Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Duke İle Kaza

REKLAM ALANI
    kanucan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Merhaba!

Bugün ufak bir kaza geçirmiş bulunmaktayım. Başka bir aracın içine karışmadığı tamamen kendi ''salaklığımdan'' dolayı yaşadığım bir kazadır.

Ev arkadaşımla beraber vize çıkışı virajlı bir yolda sürmek istedik. En nihayetinde geldikte.

Hava güneşliydi ve bir süredir motoru sürmemin etkisinde lastiklerin ideal sıcaklıkta olduğundan emindim. Asfalt kalitesi ise gayet güzeldi.

Ehh bütün bu olumlu durumlar sayesinde gaza gelen ben, kendimi bir nane sanarak tempomun biraz daha üstünde bir sürüş stiline geçtim.

Sola doğru keskin bir viraj vardı. Gayet uygun bir hızda ve kontra ile viraja girdim. Normalden çok daha erken gaz açmam yüzünden motor dışarı açıldı ve yolun hemen kenarında duran su kanalının içine düştüm.

Ne olduğunu anlamadan sola doğru düşerek yerde sürüklenmeye başladım. Sürüklenme esnasında kaskımda asfalta sürttü.
    Neyse ki bende pek fazla birşey yok. Dizimde ve montun üste doğru kaymasından dolayı belimde sıyrıklar var.

Motorda ise:
    Sol radyatör koruması kırıldı.
    Sol ayaklık koptu.
    Debriyaj manetinin ucu koptu.
    Deponun sol tarafında biraz çizik var.

Masrafım ne kadar tutar?

Bu kazadan çıkardığım ders: Bakış kesinlikle çok önemli konu. Eğer o anda bakışımı boşluğa doğru düşürmeyip ileri bakmaya devam etseydim bunlar başıma gelmeyebilirdi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Hubalahubhub - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Caponord 1200 adv
    Gecmis olsun, Allah beterinden korusun, cana bisey olmasin da iyi kotu mal yerine gelir.

MeNGuC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KYMCO SÜPER 8 Kara Şimşek :)
    Geçmiş olsun

Memleket Çorum, ikametgah; Gediz /Kütahya
    Motosikleti
    YAMAHA SUPER TENERE
    Gelmiş geçmiş son kazan olsun. Allah beterinden korusun. Nereye bakrsan oraua gidersin. Ne kadar ekmek o kadar köfte mosali.

Motosikleti
    Forza 250
    senin direksiyon da değişecek alüminyum olduğu için eğilmiştir. depo boyanacak, stiker takımları radyatör koruması elcik, manet, peg derken işçilik dahil 1000-1500 tl masraf çıkabilir belkide fazla. Geçmiş olsun.

Motosikleti
    F850 Gs
    Merhaba,

geçmiş olsun.

Mont bele tam neden oturmalı bunu anlamış olduk, sıyrılabilir. Keza pantolon paçaları da öyle..

Kazasız belasız sürüşler dilerim

Motosikleti
    nc750x
    Çok geçmiş olsun. Neyse ki önemli bir şey olmamış. Sağlık olduktan sonra gerisi bir şekilde hallolur.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    xmax_250 ABS 2015 + Sepetli 52 litre
    Yavas olsan hicbiri olmazdi... Yavasssdd

turbocharge - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ktm Duke 200 (2014)
    Geçmiş olsun. Tam bir haylaz duke kazası umarim çok masraf çıkarmazlar

mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    geçmiş olsun gardaş...Allah daha beterinden korusun...

kanucan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı Hubalahubhub adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Gecmis olsun, Allah beterinden korusun, cana bisey olmasin da iyi kotu mal yerine gelir.
    Çok teşekkür ederim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:41 ----------

Alıntı Hubalahubhub adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Alıntı MeNGuC adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Geçmiş olsun
    Alıntı Adl Belge adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Çok geçmiş olsun. Neyse ki önemli bir şey olmamış. Sağlık olduktan sonra gerisi bir şekilde hallolur.
    Alıntı istanbu_gezg adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yavas olsan hicbiri olmazdi... Yavasssdd
    Alıntı turbocharge adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Geçmiş olsun. Tam bir haylaz duke kazası umarim çok masraf çıkarmazlar
    Alıntı mete_han adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    geçmiş olsun gardaş...Allah daha beterinden korusun...
    Hepinize çok teşekkür ederim. Güzel hava dalgın ve gaza gelmiş bir zihinle insanın başına böyle şeyler gelebiliyor.

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:44 ----------

Alıntı oluroyle adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba,

geçmiş olsun.

Mont bele tam neden oturmalı bunu anlamış olduk, sıyrılabilir. Keza pantolon paçaları da öyle..

Kazasız belasız sürüşler dilerim
    Teşekkür ederim. Montum bedenime tam oturuyor aslnda. Ve bellik takmama rağmen nasıl olduğunu anlayamadım.

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:47 ----------

Alıntı MimTolga adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    senin direksiyon da değişecek alüminyum olduğu için eğilmiştir. depo boyanacak, stiker takımları radyatör koruması elcik, manet, peg derken işçilik dahil 1000-1500 tl masraf çıkabilir belkide fazla. Geçmiş olsun.
    Teşekkür ederim. Kazadan sonra motorun heryerini iyice kontrol ettim ve eve kadar motora binmek zorunda kaldım. Gidonda yada ön maşada bir yamukluk görmedim. Sağa yada sola çekme gibi bir sıkıntısıda yok. Ama ne olur ne olmaz yinede değiştirmeyi planlıyorum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:50 ----------

Alıntı bestamik19 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Gelmiş geçmiş son kazan olsun. Allah beterinden korusun. Nereye bakrsan oraua gidersin. Ne kadar ekmek o kadar köfte mosali.
    Teşekkür ederim. Bakış konusunun ciddiyetinin farkındaydım. Sürekli oturtmaya çalışıyordum. Demek ki yeteri kadar anlayamamışım. Buda bana iyi bir ders oldu.
    mete_han bunu beğendi.

Motosikleti
    Dominar 400 - V15
    Öncelikle çok geçmiş olsun kardeşim. Önemli olan sana bişey olmaması motor bir şekilde hallolur canını sıkma.

"Sola doğru keskin bir viraj vardı. Gayet uygun bir hızda ve kontra ile viraja girdim. Normalden çok daha erken gaz açmam yüzünden motor dışarı açıldı ve yolun hemen kenarında duran su kanalının içine düştüm." bunu okuduğum anda ilk tepkim şu oldu " bakışı kaçmış."

Hava güzel olunca motorcular ikarus kanadı takmaya çok meyilli oluyor. Lütfen çok dikkat edelim.

vsvr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CF Moto 650 MT
    Özellikle o güzel virajlarda, bir anlık zevkin, mantığın önüne geçmesi sebebi ile, çoğumuz benzer şeyleri en az bir kerede olsa yaşamışızdır. Ancak tecrübe ile birlikte, bunları tolere edebilenler var, edemeyenler var.
    Bende benzer bir durumda, anlık bir kararla, motoru yavaşlatmak yerine, yatırmayı seçerek kurtarmıştım. Tabi bakış ile. Çok geçmiş olsun. Son olsun.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)