Merhaba arkadaşlar.
Motorun üzerindeki birinci ayımda düşerek, geleneği bozmadım. Kendimce alacağım derslerin yanı sıra, yeni başlayanların en çok ilgi gösterdiği forum konularından olduğu için yaşadığım deneyimi paylaşmak istedim.
1 Ekim Cumartesi günü, Çiğli’deki Kent Hastanesindeki randevuma Inazumam ile gittim. Ultrason için çokça radyolojide işim olduğundan uzun süren işlemlerin ertesinde, sıcak havaya rağmen teçhizatımı eksiksiz giyerek eve yola çıktım. 8019/11 sokakta gayet sakin akan bir trafikte önümdeki araçla da uygun mesafeyi bırakmış ilerlerken, Türk icadı ihtişamlı ama bir o kadar da görünmeyen kasisli yaya geçidini son anda fark eden ben ve önümdeki araç ani fren yaptık. Tabi acemi motorcu olarak ben, bütün teorik bilgime ve sözde dikkatime rağmen ön freni kökleyince saniyenin onda biri kadar bir sürede çene üzeri asfalta yapıştım.
Tecrübeli motorcu dostlarım ve siz motosiklet.net forumcuları sayesinde motordan çok kıyafetin ne kadar önemli olduğunu biliyordum ama test ederek de teyit etmiş oldum. Evet, iyi ürün çok para ama iyi ki almışım o kıyafetleri. Kafamı çene kısmından çok sağlam yere vurmuş olmama ve omuz üstü yuvarlanmama rağmen, ne bir ağrı ne bir sarsıntı hissettim. Ancak, yere düşerken yine refleks ile sol elimi dayadığım için skafoid kemiğimde bir kırık tespit edildi ve geçtiğimiz Cuma kısa bir operasyon ile kırık kemik vidayla sabitlendi. Böylece 4 hafta içerisinde tekrar motoruma binebileceğim ve işime zamanında ulaşabileceğim.
Sözün özü, ekipman çok önemli, panik freni uygulayabilmek daha da önemli.
Sağlıkla kalın.