Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Yaralanmalı ve maddi Hasarlı Kaza

REKLAM ALANI

dostum bu yeni yasa, hukuk yasadan üstün değil şu anda, devletin bekası için amiri izin vermez ise,
    sen istediğin kadar uğraş görüş, kimse yargılayamaz o vatandaşı şu anda. yapabileceğin bişi yok, adam bile öldürmüş olsa..

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    svsmrl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Discover 125 ST
    Alıntı okoca adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    dostum bu yeni yasa, hukuk yasadan üstün değil şu anda, devletin bekası için amiri izin vermez ise,
    sen istediğin kadar uğraş görüş, kimse yargılayamaz o vatandaşı şu anda. yapabileceğin bişi yok, adam bile öldürmüş olsa..
    benim kazada devletin ne gibi bir bekası olabilirki

Zuzuuw - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    yanılıyorsun.

ADLİ ve İDARİ ayrımını yapmaarı gerek. Yeni yasadan haberim var.
    MİT personeli hakkında ADLİ soruşturma ve dava açılabilmesi izne tabidir. Adam öldürmeyi bırak, birisine küfür dahi etse dava açılır.

Yaptıkları iş yüzünden sorgulanamazlar. Görevi çerçevesince gidip Irak'ta görev yapan Türk askerine suikast düzenleyebilir ve bu olaydan dolayı yargılanmazlar ki olması gereken budur. Yada yaptıkları dinleme, izleme vs gibi işlerden dolayı yargılanamazlar.

Adli olaylardan dolayı yargılanırlar.

Motosikleti
    Bajaj Discover 125 ST
    Alıntı Zuzuuw adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yanılıyorsun.

ADLİ ve İDARİ ayrımını yapmaarı gerek. Yeni yasadan haberim var.
    MİT personeli hakkında ADLİ soruşturma ve dava açılabilmesi izne tabidir. Adam öldürmeyi bırak, birisine küfür dahi etse dava açılır.

Yaptıkları iş yüzünden sorgulanamazlar. Görevi çerçevesince gidip Irak'ta görev yapan Türk askerine suikast düzenleyebilir ve bu olaydan dolayı yargılanmazlar ki olması gereken budur. Yada yaptıkları dinleme, izleme vs gibi işlerden dolayı yargılanamazlar.

Adli olaylardan dolayı yargılanırlar.
    Yani görevi ile ilgi tabiki dokunulmazlıgı olabilir ama trafik kazasında ne olacak iyi gelsin 50 kişiyi ezsin trafikte

adamın acelesi vardır suikaste gidiyordur, yetişmesi lazımdır, kamu yararına motorcuya çarpmıştır, yani burada mevzu
    o vatandaş gerçekden mitci ise ne kadar değerli bir eleman olduğuna bakar. gerisi tefarruattır diyip bu tartışmayı noktalıyorum.

Motosikleti
    Bajaj Discover 125 ST
    Aardı kendi sigorta şirketimi her zamanki gibi onlarda bugün git yarın gel dediler sanki bu kazada tüm dünya bana karşıymış gibi geliyor bana yarın mesai saatleri içinde ara dediler :D

online sisteme bağlanırlar, kendi sigorta firmaları üzerinden, yani uzak masa üstünde güvenlik içinde çalışan devlet kurumları veritabanına bağlanan özel programlar vardır öyle düşün, bu yüzden bağlanamıyor olabilir, veya masai saati dişinda iş yapmam demişde olabilir sana, iyi niyet göstermiyorsa, seneye sigortacını değiş bir sürü adam var,

bak benim sigortacım beni kapıda karşılar, giderkende merdivene kadar çıkar beni uğurlar, ve her seferinde bu böyledir, ilk başlarda bende yadırgadımda sonradan alıştım..

Zuzuuw - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    adamın acelesi vardır suikaste gidiyordur, yetişmesi lazımdır, kamu yararına motorcuya çarpmıştır, yani burada mevzu
    o vatandaş gerçekden mitci ise ne kadar değerli bir eleman olduğuna bakar. gerisi tefarruattır diyip bu tartışmayı noktalıyorum.
    Hocam niye anlatamıyorum ?

Suikaste neden gidiyordun diye dava açılmaz.

Suikast düzenleyip adam öldürdüğü için de dava açılmaz.

Suikast düzenlemeye giderken yolda alakasız birisine çarparsa dava açılır

Eylemin sonucunun görev ile alakasına bakacaksın. Gosgoca cumhurbaşkanı trafik kazası yapan elemanı niye savunsun.

Türkmenlere silah taşıyan tırı süren elemanı savunur, çünkü savunmaz ise tüm teşkilat kim vurduya gidecek. Trafik kazası yapanı ki niye savunsun diyor ve asıl noktayı ben koyuyorum.

eğer mitci amcamız, bir görev içinde ise, misal 10 yıllık bir görev olsun yarında yurt dişina gidicekdir, amiri, ona dava açılmasına izin vermez, soruşturulmasına izin vermez, o amcam emniyette müşade altında tutulmaz, ifadesi bile alınmayabilir, zaman harcayacağı durumlara girmesine izin verilmesi, bu yasayla bağlandı, o yüzden kısaca belirtiyorum amiri izin vermez ise, yapılabilecek birşey yok. ben böyle biliyorum belki sizind ediğinizde öyledir, yani burada doğru yolu bulmak gibi bir savunmada yapmıyoruz, sizinki doğrudur bizimki doğrudur, sonuca bakalım.

tırlardan örnek vermişsiniz, ne oldu peki? o tırları durduranında başındaki amirinde alayını şutladılar, istediğin kadar kolluk kuvveti ol, kamudan biri ol, amir izin vermez ise o iş orada biter. üstelik vatan hayini ilanda edilirsiniz her ne kadar kamudanda olsanız, yargılanırsınız, devletin amajını zedeleyemezsiniz, mit bu nedenle daha el üstünde tutulur, (kamu görevlisi) siz ne olup bittiğini öğrenmeye yetkili değilsiniz, size deneni yapıcaksınız, iş güzarlık yaparsanız harcanacak memur olursunuz, bu yüzden mit personelini gayet etkilidir kamu personeli üzerinde, adamı bir çizerler geliceğin göçer, polis kalkıpda yerdeki yaralıyımı düşünür kendi geliceğinimi, ki görevi gereği o adama dokunmaması gerekiyorsa polis her türlü yerdeki yaralı aleyhinede doldurur..

bir nokta daha atayim bari ))

Motosikleti
    Bajaj Discover 125 ST
    Avrupa insan haklari mahkemesine kadar yolu var o zaman ;)

valla bence gitmesen iyi olur, sonuçda mit böyle bir karar alırsa, amaç dediğim gibi personelin brokrasi altında ezilmesi içindir, ve seninde zaten gayri resmi zararını öderler irtibat kurarlar,

şimdi sen avrupaya şikayet edince onlar türkiye devletine sorunca, türkiye devleti açıkmı edicek, bu bu nedenlerden ötürü örtpas ettik dicek )) valla seni bile kaldırırlar aman diyim.. ))))))

sen orada 1 adamsın, ama o adam 100 binlerce insanın hayatına etki edecek işler görüyor olabilir, devlet sana yüzünü döndüğünde sanmaki zevkine dönüyor, çoğunluğa bakıyor o, tabi yukarıdaki yorum şaka idi, ama yerine görede pekala mümkündür, kilit adamlarda..

numangokce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    "Bade" bajaj discover 125st
    Neler olmus neler... abi bu ne bahti kara bi adam cikti yaa... Allah kimseye kasa bela vermesin. Sabret dostum. Elbet Allah mazlumun yanindadir.

ismail kozan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    herkezin yorumunu tek tek okudum kaza geçiren arkadaşın çilesinide farkedebiliyorum ve üzülerek diyorumki bu ülkede bu tarz olaylarda kahretsinki adalet sağlanması ÇOOOOOOK ama ÇOOOOOOOOOOOOOOOOK zor geçmiş olsun..

Motosikleti
    Bajaj Discover 125 ST
    sigorta şirketimden karşı tarafın bilgilerini aldım. Servise verdim telefonuma şöyle bir msj geldi

Motosikleti
    Bajaj Discover 125 ST
    E devletten sorguladim bizim mitcinin aracinda hak mahrumiyeti ve haciz görünüyor kazadan 2 gun sonra 9 aralik tarihli

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    xmax_250 ABS 2015 + Sepetli 52 litre
    Çok geçmiş olsun sağlıklı olmanız hereşyden daha önemli, geçmiş olsun lehinize sonuçlanması dileği ile

BatuhanS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    1000CC Elektrikli Bisiklet. :)
    Abi nedir son durum ?

karşıyaka57 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha yzf r25
    Hocam bajaj ile mi kaza yaptınız?Sizin kazaya benzer bir kaza yaptım z-one-s 180 ile aşağı yukarı aynı fiyatlarda araçlar.

100 de 100 haklı bulundum polisler tutmustu kaza raporunu.Motoru tamirciye götürdüm tamirci kaza raporu, sigorta police fotokopisi, ehliyet ve ruhsat fotokopisi istedi.Kaza kaydi açacakmis ve sigortadan eksper gelince ustayla birlikte motoru ekspere göstercekmişiz.Ufak tefek çizikler var benim motorda, kaza ufak çaplı ama parçalari toplayinca 1500 liraya yakin fiyat çıkıyor.

Sorularım: 1-Eksperin ufak tefek çizikli parcalari değiştirtmeme hakkı var mi yani ufak çiziklileri hasar diye kabul etmeme gibi.Değer kaybı olarak ne talep edeceğim motor 5000 TL ne değer kaybeder yani bunun için eksperden mi talep edeceğim?

2-Karşı taraftan şikayetçi oldum karakolda, maddi manevi tazminat açsam ne talep edebilirim ve ne kazanabilirim? Nereye başvuracağım?

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:44 ----------

??????????

Motosikleti
    Bajaj Discover 125 ST
    Evet bajaj ile yaptim kazayi son durum sigorta hasari karsiliyor gerekli parcalar siparis edildi Ayrintili bilgim yok işin açığı kaç lira hasar var neler değişecek bilmiyorum

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:42 ----------

deger kaybi konusunda karsi tarafin sigorta sirketine mail attim bakalim ne cevap gelecek buradan paylasirim

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    xmax_250 ABS 2015 + Sepetli 52 litre
    Alıntı karşıyaka57 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hocam bajaj ile mi kaza yaptınız?Sizin kazaya benzer bir kaza yaptım z-one-s 180 ile aşağı yukarı aynı fiyatlarda araçlar.

100 de 100 haklı bulundum polisler tutmustu kaza raporunu.Motoru tamirciye götürdüm tamirci kaza raporu, sigorta police fotokopisi, ehliyet ve ruhsat fotokopisi istedi.Kaza kaydi açacakmis ve sigortadan eksper gelince ustayla birlikte motoru ekspere göstercekmişiz.Ufak tefek çizikler var benim motorda, kaza ufak çaplı ama parçalari toplayinca 1500 liraya yakin fiyat çıkıyor.

Sorularım: 1-Eksperin ufak tefek çizikli parcalari değiştirtmeme hakkı var mi yani ufak çiziklileri hasar diye kabul etmeme gibi.Değer kaybı olarak ne talep edeceğim motor 5000 TL ne değer kaybeder yani bunun için eksperden mi talep edeceğim?

2-Karşı taraftan şikayetçi oldum karakolda, maddi manevi tazminat açsam ne talep edebilirim ve ne kazanabilirim? Nereye başvuracağım?

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:44 ----------

??????????
    Öncelikle geçmiş olsun beyfendi diyelim
    %100 haklı bulunduğun durumda yan sanayi bir parça ise eksper yan sanayi miktarı kadar ödeme verebilir onun yetkisindedir,
    Eğer boyandığında servis bu parça boya tutmaz orjinali gibi olmaz derse ekspere bunu bildir ancak ufak tefek çiizkler için parça değişimi onay vermez, tamiri mümkün olmayan vida yerinden birkaç noktadan vs koptu ise zaten değişim vericektir,

Karşı taraf size zarar verdi ise yaralanmalı gibi kemik kırılması var ise 20 bin liraya kadar ölümlü durumlarda kişi başı 280 bin liraya kadar sigorta kapsamına alınmıştır. adli rapor vs hespini saklamayı ihmal etmeyin, 20-30 bin lira iş görmezlik durumunuz vs talep edebilirsiniz,sende bir zarar varmı bedeni ? kırık gibi ?

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)