Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Sıfır Motosiklet Kazası

REKLAM ALANI

Arkadaşlar merhaba,
    Önceki motosikletim çalındı ve ben kredi çekip, yeni bir motor aldım,
    3 haftalıktı daha ve kaza geçirdim.

Karşı taraf tamamen suçlu, hem ters yöne girdi, hem kırmızı ışıkta geçti, göbekte ters yöne girince tam karşıma çıktı, fren yaptım ama baktım çarpışma atı geliyor kafa kafaya, iyice frenledim, motor altımdan kaydı arabaya çarptı.

Yan tarafta 2-3 yerde çizik oluştu, aynanın biri karşı tarafın ön tamponuna çarpıp gırıldı, diğeri yerde sürüklenme sonucu hasar gördü.

Kaza sonrası hastaneye gittik, röntgen, emar falan çekildi, 10 günlük istiharat verdiler, birşeyim yokmuş, sırtımda incilme var, birde kalçamın yan tarafında da incilme varmış, yürürken hafif ve hareket ederken hafif ağrı var.

Ben dayanamadım, motora bindim, 1-2 km kullandım, giderken sanki ata binermiş gibi yukarı atıyordu hafif hafif.

Gittiğim yol, her gün evden işe giderken yıllarca kullandığım yoldu, ve ilkkez böyle birşeyle karşılaştım, ters yönden kırmızıda geçti adam...

Şimdi benim motorum yeni, daha 3 haftalık, adam servise götürelim, 200-300 liralık birşeyse yaptıralım, yoksa sigortadan halederiz dedi.
    Adamın 4-5 tane restaurantı, oteli falan var, zengin bir adam ama yine de madur bir durumdayım.

Şimdi ne yapmalıyım, ben motorumu sıfır aldım ve bir tek çiziği bile yoktu, yine sıfır halde istiyorum.

Tavsiyeniz varmı, şikayetçi olsam, benim motorumu bana sıfır olarak verirler mi ?
    mete_han bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    kurubuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF1000FA
    Adam iyi niyetli davranmış. Sana sıfır motor almak zorunluluğu yok.

atillatopal9 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki V-Strom DL650
    Öyle bir şey mümkün değil. sana motorunun sıfır vermeleri için fabrikasyon çıkışlı hatalı bir motosiklet vermeleri lazım ki değiştirebilsinler. yada kaskon olacak ki, perte ayrıldığında veya daha beterinde yanma gibi sana yenisini versinler.
    servise sok. fiyat uygunsa adamın dediği gibi yaptır. hasar kaydı olmasın. ( ama satarken durumu anlat )
    fiyatı uygun değilse yapacak birşey yok. sigortadan yaptır

MotorKafa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF 1000 FA
    Şikayetçi olursan senin motorunu sana sıfır olarak vermezler ama şikayetçi ol.
    Anlattığın gibiyse adam tonla ceza ödemek zorunda kalacak. Ve mahkemelerle davalarla uğraşacak.
    Daha sonra tüm masraflarımı karşılarsan şikayetimi gerçi çekerim de.
    Tüm masraflardan kastın sıfır olmasın tabi. Ama gerçekten tüm masraflarını karşılat. Ekipmanın zarar gördüyse onu da karşılamasını iste.
    Karşılamazsa şikayetine devam et, karşılarsa çek.

ayzek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İstanbul ( Avrupa ) Motosikleti: MONDİAL MG 150 SÜPERBOY X - HERO HUNK
    Motosikleti
    YUKİ FORZA 170 - MONDİAL 100 SÜPERBOY + 100 HYENA
    Tutanak tutturacaksin karsi tarafin sigortasindan yaptirticaksin en ufak cizigi olan parcani bile degistir herseyini yaptir ve sobra motorun hasardan ne kadar deger kaybetmis ise karsi tarafdan onun parasinida alicaksin talep etmezsen vermezler talep ettiginde alirsin ama exper cagiriyorsun onun oarasi senden cikiyor onuda adama fatura et yenisini vermezler malesef fakat deger kaybini alirsin sifiri 10000 hasarli 7000 ise exper belirlio bu arada ancak o sekilde alirsin

muhtemelen beni anlıyorsunuzdur, daha yepyeni motor 3. haftadayım 320 km de.
    böyle bir durumla karşlılaştım, çok canımı sıkıyor, ister istemez üzülüyor insan.

dava açsam, karşı taraftan motorumu sıfır birşekilde alamazmıyım, kırmızıda geçti ve ters yöne daldı, kameralarda var.

benim motorum sıfırdı, ben motorumu kazadan önceki gibi istiyorum.

bir önceki motorumda çalındı, bu da böyle oldu, şansım kötü.

tyrung - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Monster 696, Vespa Primavera
    Jant eğilmiş olmasın üstünden atmak nasıl anlamadım.

Dedikleri gibi sıfır motor almak zorunda değil. İçinize sinmiyorsa tamir edip satın, sonra tekrar sıfır alın.
    Tabi bu durumda motosikleti fiyatına göre ortalama 3 4k kaybedersiniz.

zulu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR250
    Alıntı sinandogan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    muhtemelen beni anlıyorsunuzdur, daha yepyeni motor 3. haftadayım 320 km de.
    böyle bir durumla karşlılaştım, çok canımı sıkıyor, ister istemez üzülüyor insan.

dava açsam, karşı taraftan motorumu sıfır birşekilde alamazmıyım, kırmızıda geçti ve ters yöne daldı, kameralarda var.

benim motorum sıfırdı, ben motorumu kazadan önceki gibi istiyorum.

bir önceki motorumda çalındı, bu da böyle oldu, şansım kötü.
    Arkadaşım , öncelikle geçmiş olsun , seninde dediğin gibi motorun sıfır değil 320 kmde , yani artık kullanılmış bi ürün , bunu bir anla.. uzun lafın kısası tarfiğe araç çıkardığın anda kaza riskini göze almışsın demektir , bu sebeple trafik sigortası denen güvence var...

Dersen ki adam canıma kastetti , bi sürü suç işledi , onların cezaları veya tazminatları ayrı , bunun için koşturabilirsin , lakin sıfır motoru unut... Kal sağlıcakla , bir daha kaza yapmaman dileğiyle..
    Ertugyigit bunu beğendi.

berkay3212 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 600 RR 2015
    Önce tutanak tutmanız lazımdı. Suçlu o olduğu için sigortasından motorunuzu komple yaptırıp daha sonra satarken kaybettiği değer içinde değer kaybı davası açabilirsiniz. Bu dava kısa sürede sonuçlanıyor. Araştırın.

harung - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Xmax 250
    zamanında arabam 500 km de iken başıma geldi çok canını acıtır insanın geçmiş olsun.

07mehmet07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bmw s1000rr
    Hemen vakit kaybetmeden sigorta şirketine başvur adliyeden bilir kişi atayıp motorun hasarına baksın ve motorun değer kaybını hesaplasın, onun hesaplama yönetimi var internetten araştırırsan bulursun, bu bedeli sigorta şirketleri ödüyor, motor kaç para bilmiyorum ama sıfır motor 300-500'le halledilecek şey değil, kaza nedeni ile kazasız motorlarla aralarında çok ciddi bir değer kaybı oluyor onu kim karşılayacak, üstüne düş olayın ya sigorta şirketi karşılasın ya da adam

Motosikleti
    MT07ABS / FZ09
    bu genel bir sigorta sorunu

ben bunu odeyen bir sigorta sirketi duymadim
    sadece pert durumunda kasko degerini oduyorlar
    sizin durumunuz buna guzel bir ornek.

ornek;
    kasko degeri uzerinden arac sigortalaniyor.
    ama kucuk bir kaza yapiyorsun.
    kucuk bir tutara tamir ettirebilirsin ancak aracinin degeri daha buyuk tutarda dusuyor

or: aracin kasko degeri 100 TL,
    ve ben bunun uzerinden kasko primi oduyorum,
    1-2 Tllik zarar olduysa onu tamir ettiriyor.
    ama benim aracimdaki esas deger kaybi daha yuksek.
    belki ben bir daha o kazali araci kullanmak istemiyorum.
    100 TL mi alip yeni bir arac almak istiyorum!!!

internette bununla ilgili bir suru yazisma var
    ama ben daha bu deger kaybini alabilen duymadim.
    alabilen varsa nasil aldigini haberdar ederse sevinirim.

evilded - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Delight
    Dava açacaksın, elindeki motoru satıp sıfırını kaça alıyorsan aradaki farkı istersin, dava açılabilir sigorta ödemez şahsen adama açacaksın.

LifeisBike
    Misafir
    Geçmiş olsun, zor bir durum. Bu arada motosikletiniz ne marka / Model ?

numangokce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    "Bade" bajaj discover 125st
    Arac yeni de olsa, eski de olsa kaza kucuk de olsa buyuk de olsa can sikar. Cok iyi bilirim. Yeni motosiklet talebi edilebilirmi bilmiyorum ama caniniza bisey olmamis. En azindan bunu dusunun,

sabahina kaskosunu ve sigortasini yenileyecegim gece araba ile eve girdim. Arabam elimden gitti, 40000 lira gibi bir kaybim var ama burnum kanamadi ve kimse fiziken zarar gormedi. Tersi durumun vicdan azabini dusunun... Allah korusun.

thebalatt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Artık bir motorum yok
    Kredi çekip Allah'ın haram kıldığı faizle motora binmeyin. Deselerki aylık 1 kuruş faizle motor yine almam. Uzak durun, bela eksik olmaz.
    emrb bunu beğendi.

chcts1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    crypton s 2019
    trafik sigortasından motorun değer kaybını da alabilirsiniz. Araştırın biraz
    az daha koy ybr al

emrb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    XJ6
    Alıntı thebalatt adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kredi çekip Allah'ın haram kıldığı faizle motora binmeyin. Deselerki aylık 1 kuruş faizle motor yine almam. Uzak durun, bela eksik olmaz.
    şimdi
    ''ne alakası var''cılar,
    ''paramız yok napak?''cılar,
    ''Allahla benim aramda''cılar,
    ''Şu forumu din forumuna çevirmeyin !!111!!111!''ciler gelir.

Sıkı dur.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Alıntı kurubuz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Adam iyi niyetli davranmış. Sana sıfır motor almak zorunluluğu yok.
    Ters yönden geliyor ve kırmızıda geçiyor. Hem de iyi niyetli Kulağa abes geliyor

Motosikleti
    Yamaha Ybr esd 125
    elektrik faturasını geç ödeyince de günaha giriyoruz bu mantıkla. Faiz yemek günahtır faiz ödemeye mecbur bırakılan mazlumdur.
    metinkilic bunu beğendi.

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)