Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Kaygan zemin, ilk kaza

REKLAM ALANI
    weirdo1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda pcx125
    Sevdiğim insanlari motosiklete bulastirmamaya calisiyorum.
    Bu zehir benim kanıma işledi başkası yanmasin.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Honda Activa S 125
    Geçmiş olsun. Acaba ABS böyle durumlarda iş görür mü?
    Draconian bunu beğendi.

harung - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Xmax 250
    Öncelikle geçmiş olsun,

Bence bu kaza üzerine hayiflanmak yerine ders çıkartmayı dene.

Ben tahmini birşeyler yazayım.

1-lastikler : eğer orijinal lastikleri ise hemen degistirmeni tavsiye ederim bildiğim kadar 200 TL gibi birseye orta kalite birşeyler bulabilirsin frende lastiğin önemi en başta gelir

2-frenler: frenlerin maalesef kampana. Kampana frenin handikapi balatalar islandiginda çabuk kitler.

3-defansif surus: onundeki aracın hizli gitmesine gore hızını ayarlaman yanlış daha dikkatli ve sağduyulu surmelisin.

4- artcili surus tecrübesi: artcili surus hassas bir konu özellikle motora uzak birini tasiyorsan.. bir de motorun formu önemli eğer ağırlık merkezi arkaya yigildiysa frenlemede arka ağırlıklı kullanmak önemli ornegin..

5- artcinin motosiklet tecrübesi: sen farkında değilsin belki ama belki de baban düşürmüş olabilir seni bu bir anlık refleksten kaynaklanan bir tepki de olabilir.

Yanlış anlama tavsiyelerim dostane..

Babanda birşey olmaması çok güzel kafaya da çok takma git elini op sarıl duasını al kazasız belasiz uzun km lerin olsun.
    Draconian bunu beğendi.

Draconian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Boxer
    İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

Şu an benim de kazadan kurtulmak için binbir senaryo dönüyor aklımda. Minibüsün arkasından gitmesem, mesafem daha uzun olsa, yola çıkışı daha iyi kontrol etsem, arka frene önden fazla asılsam vb. Ama o an bunların hiçbiri gelmiyor insanın aklına. Bu da eğitim ve tecrübeyle oturacak bir şey.

Mesela bundan sonra yağışlı bir havada, en sağ şeritten yola çıkış varken minibüsün arkasında gitmem. :D Düşerek de olsa öğrendim nihayetinde.

6000 liralık bütçemi 3000 motosiklet 3000 de ekipman olarak ayırmıştım (artçı ekipmanı dahil). En azından onun da faydasını görmüş oldum.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    xmax_250 ABS 2015 + Sepetli 52 litre
    maxi scooter olsa yola çok iyi hakim olurdun vites depriyaj vs vs hepsi bir araya gleince yağmur ve artçı ağırlığı seni bu duruma düşürmüş :D

alway maxi scooter :D by SYMMMM

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)