Forumda aradım, böyle konuya istek olmuş ama konu açılmamış. Bende çeşitli kaza konularından biraz biraz topladığım bilgileri bir araya getirip naçizane sunmaya karar verdim.
Ybr mi cbf mi konularının arasında kaybolmasın, ihtiyaç anında biraz daha göz önünde bulunsun diye affınıza da sığınarak moto sohbete değil kaza raporu bölümüne açıyorum.
Kaza çeşitlerimiz: 1.Maddi hasarlı, 2.Yaralanmalı
Maddi hasarlı kazalarda tutanak tutup olayı fotoğraflıyor, karşı tarafın ehliyet, ruhsat, sigorta poliçesi fotokopilerini alıyoruz.
Google a "kaza raporu nasıl tutulur" vs. yazarak bu bilgiye kolayca ulaşabiliriz, genelde sigorta şirketi sayfaları çıkıyor reklam algılanmasın diye link vermiyorum.
Belgelerin net olacak şekilde fotoğrafını da çekebilirsiniz ama kaza sonrası vücutta dolaşan adrenalinle fotoda önemli bir bilginin bulanık çıkma ihtimalini göz önünde bulunduruyoruz.
Motosiklet kazalarının maalesef sadece maddi hasarla kalmama ihtimali yüksek. Diğer sürücü tutanak tutmaya çok yanaşmıyor, kaçma belirtileri gösteriyorsa çekinmeyip polis ve ambulans çağırıyoruz.
Yaralanmalı kazalarda polis ve ambulans çağırıyoruz.
Adam ciddi ciddi kaçmaya yeltenirse son çare olarak kontağı almayı tercih edebilirsiniz ama polisten kaçmaya çalışan adamın bu hamle sonucu çirkinleşebileceğini de aklımızın bi köşesinde bulunduruyoruz.
Veya bindi arabaya bastı gidiyor en azından kaçarken video çekmeye çalışıyoruz.
Gel aramızda halledelim, ne gerek var polise tutanağa falan, sen suçlusun senin başın yanar, polis şimdi 5 saatte gelmez, acil işim var falan diyenlere itimat etmiyoruz. Edersek adama bi daha ulaşamama, ulaşsakta kaza anında yalvarma abidesine dönen veya çok babacan görünen o adamın tutanak tutmadan kaza mahalinden ayrıldıktan(kurtulduktan) sonra değişme, bizi sallamama, yok şehir dışındayım yok çok meşgulüm gibi sürekli kaçma ihtimali var, bunları göz önünde bulunduruyoruz.
Adam aramızda halledelim karşılarım ben dediği durumda tamam tutanağı tutalım cebimde dursun yine aramızda halledelim diyebiliriz.
Yazdıklarım biraz sert gelebilir, forumda kazada söz alıp sonra söz verene ulaşamayanların konusu mevcut. Sertte olsa işimizi sağlam kazığa bağlayalım.
Mobilden yazdım hata varsa affola.
Bu bilgilere hiçbirimizin ihtiyacı olmaması, olursa da kaza sonrası yapılmamamız dileğiyle.