Sanırım 30.000 kmlik motor hayatımda bir araçla karıştığım ilk kaza bu oluyor.
Çok defansif kullanmama sağımı solumu çok kontrol etmeme rağmen tamamen dengesiz bir sürücü yüzünden böyle bir şey yaşadım.
Ana caddede yeşil ışık bana yanıyor. 2 şeritli yol. Sağ şeridin solundan gidiyorum hızım 40 civarı. Eşimle beraber gidiyoruz. Dönüş olmayan yerden aracın teki burnunu gösterdi. Araç benim için bir tehlike. kontrol ettim araç durdu. Şeridin sağına geçerek madem yol verdi bende hızlanayım da hemen arkamdan geçsin diye düşündüm. O sırada arkada araç var mı vs diye kontrol ederken ki 1 saniyemi almıyor araba hareket etmiş ve çok yaklaşmışım.
Fotoğrafta görüldüğü gibi siyah çizgi onun çizgisi. Kırmızı ise benim takip ettiğim çizgi. Frenlemenin işe yaramayacağını anladım. Ön camdan içeri girmekten ise dedim bari yolumu değiştireyim. Baktım sokağa girmek için çok içerdeyim yatamam. O sırada kaldırımın çok müsait olduğunu gördüm. oraya doğru yöneldim. Kaldırıma çıkma anına kadar fren yapmaya devam ettim. Tam vuracağım an frenleri bırakıp motorun önünü kaldırmaya çalıştım. O sırada ben ayağa kalktığım için eşimde hafiften ayağa kalkmış. Kaldırıma çarpma etkisini böylece çok hafif hissetmiş olduk.
Motoru devirmeden bu olaydan böylece kurtuldum. Adama sanırım hiç temas etmedim dengem hiç bozulmadı. Kaldırıma vurduğumda 30dan aşağı hızdaydım sanırım.
Adamın numarasını aldım. Yarın mondial servise götürücem. Jantta yamukluk amortisörde sorun vs var ise kaza raporu tutturucam. Eğer sorun yok ise rapor tutturmayacağım. Fakat anladım ki çok kaliteli olmasa da bi kask kamerası şart.
Varsayıyorum ki hasar var. Raporu tuttum. Sigorta tüm masrafları karşılar mı? Adamla hiç temasım yok fakat temasım olsa ön camından içeri girerdim şüphe yok