ftkrblt adlı üyeden alıntı
herşeyden önce geçmiş olsun,sizin herhengi bi yaralanma durumunuzun oluşmaması sevindirici,kazanın oluş şeklini iyi kötü aklımda canlandırabiliyorum zaten kendinizde takip mesafesinden söz etmişsiniz,takip mesafeniz o anki hızınızın yarısı olmalıdır,ve şu kadarını söyleyeyim frenlerinde sorun olmayan en kötü araç bile takip mesafesi kuralına uyduğunda öndeki araca ani frenlemelerde çarpması çok zor bi ihtimaldir,renault flence aracın 100 kilometre/saat hızla peşinden takip edilirken arada 50 metre kadar açıklık bırakılmalıdır,ve fluencenin 100kilometre hızda fren mesafesi yaklaşık 39 metredir,tabi lastikler önemli bi etkendir ancak en fazla 2 metre artırsa fren mesafesini yaklaşık 41 metre olacaktır,ki sizin motosikletinizde bence saatte 100 kilometre süratte ani frenlemelerde en kötü ihtimal 45 metrede durur tabi frenlerinizde bi sorun yoksa,arada salise farkla fren yaptığınızı düşünürsek yani fulence aracın fren lambasını görür görmez fren yapsaydınız durduğunuzda aranızda gene en az bi 45 metre fark olacaktı kisiz takip mesafesine maalesef uymuyormuşsunuz ya da dalgın vedikkatsiz sürüş yaptığınız için geç frenlediniz,her halükarda suçlu sizsiniz,arkadan çarpan herzaman suçludur,dün başıma gelen bişeyi anlatayım,pulsar 200ns imi çıkardım eşimide aldım çıktım yola,hızım yaklaşık saatte 60 kilometre,dikiz aynamı kontrol edeyim dedim bi baktım kuyrukta beyaz çelik jantlı şahin yokuş çıkıyoruz bu arada,aramızda 10 metre yok,frene dokunsam çarpacak arkamdan yeminle dedim napıyo bu;aklı sıra motosikletliyiz ya bizi sollayacak,bi ara yavaşlayıp yol vereyim dedim yok yavaşlasam çarpacak o kadar yanaşmış arkama,vitesi düşürdüm gazı kökledim baktım ara açıldı ondan sonra yavaşlayıp yol verdim,adam resmen canımıza kastediyor,aynı şekil motosikletle bi arabanın peşine takıldığımda adam artık ne zevk alıyosa durabilecekmiyim diye ani fren yapıyo,o yüzden hiç bi zaman sevemedim birinin peşine takılmayı yada birinin peşime takılmasını,lütfen dikkatli olun lütfen,,,,,sizi sevenleri sizin sevdiklerinizi düşünün ona göre araç kullanın,bu sadece motosiklet için değil araba içinde geçerli,ben şahsen arabamla daha fazla yol yapıyorum malum iş ve eş faktörü yüzünden,arabamla ne zaman bi motosikletli görsem yol veririm,yanıma alıp korumaya çalışırım,arkasına takılırım ki başka araçlar motosikletin arkasına takılamasın,sevgilerle sağlıcakla kalın ve dikkatli olun,unutmayın bizler bi kazada düşüp felç olduktan yaralandıktan yada sakat kaldıktan sonra haklı yada haksız oluşumuzun bi önemi yok