Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

esrarengiz bir kaza(ölümlü)

REKLAM ALANI

Motosikleti
    mondial mt 125
    verilen ifadeler birbirinin tam tersi yönde.

http://www.antalyaajans.net/asayis/a...or-h63039.html

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    brk194 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kanuni bs 125-Yamaha R25
    Motora mono kapak alma zamanı gelmiş kazada şöför adam öldürmeden yargılancak bide babası motorun arkasına birini almak tehlikeli

Tefoo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kymco People S200
    allah rahmet eylesin. ölen kişinin başında kask yokmuş. çok kolay şekilde önlenebilecekken yitirilen bir can.
    Aşırı hız ve dikkatsizlik motorcunun en büyük düşmanıdır.

Motosikleti
    mondial mt 125
    Alıntı Tefoo adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    allah rahmet eylesin. ölen kişinin başında kask yokmuş. çok kolay şekilde önlenebilecekken yitirilen bir can.
    Antalya'da ben kask takan cok az insan görüyorum hele artçıya takan hiç yok. ya ben kız arkadaşımı hastaneden almaya gittiğimde kaskını unuttum diye bekle biraz deyip, ,11 km eve geri dönüp kaskı aldım ,öyle devam ettim, beklettim onu orada sıcakta, can önemli de başkasının sorumluluğu daha yüksek bir sorumluluk kötü bir şey. o arkamda ölse ben hiç yaşayamam ki sonrasında.
    Mukaddime ve mgora bunu beğendiler.

Bu gidişle düz duvara çarpsak ömür boyu hapse atacaklar. Tamam hadi motosikletli tamamen hatalı olsun. Olan kendilerine olmuş, arabada bir yamuk, göçme falan varsa da bunun için parasını alırsın. Niye 15 yıl hapse atmaya çalışıyorsun. Arkada oturanı zorla mı kasksız oturtmuşlar? Kendi tercihi tamamen. Arkada oturanın kimseye zararı yok. Sürende kask olduktan sonra, sürüşünü engelleyecek durumları ortadan kaldırdıktan sonra arkada oturanın kask takıp takmaması hiç bir şeyi önlemez, muhtemel kazayı engellemez. Kaza anında kendi hayatını korur sadece. Bu da onun kendi tercihidir.

Muhtemelen araba sürücüsünün de hatası vardır. Ama kim bilir ne dolaplar dönmüştür orda. Adam babasını kaybetmiş, bir de siz 15 yıl hapse atın, dışarı çıktığında da cinayeti izleyin...

simurgg - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha MT-07
    Alıntı larnon adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu gidişle düz duvara çarpsak ömür boyu hapse atacaklar. Tamam hadi motosikletli tamamen hatalı olsun. Olan kendilerine olmuş, arabada bir yamuk, göçme falan varsa da bunun için parasını alırsın. Niye 15 yıl hapse atmaya çalışıyorsun. Arkada oturanı zorla mı kasksız oturtmuşlar? Kendi tercihi tamamen. Arkada oturanın kimseye zararı yok. Sürende kask olduktan sonra, sürüşünü engelleyecek durumları ortadan kaldırdıktan sonra arkada oturanın kask takıp takmaması hiç bir şeyi önlemez, muhtemel kazayı engellemez. Kaza anında kendi hayatını korur sadece. Bu da onun kendi tercihidir.

Muhtemelen araba sürücüsünün de hatası vardır. Ama kim bilir ne dolaplar dönmüştür orda. Adam babasını kaybetmiş, bir de siz 15 yıl hapse atın, dışarı çıktığında da cinayeti izleyin...
    Kullandigin tasittaki yolcularin can guvenliginden sorumlusun. Kask takmalarindan da sorumlusun emniyet kemeri takmalarindan da.

Hapisten cikinca cinayet isleyecek kadar seviyorduysa babasini, kask takdirsaydi.

Alıntı simurgg adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kullandigin tasittaki yolcularin can guvenliginden sorumlusun. Kask takmalarindan da sorumlusun emniyet kemeri takmalarindan da.

Hapisten cikinca cinayet isleyecek kadar seviyorduysa babasini, kask takdirsaydi.
    Belki o istedi ama babası takmak istemedi? Kullandığın araçtakilerin can güvenliğinden sorumlusun ama onların emniyet kemeri takmamaları, ayakta seyehat etmeleri (minibüs, otobüs) ve ya kask takmamaları senin kaza yapmana sebebiyet vermez. Kaza durumunda da şahsın kendisini ilgilendirmesi gerek tamamen. Taksaymış onun canı, ama aracı kullananın bunda suçu yok.

Hangi otobüse, minibüse bindiğinizde emniyet kemeri taktınız? Şöför hiç gelipte zorla taktı mı sizin emniyet kemerinizi?

Tefoo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kymco People S200
    motosiklete binerken kask takmak kanunen zorunludur, yapılmaması ise kusurdur, aynı şekilde arabalarda ön koltuktaki kişilerinde emniyet kemeri takması zorunludur ve yapılmaması kusurdur. her iki durumda da yolculuk yapılmaması gerekmektedir, yapıldığında ise trafik cezası uygulanmaktadır.
    bunun dışında kusur sadece kask, emniyet kemeri takılmaması değildir, bu olayda ilave olarak her iki tarafta karşı tarafın kendisine çarptığını iddia etmiştir. bundan dolayı her iki tarafa da dava açılmıştır 2 ila 15 yıl arasında. ayrıca dava açılması ise suçlu olduklarının kanıtlanması değildir, ceza alabilirler de, almayabilirler de.

kıssadan hisse trafik kazalarında, kimde ne kadar kusur varsa o oranda suçlu olurlar ve ceza alırlar. bazı durumlarda yol hatalı yapılmış oluyor ve karayollarına dava açılıyor, yolu düzgün yapmadıkları için kusurlu bulunurlarsa tazminat vs ödüyorlar.
    Aşırı hız ve dikkatsizlik motorcunun en büyük düşmanıdır.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)