Arkadaşlar gözüm gibi baktığım motorumla geçen hafta kaza yaptım. önümdeki araç ışık yeşilden sarıya döner dönmez ani fren yaptı. Sabah 7:30 yol bomboş bu arada. Aklı düzgün çalışan biri geçeceği için fren yaptığını görünce şok oldum. Rosso2 ve abs ye rağmen arabaya sol arkadan çarptım. Kaskım ve montum vardı ama dizlik ve ayakkabı günlük kıyafetlerdi. Ayağımda 2 tane kırık var. Dizimde büyük şans sonucu sadece ezilme. Motora da yetkili servis 5 bin TL hasar çıkardı. Arkadan vurduğum için suç bende tabi. Kaza sonrası fotoğrafları yüklüyorum. Aman dikkat edin gözünüzü seveyim. Acemi ve aklı normal çalışmayan çok insan var..
Motorda far, kafa ve sağ grenaj, sağ arka fren pedalı koptu (ayak o an kırıldı sanırım), sağ sinyal kırık vs. bunlar değişecek. Ama arabanın görüntüsü daha vahimdi motorun yanında. Arabaya ve motora bakanlar bu kawasaki neymiş yahu arabayı dağıtmış vb şeyler dediler ama tabi bana giren girdi orası ayrı konu
Benim hatalarıma gelince. Her gün kullandığım yol olduğu için oluşan özgüven, dalgınlık ve biraz hız. Daha yavaş gidebilirdim.
Bu arada tecrübeli arkadaşlarıma bir sorum olacak. Bu tip durumlarda fren değilde gazı kapatıp kontra vermeye çalışmak daha güvenli olmaz mı ? Yani önünüzdeki araç ani fren yaptığında ve sağ veya sol şerit boşsa. Ne dersiniz ?