Bolge trafige git haci. Gimat kavsaginin ordakine.
Bolge trafige git haci. Gimat kavsaginin ordakine.
Ne için şikayet için mi yoksa raporu ordan mı alacam
Büyük adammış madem zararını ödesin hem davacı olma hem para verme
pazar günü taksirli yaralamalı ve maddi hasarlı kaza yaptım. 3 polis beni kusursuz karşı tarafı asli ve tam kusurlu buldu. motosikletim parça bekliyor. çekici ile çekmedik fakat eğer karşı taraf tam kusurlu bulunursa tüm masrafları karşı tarafın sigortası karşılayacak çekici masrafları da dahil. üzerine bir de dava açıcam ben. maddi olarak ekipman zararımı sigorta karşılamazsa maddi de dahil olmak üzere manevi de olmak üzere iki dava ben açıcam. yaralamalı olduğu için kamu davası zaten olacak.
Ben ambulansla hastaneye götürüldüğüm için nasıl ne şekilde tutanak tuttular bilmiyorum kimsede bana olay nasil oldu diye sormadı kaza raporuda yok piyasada halen beklemedeyim
ben de ambulansla hastaneye gittim. polisler işin ehlidir. araçların son hallerinden izlerden vs anlarlar nasıl olduğunu ki benim polisler bana sormuştu nasıl oldu diye bir bir anlattım. onların da aklına yattı ki benim dediğim şekilde tutmuşlar tutanağı. ki olan öyleydi. öteki keko abimiz "vollah ben düz gideyrdim vollah bana gelip çarpmıştır ha" ifadesi pek inandırıcı gelmeyince..
Toprağı hatmeden asfalta hükmeder
Twitter/instagram @ywitcan
Yiğit Can
Bizimki pek keko değil işte benim korkum o polisleride mitçiyim ayağına bağlamış olabilir kimsede gelil bana olayın nasıl geliştiğini sormayınca biraz işkillendim tabi
Sikayet icin degil raporu sormak icin. Mit mensubu kendini ifsa etmez kolay kolay. O desin dursun...
Nihayet rapor elimde ama ben gene bişey anlamadım anlayan varsa beri gelsin güzel başlıyor gayet güzel anlatmış olayı bana çarpanın hatalı şerit değiştirdiğini bu kuralı ihlal ettiğini benim en sağ şeritte kendi yolumda olduğumu yazmış sonda banada geçirmiş benimnde kural ihlalim görülmüş :D
hangi kuralı nasıl ihlal etmişim nerden gideyim kaldırımdanmı gideyim herif resmen arabası çizilmesin diye beni ezdiğini itiraf etmiş nasıl bir adalet bu
Yoksa görülmemiştir yerine görülmüştür diye yanlışlıkla mı yazmışlar.
Yarin karakola git, soyle duzeltsinler. Yanlis yazmis cunku. Nasil ki karsi tarsfin kusurunun ne oldugu aciklanmissa senin de kusurun varsa onu da aciklamasi gerekirdi. Matbu formda da acikca sende kusur bulunmadigi belirtilmis.
Yav arkadaş nasıl bir şans nasıl bir bahtım var benim hiç bir işim düzgün gitmiyor ya :D
Kaza raporu bir haftada anca düzeltildi şimdi de karşı tarafın sigorta bilgileri yok bugün 10. gün kaza yapalı daha bir arpa boyu yol alamadık bana çarpan herif normal hayatına devam ederken ben 10 gündür hastanelerde karakollarda uğraşıp duruyorum bu nasıl adalet nasıl bir iştir anlamadım gitti. on gündür motorum yok 7 gün rapor aldım işimden gücümden kaldım kazanç kaybım var. çektiğim acı ve ızdıraplar yanında cabası
Öncelikle çok geçmiş olsun. Tüm bu yaşadığınız maddi, manevi kayıpları bir kenara not edin. Tüm bunlar icin ayrica tazminat talep edersiniz.Sonradan unutulmasın.
Tekrar geçmiş olsun.
geçmiş olsun, kaza için karşı tarafın sigortasını arayip kaza kaydı açtıracaksınız, akabinde motoru servise bırakacak ve yaptıracaksınız, faturayıda karşı tarafın bulunduğunuz yerdeki sigorta firmasına götüreceksiniz, bir kağıda banka hesap no felan yazacaksınız, sora para hesaba yatıcak, yani karşı tarafın sigorta firmasını aramalısınız ve onlara sormalısınız sorularınızı. kamu davasına gelince, muhtemelen lehinize sonuçlanacak sorasında dava açabilirsiniz maddi manevi, yani karşı tarafdan bişi beklemenize gerek yok tutunaklarda tutulmuş zaten.
dikkatimi çeken karşı tarafın eğliyetinin verildiği yer özel olarak geçmiş, ve sizinde kafanızda kaskınızın olup olmadığı belirlenememiş..
Tamam eyvallahta ilk önce şu motorun tamiri için ne yapmak lazım kafayı yemek üzereyim sanki ben suçluyum kime gitsem kapılar yüzüme kapanıyor polis bile sallamıyor bana çarpan dallamaya ulaşamıyorum telefonlarıma bakmıyor abi o zaman polise tutanaga falan ne gerek var niye uğraşıyoruz bu kadar motoru servise götürüyorum karşı tarafın sigorta bilgileri nerde diyor iyide polis bana bunları vermediki vermiyorda bu işler nasıl oluyor kim nerde nasıl ne yapıyor ilk derfa başıma gelen bir şey millet kafayı yemek üzereyim en sonunda benzin döküp yakacam bu motoru
kendi sigortacını ara, deki ben yaralamalı bir kazaya karıştım polis tarafından tutanaklar tutuldu, sigortacılar senin aracına çarpan kişinin bilgilerine, kazada suçluluk oranları vs ulaşabilir ve ne istiyorsan sana söyleyebilir.
iyide karşı tarafın sigorta firması belli değilki arayalım benim derdim o zaten kimse bana o bilgileri vermniyor ikincisai kafamda kask olmasa şu an bu satırları yazamazdım dizlik ve eldiven dahil full korumaydım üçüncü konu bu herif ben mitçiyim falan filan diye beni tehtit ediyordu onunla ilgili olabilir o özel ne demekese
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:14 ----------
Bu mantıklı geldi sağol yarın bi arayım
mitci olup olmaması belki soruşturmaya izin çıkmamasına neden olabilir amiri tarafından engellenebilir ama, çokda sıkıntı olmaz kamu davası açılmış ise mahkemede bu kusurlu durumu söyleyebilirsin. sen bence bi sigortacınla konuş önce, sistemden hemen göremezler ama 3 5 gün geçdi ise görür sigortacın, eğer hala görünmiyor ise bir avukatla görüşmelisin. o sana yol sunar, avukatlık bir durum oluşursada git bana noterde vekalet verder, 100tl ye vekalet verebilirsiniz veya barodan avukatta istiyebilirsin.
Polis karşı tarafın bilgilerini sana verecekti. Vermedi ise elinde polis tutanağı var. Gidip kendi sigortana söyleyeceksin, karşı tarafın sigortasını bulacaklar, anlaşmalı olan tamircilere yönlendirecekler seni. Yada sen kendi paran ile motoru yaptırıp, faturasını alıp karşı tarafın sigortasından parayı isteyeceksin.
Çektiği acı, iş kaybın vs gelince. Gidip bir avukat bulacaksın ve dava açacaksın. Elinde kapı gibi polis tutanağı ve hastahane kayıtları var.
Aracın değer kaybını
İş gücü kaybını
Yaralandığın için durumun vehametine bağlı tazminat isteğini belirten bir dava açacaksın.
Kaybetme ihtimalin yok, her halükarda sen karşı taraftan para alırsın bu durumda.
----------------
Adam mitçi diye bir muhabbet var. Öyle olsa adam kendini açığa vermez zaten bir trafik kazası için. Hadi verdi diyelim.
Mitçiler İDARİ olarak korunma altındadırlar, idari soruşturma ve davalarda başbakanlıktan izin alınır. Ancak bu olay Adli bir olaydır. Adamın soruşturulmasına veya hakkında dava açılmasına hiçbir engel yoktur.
Davacı şikayetçi oldum mecbur açılacak kamu davası değil mitçi allhın oğlu olsa hakkımı aramaktan geri durmayacam
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:21 ----------
Eyvallah dostum benim canımı sıkan noktada oya zaten elimda kapı gibi rapor var %100 karşı taraf suçlu ama ben uığraşıyorum ben arıyorum onu o beni arayacağı yerde telefonlarıma çıkmayor 10 gündür karakol emniyet hastane uğraşıyorum ama verecem avukata kafaya koydum
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)