Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

İlk ve İkinci Kaza

REKLAM ALANI

Öncelikle Mrb herkese,bu kaza konusuna geçmeden önce şunu söylemek istiyorum Nisan gibi motorumu aldım ve son iki haftaya kadar hiçbir sıkıntı çıkmadı ancak iki hafta önce nette malum motorsiklet programlarından birini izlerken orda elemanın biri " motorcular ikiye ayrılır kaza yapanlar ve kaza yapacak olanlar " minvalinde bir laf etti, o an kaza yapmadığımı fark ettim ve bir şekilde bilinç altıma girdi bu.
    Bundan bir kaç gün sonra bir döner kavşakta orta hızla giderken soldan çok hızlı şekilde gelen bir araba gördüm kavşağa baya mesafe olmasına rağmen o aracın durmayacağını farzederek aniden ön firene basınca kendimi yerde buldum, ufak tefek çizikler dışında bir hasar yoktu o araçta tamda dediğim gibi durmadan bastı gitti.
    İkinci kazamıda geçen hafta yaptım ana yolda orta hızla ilerken tali yoldan minübüs tipi bir araç beni görmesine rağmen ısrarla yola girmeye çalıştı bende ondan kurtarım derken yine tekerlerin azizliğine uğrayıp kaydım karşı şerittende araba geliyordu Allahtan durdu bende dirseğimdeki ufak bir çizik dışında bir hasar olmadı.Motorda elciklerdeki çizik dışında tek bir sıkıntı bile yok.
    Şun ilginç gelebilir ama rahatladım sanki artık bende kaza hakkımı doldurmuşumdur umarım.
    antilop_skul bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    xmax_250 ABS 2015 + Sepetli 52 litre
    Öncelikle geçmiş olsun artık iyi bir motorcu olma yolunda iyi bir adım attın diyebilriz çünkü yapacağın hatanın nelere sebep olacağını açıkça görebildin , İnşallah en buyuk kazan bu olur ve noktalanır herzaman için dikkat ve tedbiri elden bırakma

Ayrıca REKLAM ALINIR BİLGİ için Ö.M.
    Gurnarsson bunu beğendi.

iskender123 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kanuni Seyhan 150c
    Aman abi öyle olmaz,kaza hakkı filan 😆, bence sen sürüş güvenliği hakkında bilgi edin ,fren konusunda filan Belliki sıkıntı var,frenaj vidyolari izle ,varsa firsatin eğitim al

feti_can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Tracer 700
    Bi yanlış anlaşılma var galiba
    bi kere kaza yapınca hakkımız bitiyo mu?
    Ben daha hakkım var sanıyordum.

ZümeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Me Te Doquz
    Motorun küçük tekerli mi ?
    Sürekli ön fren ve yerdesin..
    SAZMAN bunu beğendi.
    Derin olan kuyu değil, kısa olan ip'tir.

Motosikleti
    Regal Raptor 150
    Frenaj, polisaj, ambalaj, daha nekadar laj var acaba. Fren yapmanın adını birisi frenaj diye atmış (doğrusunu bilmediği için) krenaj da aynı öyle uydurmasyon kavramlar doğrusumu ? evet Frenaj; Frenleme Karenaj; Kaporta cart curt edilmesin, kara taşıtlarında kasa veya karasör veya kupa kavramlarının motosikletlerdede kullanılan tabiri: FRENLEME ve KAPORTA dır herkese selam ve hürmetler.

Tefoo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kymco People S200
    hiçbir şey yapamıyorsan bile çık sokağa ve fren çalış biraz. illa birinin anlatması gerekmiyor insan kendi kendine de keşfedebiliyor.
    Aşırı hız ve dikkatsizlik motorcunun en büyük düşmanıdır.

AWESQME - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2013 Honda CRF 250 L
    Boş bir alana gidin trafiğe kapalı ve fren çalışın freninizi anlayın onu hissedin

Geçmiş olsun bu arada umarım başka kaza geçirmezsiniz.

Motosikleti
    Derbi ETX
    Tamam ben oldum deyip gaza gelince de güzel ve sağlam kaza yapabiliyorsun geçmiş olsun.

Motosikleti
    Yamaha Ybr125 >> Bajaj Pulsar 200NS
    Motor ve lastik marka modelleri nedir , bana süreç tanıdık geldi de

iskender123 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kanuni Seyhan 150c
    Alıntı navarin11 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Frenaj, polisaj, ambalaj, daha nekadar laj var acaba. Fren yapmanın adını birisi frenaj diye atmış (doğrusunu bilmediği için) krenaj da aynı öyle uydurmasyon kavramlar doğrusumu ? evet Frenaj; Frenleme Karenaj; Kaporta cart curt edilmesin, kara taşıtlarında kasa veya karasör veya kupa kavramlarının motosikletlerdede kullanılan tabiri: FRENLEME ve KAPORTA dır herkese selam ve hürmetler.
    Haklısın abi ,gerek YouTube gerek forumda duyduklarimizdan aklimda kalmis kusura bakmayin,frenleme

Motosikleti
    nc750x
    Kaza hakkını doldurmuş ve gerçek bir motorcu olmuşsun. Bundan sonra korkacak engelin kalmamış. Aynen sürüşe devam.

Motosikleti
    F850 Gs
    Merhaba
    Geçmiş olsun .Neden kaza yaptin? Sebeplerini sorgula ve senle alakalı sebepleri egale et bence.. Bu sebeple tekrar aynı tarz kazalar yapmamis ol edindiginiz tecrube ile..

Bu kaza yapmayan motorcu yoktur,henüz kaza yapmamış motorcu vardır lafina tilt oluyorum. Henüz yeni yeni motorla tanistigim zamanlarda klasikti . Kaza yaptin mi? Hayır...Kaza yapmamış motorcu yoktur...Henuz kaza yapmamış motorcu vardır. . sen hayırdır?
    Cidden moral bozucu sizi anlayabiliyorum.
    Sen bahsetsene bana ikarus sendromundan, fren nasıl kullanilirdan falan. Sen bahsetsene yokusta nasıl kalkilirdan falan..

Umarım motor üzerinde her daim guvenli surusler yaparsınız..

Kolay gelsin

Motosikleti
    nc750x
    Alıntı oluroyle adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu kaza yapmayan motorcu yoktur,henüz kaza yapmamış motorcu vardır lafina tilt oluyorum.
    Benimde hiç sevmediğim bir ifade. Sadece bu düşünce bile kaza yaptırır arkadaşın anlattığı gibi.

ibo8316 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Cb 125e
    Deyim maalesef doğrudur..
    Ben kaza yapmadım düşmedim diyen yoktur dikkatli olsanizda bir araç sahibi hayvan kör mal biri sinyal vermeden önünüze kirmadiysa daha başlangıçta sınız..
    10 sene aktif kullandım en az 4motor elden çıkardım (aldım kullanıp 1-2 sene sonra sattim) sonuç;
    3kez motoru düşürme devrilme 4 kaza bol tecrübe sahip oldum..

#Yagmur yağarken yerler ıslak iken sert fren yapma dediler,ben yağmurda fren kullanılmaz mı dedim ilk başlangıç kaygan zeminde lambalarda frene dokunduk 1saniye sonra 135kg motor üstümde ben yeri öptüm..
    #Mıcırlı bozuk yolda fren yapma dediler yavaşlama gazı salarak olur diye frene basmam ile hâkimiyeti kaybedip mıcırlı yolda motoru kaydırıp devirdim..
    #Sol viraj bol alınır Sağ dar ama ben sağa bol döndüm bayan şoförle göz göze geldim zor durdum..
    #Lambalarda yabancı plakalı araçlara dikkat et dediler 2 gidiş 2 geliş olan yolda solda bekliyorum hâliyle solda duran yeşil yanar sola döner sağda duran araçlar düz devam eder adam yeşil yaninda sağ dan sola direk önüme kırdı.. 1.5saniye kuralı sayesinde kurtuldum..
    #yol kenarı sulama sistemlerine dikkat dediler,ben nasıl olsa çiçeği refuju sular dedim bir baktım yolunda bir kısmını ıslanmış kaygan zemin zor durdum..
    #Sari ışıkta çoğumuz geçersiz ama sakın 4yol da deneme dediler 1 kaza yaptım gecen hafta kamyonla göz göze geldim Bana sari yanarken kamyon kırmızı da dönüşü tamamlıyordu herhalde ..
    #Yolun ortasindan git dediler ortaladim gidiyorum BURSA da yol boşken bile adamlar sağdan gidiyor hep kum dolu kamyonlar bile yüklü 80-90km gelmeye başladı be yol istiyor yani ya daha hızlı olacaksınız veya yana cekileceksiniz ben sağdan gidiyordum hep.
    #aradan gitme makas atma dediler lambalarda beklerken bir motorcu geldi aralardan gidiyor biri aniden kapıyı açtı yere tükürmek için motorcu pat diye yerde..
    #mont kask şart dediler yalan yok ben bazen kask kullanmıyorum!! 600cc motora yandan bir araç çarptı resmen motor 2ye bölündü on teker ve diğer kısımlar adamdan kanlar çok fışkırıyordu

kaanklky - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    -
    İnsanoğlu işte, yaptığı en iyi iş bahane üretmek.

egemen0zturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Kaza kredinizi doldurmuş bulunmaktasınız hayırlı olsun demek istiyorum

görüşler için teşekkürler.Motor Mondial 150 cc.aslında büyük bir motor kazalarda ani frenleme nedeniyle kendi payımın olduğunda bende size katılıyorum ama sıfır motor olmasına rağmen anladığım kadarıyla lastikler sıradınında altında diyorlar en azından nedde okuduğum yorumlar bu yönde.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)