geçmiş olsun !!! bilginozi
zaferce ve leopessia ikinizde iyi insansınız. sizin gibi iyi niyetli iki insanın birbiriyle tartışması gülünç ve ilginç geldi.
Her neyse bilginin anlatmak istediğini ben çok iyi anladım.
Zaten hatasını kabul etmiş kendisi.
ve o mesafede duramayacak ve kaçamayacak olması o hızlarda mümkün olsada motora yeni alışan birisi için mümkün olmayabilir.
frenlemeyi öğrenmek tıpkı ip üzerinde yürümek gibi bir iştir. yani aslında sanattır. sizi kurtaracak olan sanat.
benim bir çok videolarım var. genelde frenleme üzerine çalışma videoları bunlar.
ve bu eğitimde aldığım pratik frenleme videolarıdır. fren yapamassanız yani çarpmanıza az bir mesafe kaldıysa hemen boşluğu aramanız gerekiyor. bu videoda mevcut.
yani bu hakimiyet eğitiminde bu frenlemek için geç kalınmış ise doğru manevra ile boş bulduğunuz yere ani bir kontra ile girmeniz gerekiyor. eğitimde bununla ilgili şeyler gördük. ve günlük kullanımda bu pratikleri yaparak şuan hayattayım.
Aynı olay benimde başıma gelmişti.
trafik aniden duruyordu ve araçların hızlı bir şekilde ilerlediği yolda çok aniden trafik bir anda 100 km hızlardan 20 km hızlara kadar düşer özellikle istanbul e5 te.
Ancak ben eğitimde ve sonradan yaptığım frenleme olsun diğer çalışmalar olsun hep meyvesini vermiştir.
ve şuan 22000 km dir 600 cc motorumla hiç kaza yapmadıysam kesinlikle ve kesinlikle eğitim + pratikler+ motora alışma( bunun için en az 20000 km aynı motoru sürmek gerekiyormuş uzmanlar diyor.) ve kendimi sürekli geliştirmeye çalışıyorum. benim videolarıma gir göreceksin hangi aşamalardan geçtiğimi ve nasıl geliştirdiğimi.
Yanlız eğitim ile iş bitmiyor.
eğitimden sonra asıl işin özü o eğitimdeki işlevleri çalışmaları aksatmadan sürekli tekrarlamak gerekiyor. yoksa ben eğitim aldım artık kaza yapmam dersen işte o an kaza yaparsın.
Eğitim sizi şahsi fikrim kazalardan yüzde 20 kurtarır.
eğitim sonrası o eğitimde alınan bilgileri tekrarlayıp kendinizi geliştirirseniz bu kazalardan kurtulma riski yüzde 80e kadar çıkar.
Ne kadar uzağı süzerseniz okadar rahat gidersiniz. ha birde takip mesafesinin önemi burdada ortaya çıkıyor.
aklınızda her zaman şunu düşünün. ulan ben bu hızda gidiyorum ama önümdeki araç aniden durursa;
arkadan çarparmıyım diye her araç için bunu düşünerek sürerseniz bu tür kazalara karışmazsınız.Hatta bununla ilgili bir kaç videom vardı atayım belki size tecrübe olur.
örneğin bu videomda takip mesafesinin önemini anlatmaya çalışıyorum. 7.10 dk ile . 7.22 arası bir izle.
Bu videoyuda belgrat ormanlarına giderken çekmiştim. buradada takip mesafem ile ne kadar rahattım.
Bu videomdada engele kitlenmeme pratiği kendimizi hemen boşluğa çekme pratiği
bu en son videomdada doğru frenlemenin mesafeye etkisini amatörce paylaştım. not bütün videolarım amatörce olup çalışma amaçlıdır.
bilgin kardeşim özgüvenin çok yüksek olduğunu bizimle kaza videolarını paylaşarak zaten göstermiş oldun. çoğu kişi bunu yapamaz.
sendeki fazla özgüven bazen tehlike yaratabiliyor. herşeyin fazlası zarardır. fazla özgüven fazla risk yaratır. yani motor sürerken fazla özgüven değilde paranoyak şizofren olmalısın tıpkı benim gibi bol şans....
---------- Mesajlar birleştirildi - 02:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:56 ----------