li olacak. Gecmis olsun umarim hemen iyilesirsin.
    Teşekkürler. Size de kazasız sürükler dilerim.

Makineyi ikinci el aldım. Çok iyi bakıldığından ve üzerinde ekipman olduğundan DUKE yerine İnazuma tercih etmiştim. Bir yıl kadar bi tecrübe sonrası Versys düşünüyordum. Şimdi arada bi kez daha ABS'li bir 250 lik alabilirim.

Mersin İl Temsilcisi yürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam
    Motosikleti
    Cân ile hem cahan, dehr ile hem zaman
    Daha once, Abs kullanan var mı aranızda?
    Öyle dusuk hızda abs ne yapsın?
    Panik fren eğitim ve motorunu tanıma, lastik yapısı...
    Mengu16 bunu beğendi.

Mehmet_SIRLI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    1290SDGT
    geçmiş olsun. ABS çok ama çok önemli.

ABS hem arka hem önde oluyor heralde bi anda asılınca tepkisi ne oluyor desem düşermiyim? Yani denemek lazım mıdır abs li motorda illa bi değeri oluyor maddi anlamda düşürmeyeyeyim sonra

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)