adam neye dayanaraktan sana arkadan vurdun die yazmış oraya onu anlamıyorum bu ibn.lik ten başka bşy deil
adam neye dayanaraktan sana arkadan vurdun die yazmış oraya onu anlamıyorum bu ibn.lik ten başka bşy deil
gazı açıp ileri atlasaydın düşmezdin aracın ölü bölgesinde olabilirsin o araç kenara kaydığı anda kornayla işaret vermen lazımdı arka frene ve ön freni kontrollü sıkarak ani yavaşlasaydın araç belki önüne geçerdi
araç sürücüsü iyi bir cezayı hakediyor
Büyük geçmiş olsun. İyi ki tulumunuz varmış. Tipik kör nokta olayı. Kaza işte.
Geçmiş olsun. Tulumu denemek için Hüseyin ustanın bi numarası olmasın bu
Hadi motor ölü noktada görmemiş ama galiba öncesinde sinyal de vermemiş eleman! Geçmiş olsun.
Sanırım sizde arabanın geldiğini geç fark ettiniz.
Hocam arabanın benim şeride gelip bana çarpması 1 sn içinde oluyor, aynı saniye içinde frene bile basmışım, bence geç değil.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:15 ----------
Hocam sen bizi motogp pilotu sandın galiba
1 sn içinde bunların hangi birini yapacaz ve sırası önemli mi
Yapabilsem güzel olurdu.
Geçmiş olsun. Yaralanmamış olmana şükretmelisin. Hasarını otomobilin sigortasından alabileceğini tahmin ediyorum. Adamla konuştun mu? Aynaya bakmış ta sen kör noktada mı kaldın? Yoksa hiç bakmamış mı? Sinyal falan hiç yok zaten. Bu adam trafikte bombalı araç gibi tehlike saçmaya devam edecek. Videoda arka çamurluk ile kolun temas etmiş galiba. Otomobilde hasar olmaması lazım. Senin ön amortisör nereye vurdu da o kadar yamuldu. Bir de kazadan önce sol şeritte önünde olan araçla aran açılmış. Sol şeritten devam etme konusunda kararsız kalmışsın sonra tekrar hız arttırmışsın ardından kaza olmuş gibi geldi bana.
Kör nokta olabilir şu olabilir bu olabilir.Her halt olabilir ama böyle hayvan gibide şii edilmez.
Yakın zamanda arabam harici taksiye binmek zorunda kaldım 3-4 kere.Arkadaş it gibi kullanıyorlardı 4 üde.Pardon 3ü.1i iyiydi.
Yol verme yok saygı hoşgörü yok.Heryere dalmalar ani frenler vs.
Geçmiş olsun bariyerlere doğru giderken eyvah dedimde Allah korudu.
Mümkün oldugunca yanyana gitmeyin araçlarla.Ben hep korkmuşumdur araba bile sürüyor olsam.
Bu kazadan çıkarılması gereken ders bence bu. Biz motorcular olarak arabalar gibi davranamayız, araçların arkalarında veya yanında konumlanamayız, birşekilde yol bulup boş ve daha güvenli şeritlere kaymalıyız.
Videoda açıkça görülüyor, ben aslında arabayı geçicekmişim ama önümdeki beyaz toyota fren ışığını yakınca geçememişim çünkü ani fren olursa durma mesafem kalmıyor, sağımda araba var solum çelik bariyer, ne kadar sıkıntılı bir durum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:50 ----------
Adamla konuştum hiç mantık yok. Zaten kimin kime nerden çarptığını bilmiyor.
İnsan motora çarparda 500m ilerde durur mu neymiş ani fren yapmak istememiş.
Kaza bu olabilir, insanlık öldümü, dur bi bak adam öldümü kaldımı, yardımcı ol trafiği durdur, bi el at motoru kaldıralım, arkamdaki jep ve metrobüs yolcuları sayesinde motoru kaldırıp emniyet şeridine çekebildik.
Adamı geçemedim çünkü önümdeki araba fren ışığını yaktı.
Arabanın hali aşağıda.
[IMG][/IMG]
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:03 ----------
3.madde bana uyuyor.
http://www.motosikletnet.com/motohab...igi-anlar.html
Buyuk gecmis olsun hocam. Bende pulsarimla cumartesi gecesi bir kaza gecirdim. Kaza anini hic hatirlamiyorum, ayagimin uzerinde yarik var. Ayak Serce parmagimin tendonu da kopmus. 7 dikis atildi.
Görgü taniklari trafikte bir aracin beni sıkıştırdığı soylediler. Mont ve kaskim beni korudu. Eger botum da olsaydi sifir hasar ile atlatacaktim.
Yasim 25 ve bu bana cok buyuk bir ders oldu. İki tekerden ilk defa dustum. Hafiften de olsa ikarus sendromu varmis bende onu anladim.
Ben özellikle genclere sesleniyorum ne olur tum korumalarinizi eksiksiz her motora bindiginizde giyin. Kaportaniz onlar olsun bedeniniz degil. Aman dikkat.
Kalin saglicakla...
Hocam araba sola kırmadan bir saniye once arabayı kesmissin muhtemelen 'ulan önüme kirarmi simdi bu' der gibi. Geçmiş olsun ucuz atlatmissin o bariyerler carpmamissin verilmiş sadakan varmış. Ve araçların kor noktasında hicbir zaman seyretmeyin sollama yaparken kor noktadan bi an once çıkmaya bakin. Hic bi aracın kor noktasında seyretmeyin motosiklet dahil. Bu olaydan benim pekiştirdiğim ders budur şahsen. Tekrardan geçmiş olsun allah daha beterinden korusun
Geçmiş olsun... En hoşnutsuz kaza hali sanırım kontrolün sizden en az oldugu durum olan arkadan çarpılma durumudur.
tam ekipman ile çıkmanın faydası budur işte, bravo..
Geçmiş olsun, Allah beterinden korusun.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:14 ----------
Evet şimdi farkettim ,bulunduğum konum benim rahatsız etti , aynaya da bakmış olabilirim, sağa doğru şerit değiştirmek için.
Amin teşekkür ederim.
geçmiş olsun. 2. düşen arkadaştan haber var mı
Çok geçmiş olsun hocam.Birşeyinizin olmaması hepimizi sevindirdi.Ekipman hasarlarınıda karşılıyor sigorta.
Eğer zahmet olmaz ise polis geldi mi vs rapor, mahkeme, şikayet gibi aşamaları yazarsanız başımıza geldiğinde hepimize yardımı olur.
Suzuki DL650 kullanan arkadaş yanıma geldi birlikte motoruna baktık, sağ tarafına yatmış plakası biraz yamulmuştu onun dışında çizik veya deforme olan bir yer göremedik. Bu arkadaş sağolsun önünü kesmeseydi kaçar mıydı bilemedim bana pek güven vermedi. Kamera görüntüsü var ama dava filan çok uğraşırdık.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:45 ----------
Polisi aradık kendi aranızda tutanak tutun dedi.
Raporu tuttuk, birbirimizin ehliyet, ruhsat ve sigorta policesi resimlerini çektik.
Motoru servise çektirdim. Bu arada yolda kalan motorlar için Moto Acil diye servis varmış haberim yoktu, telefonu 0532 382 42 46.
Servis sigorta hasar bildirimi yaptı, bana bilgilendirme mesajı geldi.
Tulum, kask eldiven bot hepsini serviste bıraktım, exper geldiğinde hasar kayıtlarını yazsın diye. Oktay usta faturalarını istedi de nerden bulucam faturalar kimbilir nerde, neyse arayıp bulacaz artık.
Şimdilik bu kadar.
çok çok geçmiş olsun. umarım bu son kazanız olur.
ford connect'li arakadaş durup ne dedi merak ettim. hafif ticari araç sürücülerinden beklenmeyecek duyarlılık
Şu an bu konu içerisinde 6 kullanıcı var. (0 üye ve 6 misafir)