KAZAM SONUCLANDI. KUSUR ORANIM 0 KARSITARAFIN 100
SORUM SU. MOTORUNUMUN BAZI GRENAJLARI YAN SANAYİ OLDUGU İÇİN EKSPERDE BU GRANAJLARI YAN SANAYİ TAKTIRACAGINI SÖYLEDİ.
ACABA ORJINAL PARCA TAKMASI GEREKMEZ Mİ ?
KAZAM SONUCLANDI. KUSUR ORANIM 0 KARSITARAFIN 100
SORUM SU. MOTORUNUMUN BAZI GRENAJLARI YAN SANAYİ OLDUGU İÇİN EKSPERDE BU GRANAJLARI YAN SANAYİ TAKTIRACAGINI SÖYLEDİ.
ACABA ORJINAL PARCA TAKMASI GEREKMEZ Mİ ?
Hangi kaza ? yeni üyelik açtınız galiba. Haberimiz yok kazanın geçmişinden.
gerekmemesi lazım. Önceki yan sanayi ise yan sanayi takar. Sonuçta senin motorunun orjinal değeri 10bin ise kaza anında yan sanayi ürünlerle 9bin ise sana niye tekrar orjinalleri takıp kalite yükseltsin? Veya sana yaptığı tüm yatırımı kazanın suçlusu ödeyeceği için o niye fazla maliyete girsin?
Yani ben mantığımla bişeyler dedim bilen birinden bende öğrenmek isterim.
ya sorum su ? eksperin ben orjınal parça takamam yan sanayi takıcam deme lüksü var mı acaba ?
eksper isteği parçayı yan sanayi veya tamir yoluna gidebilir yani bu onun kanuni hakkı
ebru soydan,yamaha türkiye demi çalışıyosun?
orjinalse orjinal takmak zorunda.ama yan sanayi takılı ise yan sanayisini taktırabilir illaki orjinal olucak hali yok.
diyelmki orjinal adam dedi ben sana yan sanayi taktırıcam bırak taktırsın.ondan sonra motorda değer kaybı davası açıcaksın adama işler uzayacak ama bunun çaresi bu.
Merhaba öncelikle lütfen büyük harfler ile yazmayın bağırmak anlamına gelir,
Sigortacı olarak sizi yanıtlayayım,
Aracın hangi parçası yan sanayi ise eksper bu parçayı yan sanayi olarak takılmasını belirtebilir buna yetkisi vardır devlet hazine müsteşarlığına bağlıdır,
Daha önceden kırık olduğunu tespit ettiği bir parça varsa ödememeyi veya bir kısmını ödemeyi yapabilir,
Hasarınızın %100 'ü ödenir kaskınız montunuz yırtıldı parçalandı ise bunlarıda ekspere bildirin
selamlar; benim de sorum olacak. 6 aralıkta kaza yaptım karşı taraf asli ve tam kusurlu ben ise tamamen kusursuzum. trafik polisi ve savcılık bilirkişisinin de kararı bu yönde. 10 aralıkta exper geldi parçaları ve dosyayı aldı. ceketimin karşılanmayacağını ama yine de yazacağını söyledi. karşılanması gerekiyor diye biliyorum fakat bana yok karşılanmaz ama yine de yazalım dedi. ek olarak bugün 2 ocak 2016 ve en son 31inde sordurttuğumuzda hala daha sigorta şirketinin dosyayı kapatmadığını öğrendim. Bunun yasal süresi nedir? İhtar çektirmem gerekir mi? bir ay oldu motorsuzum bu ne lakayıtlıktır böyle!
Toprağı hatmeden asfalta hükmeder
Twitter/instagram @ywitcan
Yiğit Can
Merhaba, bahsedilen sorun daha hukuki boyutu var. Siz kaza yaptiginiz zaman beklenti kazada kaybettiginizin tazminidir. Sizin sordugunuz soru kaybettiginizden fazlasini istemektir ki bu soz konusu dahi olamaz.
Merhaba montunda kullanılamaz duruma gelmedikçe eksperin insiyatifinde ödenmeyebiliyor sigorta şirketlerine göre değişiklik gösteren bir durum,
http://sbm.org.tr/tr/OnlineIslemler/Sayfalar/Iletisim-Formu.aspx
ortalama 8 iş günü içinde ödemeniz yapılmadı ise bu adresten resmi bir dil ile şikayette bulunun sigorta şirketi sbm yi dikkate almak zorundadır, geçmiş olsun,
Tampon kırık diyelim,
Kaskonun, sigortanın izlediği güzergah..:
1- Önce plastik kaynak boya vs ile tamir yoluna gidilir
2- Olmadı yan sanayi ucuz parça arayışına gidilir
3- Yan sanayi yerine oturmadı tutmadı estetik kozmetik vs sıkıntı olursa o zaman orijinal parçaya yönelir.
Kafadan sök baba orijinali tak hiç bir kaskoda sigortada göremezsin.
Derin olan kuyu değil, kısa olan ip'tir.
Geçmiş olsun.Hasar gören parça ne ise,aynı parçayı temin eder.Tamir edilemiyorsa değiştirilir.
teşekkürler. işin doğrusunu öğrendim ekspertiz şirketini aradım kendileri henüz kapatmamış. kimbilir ne zaman kapatırlar onlar dosyayı kapatıp sigorta firmasına yolladıktan sonra, sigorta tahkim kurulundan telefonla öğrendiğime göre 15 gün içinde ödeme yapmak zorundalarmış eğer yapmaz itiraz eder eksik ödeme vs yaparlarsa şikayetimi bildirecekmişim. tekrardan çok teşekkür ederim.
Toprağı hatmeden asfalta hükmeder
Twitter/instagram @ywitcan
Yiğit Can
Kasko yapılan tarihten önce alınmış faturalı ekipmanlarınızın yıpranma payı düşülerek ödemesini yapar kasko tabi poliçenize ekipmanlarla ilgili bir teminat koydurduysanız. Gerçi experin tecrübesine göre de değişiyor bu olay. Kazadan sonra kaska bakıp, "ya bunda hiçbir şey yok, kullanılır bu" diyebilir. Türkiye'de olabilecek şeyler.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)