Merhaba,
Motor kullanmaya 2 ay önce başladım. Ufak tecrübeler sonrasında Honda PCX 125 almaya karar verdim. Henüz ilk haftam dolmadan 170. kilometrede kazayı yaptık.
Kadıköy Belediyesi'nin orada rögar kapağını son anda görünce, normalde yapmayacağım bir telaş yüzünden ön freni kullandım ve hemen akabinde yerden motoru seyrediyordum Full koruma yoktu; kask, eldiven, kendi montum ve kot pantolon ama sol tarafa doğru sakin bir düşüş yaptığım için çok şükür ciddi bir hasar almadım. Sağ iki parmağımın tırnak kenarlarında ufka soyulma, sol kalçamda ufka bir morluk ve sol ayak bileğimde hafif bir soyulma var. Motorun sol grenaj kırıldı, bunu da motoru kaldırırken düşürünce yaptım. Kaskta çizik bile olmamasına rağmen kaskı değiştirmekle başlayarak ekipmanları yenilelemeye ve daha önemlisi geliştirmeye karar verdim. Ayrıca motorun lastikleri de değiştirerek Michelin City Grip almayı düşünüyorum.
Olayın neticesinde ne kadar temkinli olursam olayım bir anlık bir hatanın, telaşın ya da dalgınlığın neler yapabileceğini gördüm. Çoğu kişinin söylediği gibi bu yaşayarak öğreniliyor, öğrendikçe daha da gelişiyor insan. Tabi o kaza anından sonra 1-2 dakika motora erken veda etmeyi düşündüm ama dönüp motorla eve gittim, daha sonra da ufak bir tur daha yaptım. Yaşadığım korkuyu tedbirler ve tecrübeyle atlatmam gerektiğine inanıyorum.
Kaza için ise önerim herkesin söylediği gibi full koruma ve full dikkat olacak. Ayrıca yolların genellikle sağ tarafına konuşlanmış olan rögar kapaklarına ve hemen her an karşınıza çıkan mazgallara dikkat etmenizi şiddetle öneriyorum. Hiç olmayacak bir anda bile kaza yaşayabiliyorsunuz. Bilhassa büyükşehirlerde riski unutmayın ama mutlaka kaza yapıcam diye de düşünmeyin.
Herkese sağlıklı ve kazasız sürüşler dilerim.