Selam arkadaşlar, cuma günü sabah işe giderken scooter ile normal bir hızla ilerliyordum, sol şeritte otobüsler yolu tıkamıştı, sağ şeridin boş olduğunu görüp geçtim. 30 civarı süratle gidiyordum önümde bir motorun daha olduğunu gördüm, sağ şeritte park etmiş araçlar vardı ve polisler araçları kaldırtmakla uğraşıyordu. Motor otobüsler ile arabaların arasından geçer diye düşünürken polisi gördüğünden mi yoksa geçemeyeceğini mi düşündü bilmiyorum birden durmaya karar verdi. Sonra fren yaptım ve kendimi yerde buldum. Hızım 10 km civarındadır diye tahminim. Düşünce önce dizimi, kalçamın sol kısmını, omzumu ve son olarak kaskımı yere çarptım. Sol ayak bileğim de motorun altında kaldı.
Kot, eldiven ve kask vardı üzerimde. Kot un dizi yırtıldı ve dizim sürtünmeden berelendi. Ayak bileğimde az acı hisssettim. Başka önemli bir durum yok. Kaskımı yere çarptım ama kaska baktım çizik bile yok. Hızımın o kadar düşük olduğunu oradan da anladım, başka bir yerimde de en ufak morarma yok ufak tefek ağrılar oluştu o da normal.
Gelelim asıl meseleye..
Hızım çok düşüktü ve normalde o süratlerde bunun olması mümkün değildi. Lastiklerimi de michelin city grip ile değiştirmiştim motoru aldığım gün. Lastikten de olamazdı. Şimdiye kadar hiç böyle bir tepki hissetmedim pcx ile sürüşlerimde. Peki sebep neydi acaba diye düşündüm durdum.
Bugün eşimin arabası lastik basınç uyarısı verdi, lastiği patlamış sanırım. Eve gelince hava bastım. Bir de motorun lastik havalarına bakayım dedim, ne göreyim. Lastik basınçları yarı yarıya düşmüş. Dolayısıyla sebep sanırım budur diye düşünüyorum.
Arkadaşlar mutlaka lastik basınçlarımızı kontrol edelim, hatta mümkünse fren disklerini ve balataları ile fren hidroliğini. Motorumuz zincirli ise zincirin durumuna baktıralım. Önemsiz gördüğümüz şeyler çok büyük risklere yol açabilir.
Kazasız sürüşler.