Bismillahirrahmanirrahim
Selamun Aleykum,
Bir vakit abdestimi aldım camiye motorla gitmek için yola koyuldum.Yolun başlarında Arka frene bastığımda cırrrrrrrrrr diye kaydığına şahit oldum. Yerler ıslak, hava soğuk...
Neyse çıktım yola, 300 metre kadar sonra bir U dönüşü yaptım cami girişine 50-100 metre var
her zaman döndüğüm hafif bir viraj.Motoru bir kaptırdım hafif viraja geldiğimde bir sürprizle karşılaştım yolun dışa doğru olan sağ şeridi ÇAMUR KAPLI ön frene basmaya cesaret ister o esnada.Arka frene bastım cırrr ediyor,arka freni bıraktım geri bastım bu sefer motor baktım yan yatacak "İnna Lillahi Ve İnne İleyhi Raciun" dedim ve motorla birlikte yerdeyiz.
Kalktim. ee ne de olsa 27 kat faziletli.
ÇIKARDIĞIM SONUÇLAR
Yağmurlu havada mecbur kalmadıkça motora binmemeliyim binersem de ultra sakin sürmeliyim
Virajlara her zaman yavaş ve kontrollü girmeliyim
Motor değiştirmek gibi bir fikre kapılırsam eğer ABS olan modellere göz gezdirsem iyi olur
Lastiklerin iyice ısınması için bir müddet ektım palto ayakkabı üst baş çamur.2 kişi koştu yardıma hemen "Nasıl düştün" diye bir soru geldi Bismillah bir kendime geleyim dedim.Daha ne olduğunu anlamaya çalışıyorum, olayın sersemliğindeyim.
Kafada kask var her zamanki gibi ls2 ff351-1, korumalı eldiven var. Dizlik dirseklik namına birşey yoktu. Kalktım motoru kenara aldım kısa bir ön hasar tespiti yapayım dedim. Koruma demiri çizilmiş gene, başka da kayda değer birşey yok motorda. Siyah sprey boyayla iki fıs fıs mis gibi olur o da
Girdim camiye millet namaza durmuş. Paltoyu çıkardım çamurlu kıyafetleri astım hemen.ayağımda da eşofman vardı altta onunla namaza durdum bari cemaat sevabını kaçırmayalım dedra sakin sürmeliyim motoru
freni de eş zamanlı sıkmak lazım ön +arka fren şeklinde birlikte
motoru çarpmaktansa devirmek daha iyi derler
her iki durumla da karşılaşmamak için yola göre sürün
ıslak yolda dikkat
o çamurun oraya sıvanmasına sebep olan, arsaya girip çıkan araç sürücüleri gene ufo gören masum köylü misali yolda elini kolunu sallaya sallaya dolaşıyor Fatura gene vatandaşa kesiliyor.
lastikler daha kaliteli olsa da sonuç pek değişmezdi sanırım
Hepinize Kazasız Belasız Bir Ömür Dilerim
ALLAH'a emanet olun