Arkadaşlar selamlar
Şu başlık altındaki mesajları okuyorken "umarım bir gün bende buraya bir mesaj yazmam" diye geçiriyordum içimden.
Kısmet bugüneymiş.
Bugün öğle saatlerinde küçükyalı e-5 yanyolda (2 şerit tek yön) sıkışık trafikte iki şeridin en sağından düşük hızla ilerliyorduk bir arkadaşımla. (2 motor) Arkadaşım arkamdan geliyordu. Hızımızı özellikle düşük tutuyorduk ki tatsızlık çıkmasın. İki şeritte de trafik duruyordu. Bende ikinci viteste kontrollü ilerliyordum.
Tam o anda ne olduysa oldu. Sol taraftan bir clio sinyal vs vermeden sağına direksiyonu kırdı ve bana çarpti. Dikkat edin önüme atladı demiyorum. Giderken sol granajdan vurarak beni indirdi. Toparlamaya çalıştım ancak başarılı olamayacağımı anladığım anda motoru bırakıp kendimi sağa doğru attım. Motor devrildi. Ben hemen doğruldum. Kendimi kontrol ettim. Birşey yoktu. Ancak şok olmuştum. O sırada araç sürücüsü hemen indi. O da çok korkmuştu. Hatta araç içerisinde eşi veya sevgilisi vardı. Ağlıyordu kız. Benimnle 1-2 dakika konuşmaya çalıştı. Ben sadece el hareketleri ile sus işareti yapabildim. Çünkü o sinir ile yapacağım veya söyleyeceklerimden daha sonra pişmanlık duyma ihtimalim vardı. Bir de bana "ya benzinliğe girecektim" gibi bir bahane söyleyip duruyordu.
Sakinleştikten sonra motoru kaldırdım. Bu arada motor henüz 2-3 haftalık Z300. Sağ ve sol grenajlarda decal ların olduğu alanlar çizilmiş. Sağ dikiz aynasının dış plastik bölümü hafif çizilmiş. Egzos un metal bölümlerinde ufak 2-3 cm lik sürtme çiziği vardı. Hepsinin fotolarını çektim.
Çarpan adam ile tutanak tuttuk. Ben özellikle kişinin sinyal vermeden bana çarptığını açıkladım. Çizimde de bana çarptığını açıkça belli ettik.
Eğer çarpan kişi anlayışsız ve ters birisi olsaydı sanırım o anda gerçekten kendimi kaybedebilirdim. Yanımdaki arkadaşta beni tanıdığı için her an birşeyler olabilir diye beklemiş benden. Neyse ki sağ duyulu olarak olayı atlattık. Sağlık olarak çok şükür bir şey yok. Maddi olarak da sağ sol grenaj ve çamurluk konusunda düzenleme yapılması gerekecek. Bunlarda muhtemelen karşı tarafın sigortasından karşılanacak.
Ne kadar %100 adamın suçu gibi görünse de ben kendimde de suç buluyorum. Daha dikkatli olup o adamın bu dengesizliği yapabileceğini sezinlemem gerekirdi. Daha dikkatli ve daha yavaş gidebilirdim belki. Benzinlik olduğu için soldan birisinin dikkatsiz şekilde benzinliğe girmek isteyebileceğini düşünmem gerekiyordu.
Haklı olmak değil hayatta olmak önemli. Solumdan bana çarparken 40 cm geriden çarpsaydı direk sol kaval kemiğime girecekti arabanın tamponu. Bu durumda adam haksız ben haklı olsam ne farkederdi :( O yüzden herşey bizde bitiyor. Paranoyak şekilde kullanmamız lazım motorlarımızı arkadaşlar.
Herkese kazasız güzel günler sürüşler dilerim.