Merhaba,
Bursa - eşkel sahiline kamp yapmaya giderken viraj içinde düştük. Hızımız yaklaşık 70-80 civarındaydı. Yoldan çıktıktan sonra düşüp yolun kenarındaki toprak araziye uçtuk. Kazadan sonra sırt üstü yol kenarında uzanır halde buldum kendimi, sıcak vücuduma nüfuz ediyordu ve ben o saniye kendimi sorgulamaya başlamıştım. İlk düşündüğüm şey arkadaşımın sağlık durumunun nasıl olduğuydu. Korkudan ölüyordum ona bişey oldu diye... İlk yaptığım şey sağ parmaklarımı hareket ettirmek oldu daha sonra dirsekten kolumu ve sağ omzumu hareket ettirdiğim an kask vizörünü açıp etrafımda insan seslerini duymaya başladım. "- Beni bırakın arkadaşıma bakın" diye bağırdım ve arkadaşım "-ben iyiyim sen ne durumdasın?" dediğinde benim içime öyle bir rahatlama hissi doğdu ki anlatamam. O saatten sonra ne olduğu pek önemli değildi. sorusuna "- Bilmiyorum" diye cevap verdim.
Bu sırada yolda duran arabadan çıkan bir kadın " - Kaskı çıkartalım hava alsın" demesinin üzerine "-Boynum kırıldıysa beni öldürmek için çok güzel bir yöntem." diye bağırdım. Kadın sustu. Başka bir adam gelip "-Kaskın altına yastık koyalım" diyince de. "- Abla beni öldürmekten vazgeçti sen neden ısrarcısın" diye seslendim. Bunun üzerine arkadaşım "-Hiçbiyerine dokunmayın!" diye bağırdı. Bu arada ben motorsikletin kırmızı düğmesine basmaları, ateşlemeyi kapatmaları için yoldaki adamlardan ricada bulundum. (Patlamayalım diye)
Bundan sonra uzuvlarımın işlevlerini kontrol etmeye başladım. Heryerimi hareket ettirebildiğimi farkedince " - Galiba iyiyim" diyip oturur pozisyona kendimi kaldırdım. Fakat bunu yaparken sol omzumda bir uyuşukluk hissettim belli ki orada bişeyler olmuştu. Ceketimin önünü açıp vücudumdaki kan mı yoksa ter mi bakmak için sağ elimi içeri soktum. Kan görmeyince sevindim. Bu sırada arkadaşım yanıma geldi. Yolda duran HAYIRSEVER insanlardan su istedim ve suyu içtikten sonra başım dönmeye başladı ( Kazadan sonra su içmeyin şok etkisi yaratıyor, ama kafası çok güzel 70lik rakı içsen anca o kadar olur )
Velhasılkelam çok uzatmaya gerek yok. Ayağa kalktığım sırada jandarma ve ambulans gelmişti. Hastane muhabbetlerini paylaşmaya gerek yok.
Hasar;
1)Benim sol köprücük kemiğim kırıldı, sol topuğum morardı.
2)Arkadaşımın dizleri yaralandı, sağ dizinde 5 dikiş var.
Ekipman ;
1) revit ignition 2 yazlık deri mont (impatech level 2 sırtlık koruması), bel ve diz korumalı kevlar kot, scorpion exo-500 kask, scoyco yazlık eldiven
2) venom yazlık mont (knox level 2 sırtlık koruması, nitro aikido kask, bering yazlık eldivenler
Kendimi sorguladığımda hatalarım;
1) Viraja hızlı girmem
2) Bakışımın kaçması
3) Lastiklerime güvenmem (Pirelli diablo rosso 2)
4) Artçının tecrübeli bir artçı olmasına güvenmem
5) Aynı virajı daha önce 10 kere almış olmam
6) Evde ekipman bırakmam (Deri motosiklet botumu giymediğim için topuğum hasar aldı, Dizlik giymesi için arkadaşıma öneride bulundum fakat giymek istemedi. GİYMEZSEN BİNEMEZSİN demeliydim bu yüzden dizleri hasar aldı)
Okuduğunuz için teşekkür eder, güvenli sürüşler dilerim.
Koray CİVAN