Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

başıma ilk kez kaza geldi lütfen yardım

REKLAM ALANI

Merhaba arkadslar bugün motorumla ilk kez bir kazaya karıştım resimlerden anlaşılacagı gibi karşı taraf kazaya sebep olan taraf birden otobüs duragında duran otobüsün önünden çıkmak suretiyle komple seyir halinde olduğum şeridi kapatmış durumda durmaya calıştım fakat yeterli olmadı..

şimdi gelelim işin sıkıntılı tarafına adam aracını daha dün almış ikinci el dolayısı ile kasko sigorta yaptırmamış daha benim ise evraklarım tam adam iyi niyetli bi arkadas kaza sonrsı tutanak tutmadık poliçe vs olmadıgı için ancak ehliyetinin ve geçici belgenin resimlerini bana yolladı onun sigortası benim masrafımı ödeyecek ama adamın istediği benim sigortamda onun masrafını ödemesi arkadas suclu oldugu için benim sigortam masrafları öder mi?

motorumda görünen en az 3000 tl lik bi masraf var sadece parça fiyatı bunlar işçilik hariç

onunkinde ise hemen hemen o kadar

şimdi ne yapmam gerekir adam kesinlikle kıvıracak biri değil sadece kendi masraflarını benim sigortam ödesin istiyor ben sigortamı 510 tl ye yaptrdım eger sigortam öderse seneye bana ne kadar sigorta fiyatı çıkar?

Tecrübeli arkadaslardan yardım bekliyorum

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    tr_select - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    uǝq ɯıɯɐpɐ sɹǝt
    Bu devirde tutanak tutmamak ? Ah güzel kardeşim. Dünyalımısın sen ?

İşallah geçirmeye kalkmaz. + trafik % durumuna göre hata verecek ve buna göre sigortalar ödeme yapacak. %100 karsıya verirse senin sigorta ödeme yapmıyor yanlmıyorsam. Düzeltir arkadaşlar yinede

ardacik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Keske tutanak tutsaydin resme bak ya oyle bi yola cikis seklimi var ? %100 suclu bide kendi hasarini senin sigortan karsilasin istiyo o nasil olucak ? Sigortayi arayip adamin masrafini halledin mi dicen...
    Bu arada cok gecmis olsun iyi sana bisey olmamis...

Alıntı tr_select adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu devirde tutanak tutmamak ? Ah güzel kardeşim. Dünyalımısın sen ?

İşallah geçirmeye kalkmaz. + trafik % durumuna göre hata verecek ve buna göre sigortalar ödeme yapacak. %100 karsıya verirse senin sigorta ödeme yapmıyor yanlmıyorsam. Düzeltir arkadaşlar yinede
    haklısın paşam tutmalıydım ancak arkadas çözüm odaklı yaklaştı yanında poliçe de yoktu aracı yeni aldıgı için ve benimde hayatımda yaptıgım ilk kaza yani aşırı tecrubesizim bu konuda.

nuwanda324 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj PULSAR 200 RS
    Bu sigorta işlerini tam bilmiyorum bilen biri açıklarsa daha iyi olur öğrenmiş oluruz.
    Benim bildiğim suçlu olanın sigortası karşı tarafın zararını karşılıyor. Yani karşı taraf suçlu olduğu için senin zararını o karşılayacak. Sigortası yoksa zaten trafiğe çıkamaması gerekir. Dediğine göre karşı tarafın sigortası yok. Tutanakda tutmamışınız zaten. Senin zararını o karşılamak zorunda. Nasıl alacaksın o ayrı sorun. Yarın adam sana ödemiyorum derse ne yapacaksın? Kendi zararı onu ilgilendirir senin sorunun değil o.
    Adamın dediğinin olması için kazada senin suçlu olman gerekir. Yalan tutanak tutup kendini suçlu gösterip sigortana onun zararını karşılattırabilirsin. Ama bu durumda seneye sigorta yaptırırken uçuk fiyatlar verebilirler.
    Keşke tutanağı tutsaydın. Senin bir suçun yok senin zararını o karşılayacaktı. Senin sigortanda zarar görmeyecekti. Şimdi ayıkla pirincin taşını.

Alıntı ardacik adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Keske tutanak tutsaydin resme bak ya oyle bi yola cikis seklimi var ? %100 suclu bide kendi hasarini senin sigortan karsilasin istiyo o nasil olucak ? Sigortayi arayip adamin masrafini halledin mi dicen...
    Bu arada cok gecmis olsun iyi sana bisey olmamis...
    Allah razı olsun çok şükür bende çizik bile yok Allah beterinden saklasın hepimizi inşallah..
    tutanak konusu tamamen tecrubesizliğime denk geldi ama adamla anlastık tutanagı birlikte yazıcaz onun evrakları eksik oldugu için bişey yapamadık ama 1 gün içinde tamamlayacak oda herşeyini..

HamzaBey95 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    GT250R
    Hocam bende arabamla aynı tutanak tutmama olayını yaşadım bir defa, hemde tevafuk eseri adam tanıdık ta çıkmıştı güya... Ama yemin ediyorum burnumdan geldi... Artık kimseye güvenmem. Keşke tutanağı tutsaydın kullanmayacak bile olsanız... Sigorta olayında ise, karşı taraf %100 suçlu ise -ki öyle görünüyor- onun sigortası sizin masrafınızı öder, onun masrafı da kendi cebinden çıkar. Sigortası yok ise hem sizin masrafınızı hemde kendi masrafını ödemek zorunda. Fakat tutanak olmadığı için yarın çıkıp ödemiyorum ben derse, siz de suçlu çıkarsınız tutanak tutmamaktan... Yani bir yol tutturmuşsunuz ama inşallah hayra çıkar sonu...
    -------------------------------------------------
    Edit: Öte yandan, kaza yaptıktan sonra sigorta yaptırıp, masrafları sigortaya yıkmaya çalışan birine de nasıl güvendiniz anlamadım ama neyse
    HYO-GT250R
    İstanbul

Alıntı nuwanda324 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu sigorta işlerini tam bilmiyorum bilen biri açıklarsa daha iyi olur öğrenmiş oluruz.
    Benim bildiğim suçlu olanın sigortası karşı tarafın zararını karşılıyor. Yani karşı taraf suçlu olduğu için senin zararını o karşılayacak. Sigortası yoksa zaten trafiğe çıkamaması gerekir. Dediğine göre karşı tarafın sigortası yok. Tutanakda tutmamışınız zaten. Senin zararını o karşılamak zorunda. Nasıl alacaksın o ayrı sorun. Yarın adam sana ödemiyorum derse ne yapacaksın? Kendi zararı onu ilgilendirir senin sorunun değil o.
    Adamın dediğinin olması için kazada senin suçlu olman gerekir. Yalan tutanak tutup kendini suçlu gösterip sigortana onun zararını karşılattırabilirsin. Ama bu durumda seneye sigorta yaptırırken uçuk fiyatlar verebilirler.
    Keşke tutanağı tutsaydın. Senin bir suçun yok senin zararını o karşılayacaktı. Senin sigortanda zarar görmeyecekti. Şimdi ayıkla pirincin taşını.
    şimdi adam aracını bir gün önce aldıgı için sigortayı yaptırmamış ama yasal olarak 15 gün geçerli olmak kaydıyla eski sahibinin poliçesi geçerli oluyormuş bugun sigorta şirketi ile görüştügümde öyle söylendi

öyle birine benzemiyor ama adam yanlış yol izlerse polise gidip şikayetçi olmak durumunda kalırım

biyeybaraküs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2017 HONDA CBR 1000 RR SP
    geçmiş olsun hem suçlu hem güçlü otomobil sürücüsü sigortasız gez sonra masrafı ben ödeyim benim sigorta primimde 2000 tl olsun yok öyle bir dünya ,ödesin senin masrafını madem kendi ne yapıyorsa yapsın , yan çizerse kamera görüntüsü ( otobüslerde kamera var istanbul da galiba ) falan bul adliyeye intikal ettir konuyu

ayrıca aklında bulunsun o otobüsün önünden (iki otobüs arasından ) yayada çıkabilir di , duran toplu taşıma araçlarının yanından geçerken (otomobil ,motosiklet fark etmez )her zaman yavaş geçiyoruz her an yaya çıkabilir
    mgora bunu beğendi.

Alıntı biyeybaraküs adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    geçmiş olsun hem suçlu hem güçlü otomobil sürücüsü sigortasız gez sonra masrafı ben ödeyim benim sigorta primimde 2000 tl olsun yok öyle bir dünya ,ödesin senin masrafını madem kendi ne yapıyorsa yapsın , yan çizerse kamera görüntüsü ( otobüslerde kamera var istanbul da galiba ) falan bul adliyeye intikal ettir konuyu

ayrıca aklında bulunsun otobüsün önünden yayada çıkabilir di , duran toplu taşıma araçlarının yanından geçerken (otomobil ,motosiklet fark etmez )yavaş geçiyoruz her an yaya çıkabilir
    evet hoca Allah a cok şükür en çok ona şükrediyorum tecrube oldu bu bana yayaya çarpsaydım asla affetmezdim kendimi

berkay3212 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 600 RR 2015
    Olmaz o suçlu kendisi yaptırır yada kaskosu varsa onu kullanır.

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:01 ----------

Bu durumda senin polis cağırman lazımdı. Çünkü adamın sigortası yok.

Alıntı berkay3212 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Olmaz o suçlu kendisi yaptırır yada kaskosu varsa onu kullanır.

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:01 ----------

Bu durumda senin polis cağırman lazımdı. Çünkü adamın sigortası yok.

aslında adamın sigortası var aracı yeni aldıgı için eski sigorta 15 gün geçerli oluyomus ancak yanında poliçe yoktu yani aracın eski sahibi sattıktan sonra bu arkadasa poliçe vermemiş bu adam tecrubesiz kaza konusunda benim gibi inşallah katakulle yoluna gitmez yada gidemez çünkü benim elimde belgeler var hiç üşenmem acarım davamı

Gorkem.IX - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 650F
    ilk kazamda bende senin gibi yapmıştım kendimi gördüm sende Adama güvenip polis çağırmadım nasıl güvendim hala bilmiyorum ama adam aylar sonra parayı denkleştirip ödemişti çok şükür. Bir daha olsa asla güvenmem kimseye parayı alana kadar canım çıkmıştı vallahi öder inşallah paranı ama isterse ödemeyip çekip gidebilir haberin olsun onun stresi kötü.

Motosikleti
    Yamaha Ybr125 >> Bajaj Pulsar 200NS
    Alıntı Gorkem.IX adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ilk kazamda bende senin gibi yapmıştım kendimi gördüm sende Adama güvenip polis çağırmadım nasıl güvendim hala bilmiyorum ama adam aylar sonra parayı denkleştirip ödemişti çok şükür. Bir daha olsa asla güvenmem kimseye parayı alana kadar canım çıkmıştı vallahi öder inşallah paranı ama isterse ödemeyip çekip gidebilir haberin olsun onun stresi kötü.
    Benimde bir kere başıma geldi , masrafım azdı ama yinede 2-3 telefonda ancak ödedi arkadaş , onun yerine tutanak tutup işleme koymamak daha mantıklı böyle bir durumda.O sana güvensin dersin tutanak tutalım benim güvencem olsun ama işleme koymam beklerim.

sinansari_fb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    VOGE SR4MAX
    Bu resime de görünüyor ki ,suçlu %100 araç suçlu, tutanak tutmanız gerekiyor, ve suçlu araç çıkacak...

isfa67 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    DRAGSTAR 650
    Alıntı loba adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    aslında adamın sigortası var aracı yeni aldıgı için eski sigorta 15 gün geçerli oluyomus ancak yanında poliçe yoktu yani aracın eski sahibi sattıktan sonra bu arkadasa poliçe vermemiş bu adam tecrubesiz kaza konusunda benim gibi inşallah katakulle yoluna gitmez yada gidemez çünkü benim elimde belgeler var hiç üşenmem acarım davamı
    Geçmiş olsun.aynı şeyler ama keşke tutanak tutsaydınız ama bildiğim kadarıyla sigorta masrafı karşılamak için zaten isteyecek o gün tarihli aranızda düzenleyin madem güvenilir biri diyorsunuz.dava kısmına gelince.dava açarken o tutanak istenmiyor mu sanıyorsun.bi an önce adamla tutanak tutun!
    2007 GV 250 SATILDI
    2008 DRAGSTAR 650

tyrung - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Monster 696, Vespa Primavera
    Çok net tutanak tutacaksın, hatta geç bile kaldın.
    Tutanak istemiyorsa 5.000TL versin, al ve git.

Araç sigortasız değil. Biliyoruzki alım satım sonrası geçiçi belgenin 2 hafta süresi var. Bu durumda 2 haftalık süreci aracın bir önceki sigortası karşılar. Yani eski sahibinin sigortası.

Bu işten çok ağzın yanar, en temizi tutanağı tut ve gerisini devlete bırak
    weirdo1 bunu beğendi.

Motosikleti
    dealim daystar 250
    tecrübe ; hayatta yenilen kazıkların toplamıdır genç arkadaşım, sakın yanlışla sonuca ulaşmaya çalışma,en kısa sürede tutanağını tut.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    xmax_250 ABS 2015 + Sepetli 52 litre
    kimsenin lafına sözüne inanmayın olayın sıcaklığı geçtikten sonra sende de bir şey yokmuş diyebilir, ben size güveniyorum sizde bana güvenin de tutanak hazırlayın bir kopyasını suçlu kişiye verin şimdi , baktınız işinize gelmeyen durum var hemen dosyayı işleme koyun

kuzenime çarpan araç 2 saat sonra sende de bir şey yok ne haliniz varsa görün dedi,

okan kükner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Avenger Street 150
    Resmi evrak (tutanak) olmadan sigorta nasıl karşılayacak? Adamın fotosuna bakıp "aaa ne iyi niyetli bir insanmış" mı diyecekler?
    Mengu16 bunu beğendi.

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)