Malum, motorsiklet üzerinde yeniyim. Henüz 2000-2500 km yol yaptık motorla. Ama frenlere çok çalıştım ve sürüş/duruş tekniklerini inceledim. Gelelim konuya, evin önünde bakımları yaptım, motoru çalıştırdım eve girip üzerimi değiştirip çıktım yola. Motor ısındı ama lastikleri unuttuk. 4. vitese henüz çıkmıştım ki tali yolda beklemekte olan kamyonet (şöförü öküzdü) gözümün içine baka baka, korna ve selektör ile yaptığım uyarılara rağmen yola çıktı. Tabi araç büyük olunca bana motoru sığdıracak hiçbir boşluk kalmadı. Mecburen bastım frene. Lastiklerin ısınmasının önemini burda kavradım. Frene bastım ama herhangi bir numara yok. Motor herzamanki fren performansını göstermiyor. Biraz daha bastım, kaymaya başladı. Baktım durmayacak, yatırdım motoru sağa. Birkaç metre ilerde motorda durdu bende durdum. Kalktım ayağa, çıkardım kaskı. Gittim kamyonetin yanına.
Adamın tepki "görmüyon mu kocaman arabayı?" İndi aşağı artis artis konuşuyor, yaş en fazla 20. Bir an dedim şu kaskı kafasına vurayım şunun. Sonra dedim elimde kalır adamdan sayarlar. Çıkardım telefonu sordu kimi arıyon diye, adam çağırcam falan sandı sanırım. Polisi deyince başladı kıvırmaya. Neyse sağdan soldan geldiler araya girdiler falan. Kaldırdık motoru, bişey yok, koruma demiri biraz esnemiş, düzelttim.
buradan çıkarttığım ders; motorun yağın ısınması yetmiyor, gazlamadan lastiklerin ısınması önemli. Sonra önünüze öküz çıkar kaza yaparsınız Allah korusun.