Dün gece eve dönüyorum. Aklımda motoru evin içine almak var. Ankara soğuk üşümesin yavrucak diye düşündüm. Her gün kullandığım yol. Yattım viraja, süratde düşük. Birden arka teker tutuşu kaybetti, neden bilmiyorum ama arka tekerin tutunma kaybıta refleksif olarak tepkim gaz açmak oldu. yaklaşık 3 metre motor yatık yanlayarak gittim. Low side tehlikesi çok yaşamadım açıkçası. Ama bu yanlamanın sonunda arka tekerlek tekrar tutunma sağlayınca motor birden dikildi, sola yatık yanlayan motor birden kalkmaya yeltendi (lowside olmamak için ağırlığı dengeliyordum) ve bu anlık direnç yüzünden neredeyse sağ tarafa düşecektim. Yine refleksif olarak gaz açtım (iki gaz açmamda durumu kurtarmakta işe yaradı ancak doğrumudur yanlışmıdır gaz açmam bilemiyorum) ve direksiyonu gevşeterek motorun kendini dengelemesine müsade ettim. Tutunma kaybı normal, zemin zaten ıslaktı ve muhtemelen tutunma kaybının gerçekleştiği bölgede ekstrem bir kayganlık vardı. Ama highside tehlikesi çok aşırı gerçekleşti, zor toparladım. Sizce bu durumun temel sebebi ne olabilir ve nasıl önüne geçilebilir.
Şimdiden teşekkürler.