Basit kazalardan korunmak mümkün mü? - örnek kaza içerir -
Reklamlar
-
Arkadaşlar merhaba,
Az önce internette haberlere göz atarken bir kaza videosuyla karşılaştım.
Kaza yaşadığım şehir olan Bursanın İnegöl ilçesinde gerçekleşmiş. Öncelikle kaza yapan kardeşimize acil şifalar diliyorum ve lafı uzatmadan videoyu paylaşayım :
Videonun bulunduğu adres:
http://www.bursadabugun.com/video/bu...aza-40571.html
Şimdi traktör hatalı diye sabaha kadar söyleyebiliriz fakat haklı olmak arkadaşımızı kazadan kurtarmamış. Şuanda haklı ve yaralı.
Kendi yorumuma gelecek olursam; sağ tarafında büyük bir boşluk var, fren yapmak yarine sert bir kontra ile kurtulabilirdi gibi, yada daha etkin fren yapsa durabileceği meseafe de vardı gibi görünüyor. Ayrıca bakışını yakına değil uzağa odaklayabilse traktörü çok önceden farkedip yine durabilirdi diye düşünüyorum.
Birkez daha hayat kurtaran panik fren ve kaçış manevrası çalışmanın önemini vurgulamak istedim.
Kazasız günler dilerim.
Reklamlar
-
Dediklerinize harfiyen katılıyorum, kaçabilirmiş ama kaçamamış. Umarım çok büyük bir sorunu yoktur arkadaşın ve umarım o traktörü kullanan ayıdan yüklü miktarda tazminat alır. Maddi durumu beni hiç ilgilendirmez, trafik kuralları varsa u-ya-cak. Hafif bir şey değil de ölümlede sonuçlanabilirdi. Trafikten bu ve bunun gibi andavalların tez zamanda temizlenmesi dileğiyle. Tekrardan arkadaşa geçmiş olsun.
-
Arkadaşa Acil şifalar dilerim Arkadaş fren ve kaçış manevralarına çalışmanın önemine değinmiş tesekkur ederiz
-
Öncelikle acil şifalar diliyorum ama bu kazayı yapan arkadaş motor kullanmasın bence, hızı hiç de yüksek değil çok rahat durabilirmiş yada konuyu açan arkadaşın dediği gibi sağda tır geçecek mesafe var. Dikkatsiz insanlar bence motora binip kendi can sağlıklarını tehlikeye atmamalılar.
-
Yorumlara aynen katılıyorum, ilave etmek istediğim tek husus arka fren kullandığı için motorun arkası kayıyor, birazda ön frene basabilseydi çok rahat durabilirdi diye düşünüyorum.
-
bir çok senaryo hazırlamış sınız arkadaşı kurtarmak için
sadece biraz yavaş gitseydi hiçbirine gerek kalmayacak..
kazalardan korunma yavaslayarak yani hız limitlerine uyarak gayet güzel olur...arkadaşa geçmiş olsun biz izleyenlerede ders olsun
-
Geçmiş olsun.Yorumları okudum ve haklisiniz fakat insanlık hali kafası dalgın olabilir ,tek yön diye beklemeyebilir(gerçi bu bahane olamamalı).Bazı ustalar motora binmesin falan demiş ama dediğim gibi insanlık hali olabilir peşin hüküm vermemek lazım.İnşallah bir şeyi yoktur. Allah kimseye yasatmasın.Tekerimiz düz bassın
-
Traktör şöyle böyle falan filan cart curtta, motosiklet sürücüsü ne ayak? Lan adama gülerler be..
-
o ne yahu orda yol yok mu benim gözüm mü kör ordan harbi tır geçer tır motosikletsin sen maneti itmemiş bile arkadaş...
-
Şu kaskı cene altından bağlayın ilk darbede uçtu gitti kafadan kazaya gelince arkadaş acemi tehlikeye odaklandı ve oraya gittş bir iki saniyeliğine kaçış manevrası için baksaydı muhtemel kaza yapmazdı
-
Motorcuda bir hinlik var sanki lan traktör lan bu aha ters yönde 8 de 8 hatalı, motor dökülüyor yaptırmak istiyordum dur arka teker bir gömeyim şılllaaaakkkkkkk gelsin sigortadan paracıklar.(mesela yani)
-
Motosiklet çok rahat durabileceği bir hızda seyrediyor, ve kaçabileceği boşluk ta var.Ya bilerek girdi, ya fren yok, yada panikle kitlendi.
-
Dün minibüs şoförü gözüme baka baka önüme kırdı dolmuş değil ha normal minibüstü, yani durup muhatap olsam kavga edeceğiz, yani motora yol hakkı diye birşey bizim toplumda oturmamış )
-
Motorcu arkadasta gordugunde hemen duruyor karsi seritte yardima kosuyor iste bende bu olayi seviyorum ayrica burada tamam traktor surucusu hatali ama bence motorcudada enteresan bi durum var ya kafasi dalgindi yada baska bi yere odaklanmisti yoksa traktoru gorup hamle yapacak zamani varmis anladigim kadariyla neyse gecmis olsun diyelim Allah daha beterlerinden korusun.
-
Yardıma koşan motosiklet sürücüsünde sıfır ekipman var,karşıdan karşıya geçerken elindeki telefonun videosunu ayarlıyor.
Kaza yapan sürücü büyük ihtimalle çok acemi,kontra tekniğinin ve kavşaklara gelirken hız düşürmenin bariz bir örneği daha.
Umarım tez zamanda iyileşir ve kalıcı bir hasarı olmaz.
Youtube :
Burax Yolda
Mototaş Aş. çalışanı
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)