Merhaba!
Bugün ufak bir kaza geçirmiş bulunmaktayım. Başka bir aracın içine karışmadığı tamamen kendi ''salaklığımdan'' dolayı yaşadığım bir kazadır.
Ev arkadaşımla beraber vize çıkışı virajlı bir yolda sürmek istedik. En nihayetinde geldikte.
Hava güneşliydi ve bir süredir motoru sürmemin etkisinde lastiklerin ideal sıcaklıkta olduğundan emindim. Asfalt kalitesi ise gayet güzeldi.
Ehh bütün bu olumlu durumlar sayesinde gaza gelen ben, kendimi bir nane sanarak tempomun biraz daha üstünde bir sürüş stiline geçtim.
Sola doğru keskin bir viraj vardı. Gayet uygun bir hızda ve kontra ile viraja girdim. Normalden çok daha erken gaz açmam yüzünden motor dışarı açıldı ve yolun hemen kenarında duran su kanalının içine düştüm.
Ne olduğunu anlamadan sola doğru düşerek yerde sürüklenmeye başladım. Sürüklenme esnasında kaskımda asfalta sürttü.
Neyse ki bende pek fazla birşey yok. Dizimde ve montun üste doğru kaymasından dolayı belimde sıyrıklar var.
Motorda ise:
Sol radyatör koruması kırıldı.
Sol ayaklık koptu.
Debriyaj manetinin ucu koptu.
Deponun sol tarafında biraz çizik var.
Masrafım ne kadar tutar?
Bu kazadan çıkardığım ders: Bakış kesinlikle çok önemli konu. Eğer o anda bakışımı boşluğa doğru düşürmeyip ileri bakmaya devam etseydim bunlar başıma gelmeyebilirdi.