Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

2 MOTOSİKLET 1 KAZA

REKLAM ALANI

Alıntı serkani adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Öncelikle geçmiş olsun.

İkincisi forumda büyük harfle yazmak bağırmak anlamına gelmektedir ve forum kurallarına aykırıdır, bunu da paylaşayım.

Üçüncüsü yaptığınız çok yanlış. Polisi arayıp ilgili motosikleti bağlattıracaktınız. Yaşı 18 olmayan, A2 ehliyeti bulunmayan kim olursa olsun bu yapılmalı. Ağladı diye kimseye tolerans gösterilmemeli.

Size çarptığı gibi bir yayaya da çarpabilirdi, bir çocuğa, bir bebek arabasına. Hatta bu çarptıkları eşiniz, çocuğunuz yahut bebeğiniz olsa, o zaman da ağlasa gitmesine izin verecek miydiniz?

Bu başlığı ve mesajımı okuyan herkes için yazıyorum;

Lütfen bu gibi durumlarda tolerans göstermeyin, kimseyi affetmeyin, mutlaka kolluk kuvvetlerine teslim edin. Canı yansın ki can yakmaktan kaçınsın.
    Bana kalırsa çok yanlış düşünüyorsun. Bence bu gibi şeyleri yapmadan önce insanların kişilikleri hakkında az çok tahmin yürütmek gerekir. Belki çok iyi bir insandır. Ailevi durumlardan dolayı ehliyet alamamışdır. Ya da gelecekte yunus polis olmak istiyordur, ondan almamıştır.(bildiğiniz gibi yunus polis seçiminde daha çok ehliyeti olmayanları sürücü yapıyorlar. Ehliyetli sürücünün Doğru bildiği yanlışları düzeltmek yerine, hiç bilmeyene doğruları öğretmek daha kolaydır.) Bunları göz önünde bulundurmak Gerekir. eğer sürücü tabiri caizse "apaçi" tipliyse, yani, motosikletine türlü modifiyeler yapmış ve kamyon gibi bağırtıyorsa, polise verirken motosikletini de eline veririm.
    Bence polise vermemekle iyi yapmışsın. Belki dediğim kriterlede bir sürücüdür ve bu hatayı bir daha tekrarlamaz. birde eklemek istediğim birşey var. Herkes ehliyet aldığı zaman motosiklet kullanıcısı olmuyor. Motogp'de 18 yaşında bir çok motosiklet yarışçısı var. Bu adamlar 17 yaşında mı başladı motosiklet sürücülüğüne? Elbette hayır. 1 senelik motosiklet sürücüsünü kim yarışçı yapar? Kimse yapmaz. Bence biraz düşünerek yanıt verin. Birde son birşey daha ukelalık gibi olmasın ama "ehliyet yaşı 17'dir., " yani 18 yaşından küçük ehliyetli birini görürseniz şaşırmayın diye söyledim.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    mondial drift 125
    duyguarıma tercüman olduğunuz için teşekkür ederim

Motosikleti
    mondial drift 125
    teşekkür ederim anlayışınız için

Motosikleti
    ybr125
    İşte bunun için dizlik takıyorum

polo34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    RKS Cruiser 250
    Bisikletten ucup havada takla atip sirt ustu bisiklet uzerimde yere indigim bir kazam olmustu, sahilde gece az aydinlatmanin oldugu bir yerde belediyenin biraktigi bel boyu anlamsiz kot farki yuzunden olmustu, neyse aylarca dizimi tam kiramamistim, bir gun zorladim ve dizlerimin uzerine bir ciglikatarak oturmustum, umarim sizde boyle olmaz...

Motosikleti
    Ducati streetfighter 848
    Alıntı serkani adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Öncelikle geçmiş olsun.

İkincisi forumda büyük harfle yazmak bağırmak anlamına gelmektedir ve forum kurallarına aykırıdır, bunu da paylaşayım.

Üçüncüsü yaptığınız çok yanlış. Polisi arayıp ilgili motosikleti bağlattıracaktınız. Yaşı 18 olmayan, A2 ehliyeti bulunmayan kim olursa olsun bu yapılmalı. Ağladı diye kimseye tolerans gösterilmemeli.

Size çarptığı gibi bir yayaya da çarpabilirdi, bir çocuğa, bir bebek arabasına. Hatta bu çarptıkları eşiniz, çocuğunuz yahut bebeğiniz olsa, o zaman da ağlasa gitmesine izin verecek miydiniz?

Bu başlığı ve mesajımı okuyan herkes için yazıyorum;

Lütfen bu gibi durumlarda tolerans göstermeyin, kimseyi affetmeyin, mutlaka kolluk kuvvetlerine teslim edin. Canı yansın ki can yakmaktan kaçınsın.
    bakın hocam bende bu arkadaşa katılıyorum kendim gittim elektrikli scooter aldım ehliyetim yok diye bu scooterın fiyatı bajaj boxer kadar ve ben bu motoru alırken boxer alınabileceğini de biliyordum ve çocukluğumdan beri motor sürerim ve kesinlikle önümü arkamı daima Kontrol ederim ve bana motor sürmeyi abim aynı zamanda bu siteye üye olan kişi öğretti unutmayın çarptığı siz olmayabilirdiniz o çocuğu öldürebilecek bir araçta olabilirdi

kurubuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF1000FA
    Geçmiş olsun. Ben olsam kesin bırakmazdım çünkü kasko hasar tutanağı ister . Kasko o sıpanın da sigortasından para alamayacağı için bir güzel icraya verirdi. Dizini ihmal etme ömür boyu çekebilirsin.

K4NuNi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 125R
    Öncelikle büyük geçmiş olsun hocam. Fakat arkadaşlara katılıyorum, keşke bırakmasaydınız. Ehliyeti yoksa trafiğe çıkmasın hiç kimse. Allah korusun çok daha kötü şeylere sebebiyet verebilirdi.

Alıntı Yetişbey adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    NOT: 40 YIL DÜŞÜNSEM Bİ MOTOSİKLETLİYLE ÇARPIŞACAĞIM AKLIMA GELMEZDİ.
    Kaza dediğimiz şey zaten düşünemediklerimiz / öngöremediklerimiz değil mi

hasanrs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Asya AS 150 T1 7k, SYM GTS250i Evo16k, Yamaha R25
    Geçmiş olsun yanlış yaptın. Kötü niyetli bir insan iki gün sonra şikayette bulunup bu motor bana çarptı kaçtı diye şikayet edebilir. Sonra mobese kamerası ararsın fellik fellik suçsuz olduğunu ispat için.
    http://www.gunceltrend.com Binicem üstüne... Vurucam kırbacı!

serkani - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Made in Japan!
    Alıntı Omerselman adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Geçmiş olsun iyi kötü bir karar vermişsiniz salmışsınız bende olsam öyle yapardım. Ciddi bir Yaralanma yada maddi hasar olmadığı sürece hoş görü gösterilebilir.
    Gelelim 18 yaş altı olduğu için topa tutanlara. Ehliyeti olmadığı halde sizden benden de iyi kullananlar var, kaldı ki ehliyet almadan önce kullanmadım diyende yalan söyler. Önce ehliyet mi aldınız motora binmek için? Cocuk bir hata yapmış kaza olmuş. Herbirimiz bir çok hata yapıyoruz bu gibi hallerde bazen hoşgörü göstermemiz gerekir. Ehliyeti olupda hayvanlık yapanların sayısı daha fazladır emin olun. Ehliyeti haklılık olarak görmeyin.
    Gelelim şu mantığa, bizde ne yetenekli insanlar var ama yapma etme aman diyerek önlerini kesmekden başka bir şey yaptığımız yok. Yurt dışında motorsporlarına başlama yaşı 5-6. Size 7 yaşında bir çocuk gösteririm 9 metre rampadan atlıyor. Kaza yapmış haklısınız daha kötüde olabilirdi ama olmamış. Arkadaş doğru bir karar vermiş. Bu melete düşe kalka binilir. Bizlere yapıldı diye İnsanların heveslerini daha gençken kırmak ne kadar saçma. Hele ki senaryolar üreterek dahada saçmalıyorsunuz. Bu arkadaş trafikte bir hoşgörü göstermiş, diğer vekette dersini almıştır, ha almamışsa yine kendi bileceği şey, belki ileride sizin karıştığınız bir kazada oda size hoşgörü gösterir.
    Mantığınızı değiştirin bence, gençlere destek olamadığınız sürece youtube dan ancak başka ülkelerdeki gençlerin yaptıklarını "vaaaay bee adamlar yapıyor helal olsun" diyerek izlersiniz.
    Alıntı motocommuter adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bana kalırsa çok yanlış düşünüyorsun. Bence bu gibi şeyleri yapmadan önce insanların kişilikleri hakkında az çok tahmin yürütmek gerekir. Belki çok iyi bir insandır. Ailevi durumlardan dolayı ehliyet alamamışdır. Ya da gelecekte yunus polis olmak istiyordur, ondan almamıştır.(bildiğiniz gibi yunus polis seçiminde daha çok ehliyeti olmayanları sürücü yapıyorlar. Ehliyetli sürücünün Doğru bildiği yanlışları düzeltmek yerine, hiç bilmeyene doğruları öğretmek daha kolaydır.) Bunları göz önünde bulundurmak Gerekir. eğer sürücü tabiri caizse "apaçi" tipliyse, yani, motosikletine türlü modifiyeler yapmış ve kamyon gibi bağırtıyorsa, polise verirken motosikletini de eline veririm.
    Bence polise vermemekle iyi yapmışsın. Belki dediğim kriterlede bir sürücüdür ve bu hatayı bir daha tekrarlamaz. birde eklemek istediğim birşey var. Herkes ehliyet aldığı zaman motosiklet kullanıcısı olmuyor. Motogp'de 18 yaşında bir çok motosiklet yarışçısı var. Bu adamlar 17 yaşında mı başladı motosiklet sürücülüğüne? Elbette hayır. 1 senelik motosiklet sürücüsünü kim yarışçı yapar? Kimse yapmaz. Bence biraz düşünerek yanıt verin. Birde son birşey daha ukelalık gibi olmasın ama "ehliyet yaşı 17'dir., " yani 18 yaşından küçük ehliyetli birini görürseniz şaşırmayın diye söyledim.

Beyler size şaştım kaldım. Neyin kafasını yaşıyorsunuz onu da anlamadım.

Omerselman yaşın kaç, eğitim durumun ne yahut kaç senedir motosiklet kullanıyorsun bunları merak ettim doğrusu. Yazdıkların bana göre tam bir fiyasko. Hoşgörü, hoşgörü... Şu hoşgörünüz bi bitmedi.

Avrupa'da ve Amerika'da çok yetenekli motosiklet kullanıcıları var doğru, ve bunlar küçük yaşta başlıyorlar bu da doğru. Bizim de bir ata sözümüz var hani ağaç yaşken eğilir diye.

Lakiiinnnn,

Avrupa ve Amerika'da ehliyetsiz çocuklar motosikleti taşıtların ve yayaların bulunduğu ortamda değil pistlerde kullanıyorlar. Yani trafikte diğer taşıt ve yayaların ve dahi kendi hayatını riske sokmadan. Bunu bilmiyorsan izlediğin o videolardaki mekanlara iyi bak derim. Üstelik yaya ve trafiğin olmadığı o pistlere tam donanımlı, korumalı, çıkmak zorundasındır, bu bir kuraldır. Sen o kurala taşıtlatın ve yayaların arasında bile uymayacaksın ama bu normal olacak??? Ehliyetsiz çocukların motosikleti öğrenme yeri trafiğin içi değildir!!! Sen tam tersini savunmuşsun, alkollüsün sanırsam.

Senin "o velet dersini almıştır, almamışsa da kendi bileceği iştir" dediğin durumdan anlamadığın işte tam da budur. O alınmayan dersin önce kendisinin sonra başkalarının canına mâl olabileceği gerçeğidir.

motocommuter sana gelince; insanların kişilikleri hakkında tahmin yürütmekten bahsetmişsin. Belki çok iyi bir insan olduğundan, ailevi durumlarından felan fistan. Bunlardan bize ne onu anlamadım, eğer o elemanı bir akraban ile evlendirmeyeceksen bunların bence bir önemi yok. Öte yandan senin mantıkla(?!) baksak bile peki çarptığı arkadaş kötü birimiydi dersin. Çarptığı arkadaşın ailesi yok mu ki?

Kıyafetsiz, korumasız, eğitimsiz ve ehliyetsiz bir bebe çıkıp birine çarpacak ve onu savunan insanlar olacak. Gerçekten şaka gibisiniz. Ülkede zihniyet ne hale geldi, çok yazık.

Konuya daha da yanıt yazmayacağım.
    Honda Today 50 • Honda Beat 100 • Yamaha YBR 125 • Kawasaki ER5 • Yamaha Fazer FZ6 • V-Four Racing 800 ABS

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)