Önümde süratle seyreden Beyaz Renk Renault Megane Fluence Marka otomobil sürücüsü önü boş olduğu ve kırmızı ışık henüz yanmadığı halde sarı ışık yanar yanmaz aniden fren yaparak durdu
Her nekadar takip mesafesi vs. bıraksamda onun kadar kısa mesafede duramadım ve onun bu gereksiz yere yapmış olduğu fren sonucu bende arkadan ona çarparak motosikletten fırladım
Hemen akabinde kırmızı ışık yandı da ilk anda kaçamadı
Araçtan inmeye bile tenezzül etmedi
Yanına gittim önce özür diledi sonra sınava gidiyorum ben seni bekleyemem diyip yeşil yanar yanmaz kaçtı
Bende plakasını aldım "34 SSB 32"
Kaza Aksaray yönünde Bezmi alem üniversitesi karşısındaki ışıkların civarında gerçekleşti
Emniyete gittim yardımcı olamayacaklarını 155i aramam gerektiğini söylediler
Kaza yerine geri döndüm ve polisi aradım
2 saat bekledim yarım saatte fazladan polisler vali geçecek diye yolu açıyordu onu bekledim
2.5 saat bekleyişin sonunda polis tenezzül edip motosikletin oraya gelmek yerine önce beni nüfus müdürlüğünün oraya çağırdı
Sonra kaza yaptığım yere gittim
Motosikletin bulunduğu yerin yanına gelmeye tenezzül etmeyip karşı kaldırımına park etti beni oraya çağırdı
Evraklarımı falan verdim
Ve sonuç....
Polis memurlarının dediğine göre önü boş olduğu halde geçebilecek süresi varken süraatli giderken erkenden ve gereksiz yere ani fren yapak benim kaza yapama sebep olan otomobil sürücüsüne karşı haklı olduğumu ispat etmem zormuş
Sulh ceza mahkemesine yada trafik mahkemesine gidebilirsin ama sonuç itibariyle mahkeme kaçıp giden sürücüyü değil arkadan çarptığın için seni suçlu bulacaktır dediler
Benim elim yapışmaz ben bu tutanağı yazarım ama hem zamanından olursun hemde motosiletin kazalı görüneceği için bundan sonraki ZTS (trafik sigortası) poliçelerin daha yüksek çıkar dediler
Ve böylece bende madem her halükarda maddi hasarlı kazanın masrafı bana kaldığı gibi üstüne birde ben suçlanacaksam hiç doldurma tutanak falan dedim
Polis memurlarınaa dedim ki "Adamın altında avrupa araba var ABS'li vs. bendeki motosiklet 2 teker hemen onun gibi duramam ki sonuçta bana kaza yaptıran o hem canıma kasdetti hem malıma zarar verdi Neden haklı olduğumu ispat edemiyorum okadar kamera var etrafta birisi çekmiştir herhalde olayı"
Onlar da bana "Mahkeme kamera kayıtlarıyla uğraşmaz Yasada senin aracının kendi teknik donanımına göre bir mesafe belirleyip o takip mesafesine uyman gerek diye geçer Adam mahkemede kalbim sıkıştı der yada önüme aniden yaya atladı vs. diye yalan söyler işin içinden çıkar zaten onun aracında hasar olmadığı için basıp gitmiş olsaydı üstüne seni suçlamak için uğraşırdı" dediler
Sizce polisin dediği gibi hakkımı aramam bu kadar zor mu?
Bu yasalar hep haksız olanın mı işine yarıyor?!...