Merhaba arkadaşlar
Aranıza yeni katıldım. Daha önce formu takip ediyordum ama hiç yazmamistim. 7.10.2014 günü saat15:10da geçirdiğim kaza sonucu hala yataktayim ve yazmaya karar verdim. Onca video izleyip çok sağlam forumlar okuyarak dikkatli ve becerikli bir sürücü olduğuma inanıyorum. Tabiki daha çok tecrübe edinmek lazım. Henüz 7200km kadar motosiklet tecrübem var.
Motosiklet sürerken altın kurallardan biride riski önsezebilmektir. En çok yoğunlaştığım konu buydu. Fakat yaptığım kazada elim kolum gözlerim bağlıydı. Kaza yaptıktan sonra kaza yaptığımı farkettim. Şuurum hiç kapanmadi olan biten herşeyi hatırlıyorum.
Kısaca kazayı anlatacak olursam,
Adapazarı'nda tunatan kavşağında bir trafik levhasına çarptım. Olayın gelişimi şu şekilde oldu, 3 şeritlik bomboş yolda seyrederken hızımın fazla olduğunu düşünerek (70km/h) aniden kaz kolunu bıraktım(hata). Genelde motor frenini kullanırım. Acil durumlar olmadıkça fren kullanmam. Bilen bilir cbr250 nin motor kompresörü çok kuvvetli. Gazı ani kesince motor tank tokatlamaya başladı. Daha önceden izlediğim videolardan bildiğimi uyguladım gidonu serbest bıraktım. Giderek tokatlama yavaşlamaya başladı. Bu anlattıklarım 1, 2 saniye icinde oldu. Bilindiği üzere ön teker arka tekerden daha hızlı döndüğü için tnk tokatlar. Ellerim gidonu sıkmıyordum ve herşey yoluna girmek üzere idi. Fakat ön teker ile arka tekerin hızını esitlemek adına gaz açtım gaza açarken de hadi Bismillah diyip panik anı refleksi olarak gözümü kapatmışım. Yaklaşık 350 metre kadar motosiklet dik konumda gittikten sonra. Bir trafik levhasına çarptım. Tahmini çarpma hızım 80km/h.
Oluşan hasarlar
Kafamda kask vardı ve emniyet kayışı kilitliydi boynuma hafif kayış yarası ve kaskın ön camının çarpma şiddeti ile burnuma doğru esnemesi sonucu burnumda hafif çizik oluştu. Buraya atılan 3 dikişle atlattık. Fakat asıl hasar bacaklarım da idi. Sol bacağım 2 yerden kırıldı. Sağ bacagım ise parçalı kırık ve açık kırık(kemiğin vücut dışına çıkması) şeklinde. Sol bacağım kaslardaki hasar hariç iylesmis durumda. Sağ bacagimda ise ilizarov takılmıştı, hala üzerimde bunlar sökülünce çapraz bağ ameliyatı ve diz ameliyatları olucam. Dr un dediğine göre o incecik levhaya farklı bir açıdan çarpsam bacağımı dizden itibaren koparıp atabilirmis. Atlattigim bu kaza sonucu 3 aydır yataktayim. Ve 3 ay daha raporluyum. Hayata ne zaman döneceğimi bilmiyorum. Çok dikkatli risksiz bir yolda bile ölümle burun buruna kalabiliyoruz. Ilk ameliyatta vücudum pıhtı atmış. 2. Bahara başlayacağım günü sabırsızlıkla bekliyorum.
Sizlere sorum şu ailem akraba ve arkadaşlarım motora bida binmezsin artık diyor. Ben bu konuda kimseyi dinlemem fakat fikirlere her zaman açığım. Bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Herkese hayırlı forumlar. Tekeriniz düz bassın. Bu arada kask ve mont vardı dizlik olmadığı için Üzgünüm. Ama kaza için çokta üzülmedim çünkü gözüm kapalı yolda yurusem yine kaza yapardım. Heleki 3 şeritlik yol ve yanında bomboş arsa varken ben nasıl 10cm lik trafik levhasını isabet ettim onu anlamadım. Ki motoru siyirmisim motorda hiç bişe yok. Direğe direk sağ bacaktan carpmisi .