Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Kaza (Arkadan Çarpma)

REKLAM ALANI
    a.payza - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TVS Apache RTR 150 (yeni kasa) Yeşil Renk
    Önümde süratle seyreden Beyaz Renk Renault Megane Fluence Marka otomobil sürücüsü önü boş olduğu ve kırmızı ışık henüz yanmadığı halde sarı ışık yanar yanmaz aniden fren yaparak durdu
    Her nekadar takip mesafesi vs. bıraksamda onun kadar kısa mesafede duramadım ve onun bu gereksiz yere yapmış olduğu fren sonucu bende arkadan ona çarparak motosikletten fırladım
    Hemen akabinde kırmızı ışık yandı da ilk anda kaçamadı
    Araçtan inmeye bile tenezzül etmedi
    Yanına gittim önce özür diledi sonra sınava gidiyorum ben seni bekleyemem diyip yeşil yanar yanmaz kaçtı
    Bende plakasını aldım "34 SSB 32"

Kaza Aksaray yönünde Bezmi alem üniversitesi karşısındaki ışıkların civarında gerçekleşti
    Emniyete gittim yardımcı olamayacaklarını 155i aramam gerektiğini söylediler
    Kaza yerine geri döndüm ve polisi aradım

2 saat bekledim yarım saatte fazladan polisler vali geçecek diye yolu açıyordu onu bekledim
    2.5 saat bekleyişin sonunda polis tenezzül edip motosikletin oraya gelmek yerine önce beni nüfus müdürlüğünün oraya çağırdı
    Sonra kaza yaptığım yere gittim

Motosikletin bulunduğu yerin yanına gelmeye tenezzül etmeyip karşı kaldırımına park etti beni oraya çağırdı
    Evraklarımı falan verdim

Ve sonuç....
    Polis memurlarının dediğine göre önü boş olduğu halde geçebilecek süresi varken süraatli giderken erkenden ve gereksiz yere ani fren yapak benim kaza yapama sebep olan otomobil sürücüsüne karşı haklı olduğumu ispat etmem zormuş

Sulh ceza mahkemesine yada trafik mahkemesine gidebilirsin ama sonuç itibariyle mahkeme kaçıp giden sürücüyü değil arkadan çarptığın için seni suçlu bulacaktır dediler

Benim elim yapışmaz ben bu tutanağı yazarım ama hem zamanından olursun hemde motosiletin kazalı görüneceği için bundan sonraki ZTS (trafik sigortası) poliçelerin daha yüksek çıkar dediler

Ve böylece bende madem her halükarda maddi hasarlı kazanın masrafı bana kaldığı gibi üstüne birde ben suçlanacaksam hiç doldurma tutanak falan dedim

Polis memurlarınaa dedim ki "Adamın altında avrupa araba var ABS'li vs. bendeki motosiklet 2 teker hemen onun gibi duramam ki sonuçta bana kaza yaptıran o hem canıma kasdetti hem malıma zarar verdi Neden haklı olduğumu ispat edemiyorum okadar kamera var etrafta birisi çekmiştir herhalde olayı"

Onlar da bana "Mahkeme kamera kayıtlarıyla uğraşmaz Yasada senin aracının kendi teknik donanımına göre bir mesafe belirleyip o takip mesafesine uyman gerek diye geçer Adam mahkemede kalbim sıkıştı der yada önüme aniden yaya atladı vs. diye yalan söyler işin içinden çıkar zaten onun aracında hasar olmadığı için basıp gitmiş olsaydı üstüne seni suçlamak için uğraşırdı" dediler

Sizce polisin dediği gibi hakkımı aramam bu kadar zor mu?
    Bu yasalar hep haksız olanın mı işine yarıyor?!...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    evural - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Xmax 300
    Geçmiş olsun. Arkadan çarpan her zaman suçludur. Önü istediği kadar boş olsun, senin önündeki arabanın bir anda durabileceği varsayımına dayanarak takip mesafesini durabileceğin mesafede bırakman lazım. Hiç mahkemeye taşıma sen suçlu olursun.

otobeygir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MONDİAL 150 MR VULTURE / HONDA CBR 250R çokyakında
    Alıntı a.payza adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Önümde süratle seyreden Beyaz Renk Renault Megane Fluence Marka otomobil sürücüsü önü boş olduğu ve kırmızı ışık henüz yanmadığı halde sarı ışık yanar yanmaz aniden fren yaparak durdu
    Her nekadar takip mesafesi vs. bıraksamda onun kadar kısa mesafede duramadım ve onun bu gereksiz yere yapmış olduğu fren sonucu bende arkadan ona çarparak motosikletten fırladım
    Hemen akabinde kırmızı ışık yandı da ilk anda kaçamadı
    Araçtan inmeye bile tenezzül etmedi
    Yanına gittim önce özür diledi sonra sınava gidiyorum ben seni bekleyemem diyip yeşil yanar yanmaz kaçtı
    Bende plakasını aldım "34 SSB 32"

Kaza Aksaray yönünde Bezmi alem üniversitesi karşısındaki ışıkların civarında gerçekleşti
    Emniyete gittim yardımcı olamayacaklarını 155i aramam gerektiğini söylediler
    Kaza yerine geri döndüm ve polisi aradım

2 saat bekledim yarım saatte fazladan polisler vali geçecek diye yolu açıyordu onu bekledim
    2.5 saat bekleyişin sonunda polis tenezzül edip motosikletin oraya gelmek yerine önce beni nüfus müdürlüğünün oraya çağırdı
    Sonra kaza yaptığım yere gittim

Motosikletin bulunduğu yerin yanına gelmeye tenezzül etmeyip karşı kaldırımına park etti beni oraya çağırdı
    Evraklarımı falan verdim

Ve sonuç....
    Polis memurlarının dediğine göre önü boş olduğu halde geçebilecek süresi varken süraatli giderken erkenden ve gereksiz yere ani fren yapak benim kaza yapama sebep olan otomobil sürücüsüne karşı haklı olduğumu ispat etmem zormuş

Sulh ceza mahkemesine yada trafik mahkemesine gidebilirsin ama sonuç itibariyle mahkeme kaçıp giden sürücüyü değil arkadan çarptığın için seni suçlu bulacaktır dediler

Benim elim yapışmaz ben bu tutanağı yazarım ama hem zamanından olursun hemde motosiletin kazalı görüneceği için bundan sonraki ZTS (trafik sigortası) poliçelerin daha yüksek çıkar dediler

Ve böylece bende madem her halükarda maddi hasarlı kazanın masrafı bana kaldığı gibi üstüne birde ben suçlanacaksam hiç doldurma tutanak falan dedim

Polis memurlarınaa dedim ki "Adamın altında avrupa araba var ABS'li vs. bendeki motosiklet 2 teker hemen onun gibi duramam ki sonuçta bana kaza yaptıran o hem canıma kasdetti hem malıma zarar verdi Neden haklı olduğumu ispat edemiyorum okadar kamera var etrafta birisi çekmiştir herhalde olayı"

Onlar da bana "Mahkeme kamera kayıtlarıyla uğraşmaz Yasada senin aracının kendi teknik donanımına göre bir mesafe belirleyip o takip mesafesine uyman gerek diye geçer Adam mahkemede kalbim sıkıştı der yada önüme aniden yaya atladı vs. diye yalan söyler işin içinden çıkar zaten onun aracında hasar olmadığı için basıp gitmiş olsaydı üstüne seni suçlamak için uğraşırdı" dediler

Sizce polisin dediği gibi hakkımı aramam bu kadar zor mu?
    Bu yasalar hep haksız olanın mı işine yarıyor?!...
    Öncelikle geçmiş olsun. Verilmiş sadakan varmış üstad.

Bana geçen sene kırmızı ışıkta beklerken "İnsandan doğmayan'' bir hayvan arkadan çarptı ve kaçtı. Benim otomobilim dahil 3 araca daha çarpmış adam. Büyük ihtimal alkollüydü. Kamera kaydı olmasına rağmen ve adam canımıza kastedmesine rağmen 1 sene süren mahkeme 3.000 tl ceza ile adama güle güle dedi.

Not; Kazanın boyutu hakkında fikir vermesi açısından sadece benim otomobilimde 10.000 tl hasar vardı. Kasko olduğundan problemsiz halledildi.

MotorKafa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF 1000 FA
    Polisler gayet güzel izah etmiş. Suçlu sensin.
    Adama dava açmaya kalkarsan sana gıcık olup karşı dava açabilir ve açarsa yüksek ihtimalle de kazanır.
    Adamın trafik ışığı için değil de, önüne atlayan bir çocuk için, kedi köpek için de ani fren yapabilirdi.
    Veya aracı arızalanır ve adamın kontrolü dışında tekerleri kilitlenebilirdi.
    Senin aracında abs olmaması, frenlerin zayıf olması gibi konular diğer sürücüyü ilgilendirmez.
    Sen ona göre takip mesafeni korumak zorundasın
    TEMBEL, cbr1907 ve yasdal bunu beğendiler.

geçmiş olsun kardeşim 2 gün once buna benzer olay başıma geldi adli vaka olarak.Ve yaralandım bakalım cuma(yada pazartesi) günü benim kaza raporum belli olacak.seninkinin de son durum ne olcak bilgilendirirsen sevinirim.

Motosikleti
    Z300, Xtreme Enduro/Süpermoto, XRS700
    polislerin ifadeleri ülkemzin hukuk durumunu ve bizlerin sorumluluklarını çok güzel izahı.
    başka bir şey daha var. öndeki araç sarıda geçseydi sanırım siz kırmızıya kalacaktınız. yoksa kırmızıda geçmeyi mi planlamıştınız?

abeciMotoru - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Cb125E-SymWolf-Inazuma-XJ6 F
    "arkadan çarpan her zaman suçludur" ne kadar saçma dimi. sıkışık trafikte bazen 1 metreye kadar düşüyo takip olayı başka çaresi yok çünkü, adam zevkine frene asılsa hadi yine suçlusun!
    diğer yandan takip mesafesini korumaya kalksan arkadan gelenler seni sıkıştıracak.
    ben böyle kanuna adalete söverim arkadaş.

eek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Tracer 9
    Ne kadar gereksiz ve ani dursa da takip mesafesini yasada belirtildiği şekilde bırakırsanız arkadan çarpamazsınız. Pratikte buna kimse uymuyor sizi suçlamak için yazmadım. Kanun koyucu da bunu biliyordur ancak uğraşmadan, teknik bilgi sahibi olmadan ve en önemlisi kanıt aramaya çalışıp incelemeden kazaların %90'unda arkadan çarpan suçludur deyip geçtikleri için işlerine geliyordur. Yoksa çok daha detaylı kanun ve kurallara ihtiyacımız var ancak bunu kim uygulayacak?
    abeciMotoru bunu beğendi.

Motosikleti
    Yamaha Dragstar 650 ve Honda Shadow 600
    kusura bakma ama bu kazada kusurlu sensin. benzer bir kaza geçtiğimiz hafta araba ile bizim başımıza geldi. bu sefer arkadan çarpılan bizdik. boşu boşuna şimdi uğraşıyoruz. tramer vs ile uğraşacağımıza karşılıklı tutanakları yırtıp atmayı teklif ettik. kaza da tutulan tutanağın bile düzenlenme şekli çok şeyi değiştiriyormuş onu öğrendik.
    TEMBEL bunu beğendi.

TEMBEL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 150 mg
    sarı ışık ne için var hocam? hem arkadan çarpmışsın hem de karşı tarafın hasarını ödemiyorsun bence fazla kurcalama.

serkanksk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    c800 intruder-honda nc750x
    MAğlesef arkadaşlar kasklarımızın üzerine kesinlikle kamera artık şart oldu.Böyle şerefsizler yüzünden..Çok geçmiş olsun..
    Ölmek için değil ölene kadar Sür..

atillatopal9 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki V-Strom DL650
    sarı ışık, durmaya hazırlan demek hocam.aynı zamanda durabilirsin de demek oluyor. yani sarıda durmak yasak değil,yasal.
    arkadan vuran suçludur %90 genellikle kontrolsuz hızdan kaynaklanmaktadır.
    koruyucu mesafe olmuş olsaydı sola atar kendini kurtarırdın.
    geçmiş olsun, her kazamız bize ders oluyor. beni yanlış anlama, sadece tecrübe edinmelisin bu kazadan
    TEMBEL bunu beğendi.

k_ayhn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    pulsar 200 abs
    Kardeşim geçmiş olsun.malesef sen hatalısın.

Motosikleti
    Arkadaşlar iyi dilekelriniz için sağolun ama pratik bilgiye dayalı olayı göz ile müşahade etmeden konuşan bazı arkadaşlara söylüyorum sizin sandığınızın aksine takip mesafesi olmamasından kaynaklı değil önümdeki araç süratli gidiyordu ve ben de trafiğin seyir hızına uygun bir şekilde gidiyordum ki aramızda en az 1.5 otomobil mesafesi vardı sorun sarı ışıkta yavaşlaması değil adam daha sarı ışık yanmadan tahmini mi yaptı yoksa motosikletlilere gıcık olan trafik magandaları gibi kasti olarak mı yaptı orasını Allah bilir ama henüz durmasını gerektirecek birşey yokken yavaşladı demiyorum bakın ani fren yaptı yani freni kökledi ve ışıklara 2 otomobil mesafesi kala durdu
    Bilmem anlatabildim mi
    Yani sarı ışıkta hazırlan kırmızı ışıkta dur muhabbeti değildi olay
    Neyse Cenab-ı Allah bir musibet takdir etmiş duamız bereketiyle canımız sağ kalmış
    Olan oldu artık bundan sonrasına 2 kat dikkatli olacağım ve her an beklenmedik olaylara hazırlıklı olacağım
    Böyle adamlar yüzüne motosikletten vazgeçecek değiliz
    Allah ne bana ne de başkasına trafikte bu tür olaylar yaşatmasın
    Kalın sağlıcakla

Motosikletin fren mesafesi otomobillere göre bi hayli uzundur. ( commuter scooter vs için soyluyorum ) 600 cc klasmanındaki motosikletlerin güçlü ve stabil frenleri olabiliyor ( çift disk + kaliteli kaliperler + geniş ve iyi lastikler + iyi amortisorler vs vs ) otomobillere SS makineler biraz daha yakınlar ancak motosiklette tepkime süresi her şekilde otomobilden daha uzun...

Özeti şu ki gördüğünüz ve yeterli olduğunuz takip mesafesi aslında yeterli değil. Daha uzun bir mesafe yada yanlardan kaçabilecek bir sürüş pozisyonunu tercih ediniz.

Motosikleti
    MT07ABS / FZ09
    kardesim gecmis olsun.
    2.aciklamana ragmen ben senin hatali oldugunu dusunuyorum.
    onundeki surucu ariza, kedi-kopek, aniden onune atlayan yaya vb. sebeplerle
    ve hatta kasti olarak da aniden durabilir.

takip mesafesi bunun icin var.

Allah daha buyuk bela vermesin.

takip mesafesi ; matematiksel olarak seyrettiğin hızın yarısı kadardır. yani ; saate 60 km/h hızla gidiyorsanız önünüzdeki araç ile mesafeniz 30m olmalıdır. adamlar ölçüp biçmiş hesaplamış,bu sonuca varmış. şimdi aramızda "ostonboldaa bu kadar mosofo borokorsok hoçbor yoro godamoyuz yaaaaa,üstomozdun goçorlorr" vs,vs diyenler olacaktır illaki. fakat seyir halinde iken bu mesafeyi optimum düzeyde tutmanız, kazaları aza indirmede önemli rol oynayacaktır

Motosikleti
    Alıntı newmoto76 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motosikletin fren mesafesi otomobillere göre bi hayli uzundur. ( commuter scooter vs için soyluyorum ) 600 cc klasmanındaki motosikletlerin güçlü ve stabil frenleri olabiliyor ( çift disk + kaliteli kaliperler + geniş ve iyi lastikler + iyi amortisorler vs vs ) otomobillere SS makineler biraz daha yakınlar ancak motosiklette tepkime süresi her şekilde otomobilden daha uzun...

Özeti şu ki gördüğünüz ve yeterli olduğunuz takip mesafesi aslında yeterli değil. Daha uzun bir mesafe yada yanlardan kaçabilecek bir sürüş pozisyonunu tercih ediniz.
    Doğru analiz.
    Bu yüzden artık 2 kat dikkatli davranacağım

İyi dilekleriniz için sağolun
    Amin Allah kimsenin başına vermesin
    Allah’ım yolculuk boyunca arkadaşımız sensin. Bizi emniyet içerisinde evimize geri çevir. Allah’ım bize mesafeleri kısalt, yolculuğumuzu kolay kıl. Allah’ım yolculuğun sıkıntılarından, zorluklarından ve kötülüklerinden de sana sığınırım. Amin

ftkrblt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Tracer 900
    herşeyden önce geçmiş olsun,sizin herhengi bi yaralanma durumunuzun oluşmaması sevindirici,kazanın oluş şeklini iyi kötü aklımda canlandırabiliyorum zaten kendinizde takip mesafesinden söz etmişsiniz,takip mesafeniz o anki hızınızın yarısı olmalıdır,ve şu kadarını söyleyeyim frenlerinde sorun olmayan en kötü araç bile takip mesafesi kuralına uyduğunda öndeki araca ani frenlemelerde çarpması çok zor bi ihtimaldir,renault flence aracın 100 kilometre/saat hızla peşinden takip edilirken arada 50 metre kadar açıklık bırakılmalıdır,ve fluencenin 100kilometre hızda fren mesafesi yaklaşık 39 metredir,tabi lastikler önemli bi etkendir ancak en fazla 2 metre artırsa fren mesafesini yaklaşık 41 metre olacaktır,ki sizin motosikletinizde bence saatte 100 kilometre süratte ani frenlemelerde en kötü ihtimal 45 metrede durur tabi frenlerinizde bi sorun yoksa,arada salise farkla fren yaptığınızı düşünürsek yani fulence aracın fren lambasını görür görmez fren yapsaydınız durduğunuzda aranızda gene en az bi 45 metre fark olacaktı kisiz takip mesafesine maalesef uymuyormuşsunuz ya da dalgın vedikkatsiz sürüş yaptığınız için geç frenlediniz,her halükarda suçlu sizsiniz,arkadan çarpan herzaman suçludur,dün başıma gelen bişeyi anlatayım,pulsar 200ns imi çıkardım eşimide aldım çıktım yola,hızım yaklaşık saatte 60 kilometre,dikiz aynamı kontrol edeyim dedim bi baktım kuyrukta beyaz çelik jantlı şahin yokuş çıkıyoruz bu arada,aramızda 10 metre yok,frene dokunsam çarpacak arkamdan yeminle dedim napıyo bu;aklı sıra motosikletliyiz ya bizi sollayacak,bi ara yavaşlayıp yol vereyim dedim yok yavaşlasam çarpacak o kadar yanaşmış arkama,vitesi düşürdüm gazı kökledim baktım ara açıldı ondan sonra yavaşlayıp yol verdim,adam resmen canımıza kastediyor,aynı şekil motosikletle bi arabanın peşine takıldığımda adam artık ne zevk alıyosa durabilecekmiyim diye ani fren yapıyo,o yüzden hiç bi zaman sevemedim birinin peşine takılmayı yada birinin peşime takılmasını,lütfen dikkatli olun lütfen,,,,,sizi sevenleri sizin sevdiklerinizi düşünün ona göre araç kullanın,bu sadece motosiklet için değil araba içinde geçerli,ben şahsen arabamla daha fazla yol yapıyorum malum iş ve eş faktörü yüzünden,arabamla ne zaman bi motosikletli görsem yol veririm,yanıma alıp korumaya çalışırım,arkasına takılırım ki başka araçlar motosikletin arkasına takılamasın,sevgilerle sağlıcakla kalın ve dikkatli olun,unutmayın bizler bi kazada düşüp felç olduktan yaralandıktan yada sakat kaldıktan sonra haklı yada haksız oluşumuzun bi önemi yok

Motosikleti
    MT07 Abs
    Hatalısınız bence. Açıkçası kendinizi bu kadar haklı görmenize de şaşırdım. Şahsen kanun nezdinde hatasız da olsam motor sürücüsü her zaman kendinde kusur bulmalıdır. Bir kaza anında diğer araçlarla kendimi bir tutamam. Onların canlı yada yaralanmadan kurtulma ihtimali %90 ise motor sürücüsünün %10 olduğunu düşünmek gerekir. Bu yüzden dikkat algımı otomobil sürücüsü gibi kullanıyorsam bence hatalıyım. Neyse özetle ben de araç kullanırken sarı yandığında durmayı tercih edenlerdenim. Gerçekten geçmiş olsun. Zor bir durum yaşadığınız. Allah esirgesin böyle durumlardan.

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)