çok geçmiş olsun allah ailene ve sevdiklerine bağşlamış buna şükür de, ama hakkın olanıda bırakma fakir yada zengin adam senin canına kastetmiş...
çok geçmiş olsun allah ailene ve sevdiklerine bağşlamış buna şükür de, ama hakkın olanıda bırakma fakir yada zengin adam senin canına kastetmiş...
Şirketinizde .........no'lu KARAYOLU MOTORLU ARAÇLAR ZORUNLU MALİ SORUMLULUK SİGORTASI
TRAFİK poliçesi ile sigortalı bulunan .....plakalı 2010 model FORD/OTOSAN T.CONNECTKOMBI K 210S 1.8 TDDi
DELUX aracın, 12/04/2016 tarihinde ....plakalı 2015 model MOTORSIKLET HONDA CBR 600 RR aracım/aracımız
ile karıştığı trafik kazasında tanzim edilen trafik kazası tespit tutanağına göre sigortalı aracınızda %75 nispetinde kusurlu
olduğu tespit edilmiştir. Aracım/Aracımız için belirlenen 36,000.00 Otuzaltıbin TL piyasa rayiç bedeli ile hasarlı
aracım/aracımız için belirlenen 23,299.00 Yirmiüçbinikiyüzdoksandokuz TL sovtaj bedeli üzerinde mutabık
olduğumu/olduğumuzu, hasarlı aracım/aracımız üzerindeki tasarruf hakkı tarafıma/tarafımıza ait olmak kaydı ile yukarıda
belirtilen piyasa rayiç bedelinden sovtaj bedeli düşüldükten sonra kalan 12,701.00 Onikibinyediyüzbir TL üzerinden % 75
ile 9,525.75 Dokuzbinbeşyüzyirmibeş TL , Yetmişbeş Kr sigorta tazminatı üzerinde mutabık olduğumu/olduğumuzu,
belirlenen miktarın tarafıma/tarafımıza ödenmesi halinde başkaca alacağımın/alacağımızın kalmadığını ve hadise ile ilgili
Allianz Sigorta A.Ş.'yi ve sigortalısını ibra ettiğimi/ettiğmizi işbu hasardan kaynaklanan tüm hak ve alacağımızı Allianz
Sigorta A.Ş.'ye devir ve temlik ettiğimi/ettiğimizi kabul, beyan ve taahhüt ederim/ederiz.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Şahsınıza/Şirketinize ait ......plakalı aracınız ağır hasarlı/pert olmasından dolayı Allianz Sigorta A.Ş. tarafından açılan
......no'lu hasar dosyasının incelenmesi tamamlanarak hasar bedelinin ödenmesi aşamasına gelinmiştir.
Sürecin devam edebilmesi adına ekte bulunan Mutabakatname'yi imzalayarak tarafımıza göndermeniz halinde aracınız
hasarlı haliyle tarafınıza bırakılmak kaydı ile aracın piyasa rayiç bedelinden hasarlı aracın sovtaj değeri düşülerek kalan
miktar hasar bedeli olarak tarafınıza ödenecektir. Ödenecek tutar 9,525.75 Dokuzbinbeşyüzyirmibeş TL , Yetmişbeş Kr dir.
Hasarlı aracınızın sovtaj değeri belirlenirken, en uygun teklifi veren hasarlı araç alıcısı belirlenmiş ve bu kişinin/kuruluşun
isim ve irtibat bilgileri aşağıda bilgilerinize sunulmuştur.
Ancak hatırlatmak isteriz ki, hasarlı aracınızın mevcut hali ile tasarrufu tamamen tarafınıza ait olup, belirlenen
kişiye/kuruluşa veya üçüncü bir kişiye satılıp satılmaması konusunda Allianz Sigorta A.Ş. nin herhangi bir sorumluluğu
bulunmamaktadır.
İlgili alıcının teklifi 26/05/2016 tarihine kadar geçerlidir
------------------------------------------------------------------------------------------
arkadaslar sigortadan böyle yazı geldi. ikinci galiba benim perte sirket talıp cıktı ve 9500 tl vercek ben buna tamam dersem birinci yazıdakı 23 küsüremi anlasmıs olcam sigorta ile.
ayrıca bana verilen kusura itiraz etmek istiyorum nasıl yapcam
birde piyasa rayic düsük tutulmus %75 vercez demisler 27 yapar ama bana 23 teklif ediyorlar
yazıları yanlıs anlamıs olabılırım ne yapmam gerekir cevaplarınızı bekliyorum
usta sigortacı lazım buna.aman dikkat sakata gelme parayı alıcam diyede acele etme.çok geçmiş olsun.
motorun fiyatını 36.000 tl demişler ama elinde fatura varsa itiraz edip değerini yukarılara çekebilirsin.2015 yılında tahmini fiyat 38.000 tl diye sanki hatırlıyorum 0 600rr.
Bir avukata, bir kac sigortaciya
Ve daha once başına gelmis kisilere danismadan birseye imza atma kardesim. Banada sadece 9bintl vercekler gibi geldi
Benim anladığım;
Motorunuza 36.000 TL değer biçmişler. Hasarlı haline de 23.299 TL ye müşteri bulmuşlar. Kalan 12.700 TL nin %75 ini yani, 9.525 TL yide size nakit verecekler. Böylece toplamda elinize 32.824 TL gibi bir para geçecek. Bu arada motorunuzu alacak kişinin 23.299 TL lik teklifi 26.05 tarihine kadar geçerli.
Çok geçmiş olsun.
Yalniz teklif 26 sina kadar geçerli unutmayın.
Yazıdan da anlaşılan bu, mantıken olması gereken de bu. 23.000 TL ye alıcı bulunmuşsa, demek ki hasar 12 bin küsur TL. Onunda %75 ini verecekler. Hakkınızda hayırlısı diyelim.
Konu hortlayacak ama benzer bir durumda benim de mahkemem devam ediyor. Başka birilerine faydalı olur diye yorumlayayım.
Sigorta şirketi özellikle şunu söylemiş:
"Sizin aracın ederi 36.000tl, kazalı aracınız için 23.299tl ile alıcı da öneriyorum dolayısıyla aracınızın sovtaj değeri de budur. O yüzden 36.000 - 23.299 = 12.701tl sizin kaza sebebiyle oluşan maddi zararınızdır. Kaza da %75 oranında haklı olduğunuz için de bu zararın 9.525,75tl tutarındaki ödemesini yapacağız. Motor sizindir, önerdiğimiz sovtajcıya 26.05.2016 tarihine kadar aracı satıp satmamak da sizin kararınızdır."
Keşke şöyle açık net yazsalar. 😃
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)