geçmiş olsun, ben tıp öğrencisiyim, eğer kazada kalbin durmadıysa iyileşme ümidi var bence, yazıdan anladığım kadarıyla göğüs kafesine sert darbe almışsın, brakial plexusun tahminimce darbenin yanında kırık köprücük kemiğin tarafından zedelenmiş eğer sadece buysa plexus hücrelerinin bi kısmı ölmüş bi kısmı hasarlı olduğundan kolunu hareket ettiremiyorsun. belki birkaç yıla hasarlı hücreler tekrar fonksiyon görecek kadar kendini tamir eder, senden çok çok feci bazı kaza yapanları bazen gazetede 40 yıl sonra komadan çıktı diye okuyoruz ya sebebi sinir hücrelerinin anca yenilenmesi, sende 1 yıla da olabilir 40 yıla da bilemem
koluna nakledilen sinir tutmuş ya o sinir ileride şu ankinden daha sağlam olacak bunlar teorik olarak iyi haber aslında, ama parmaklar işi daha karışık, tam sayıyı hatırlayamıyorumda her parmak için yukarı-aşağı 2 kas+5-8 kas en az 15 farklı kas var elimizle hareketlerimizi yapan bu da 15 sinirin çalışması demek sırf el hareketleri için, bu sinirleri hepsi plesustan geçiyor oradaki bir iki sinir düzelir se 1-2 hareket 10 sinir düzelirse on hareket yapabilirsin mesela, doktor en iyisini yapıyordur, hangi sinirler ne zamana ne kadar düzelcek bunu bilemeyiz ama en kötü ihtimalle birkaç sinir düzelicek diyebiliriz, tüm kol için belki 40-100 tane sinir var sen brakial pleksusunun aldığı hasarı daha hızlı düzelmesi için fizik tedavi+(canan karatay türü) doğru beslenme+moralini düzgün tutma yapabilirsin, sana özellikle ve özellikle İyi Hissetmek - David Burns kitabını okumanı öneririm, herkesin hayatında üzüldüğü vs şeyler vardrı ya bunlarla en iyi şekilde moralini bozmadan üzülmeden nasıl başa çıkıldığını tıpçı olarak ben bu kitaptan öğrendim
bu arada konuyla ilgili
videoda kim ne yapmış pek belli olmuyor, sen adamı görünce (adam dedim kusura bakma) senin karşındaki mahlukatı 2-3 sn önce görmen gerekiyodu ben videoda bazı faktörleri kaçırmadıysam, mahlukatın ışığı kamerada göründükten tam 3 sn sonra kaza oluyo ) fren yaptın mı nasıl yaptın? orada en iyi hamle sert fren yapmak olur, 100le gidiyorsan en kötü 60a düşerdi, ve fren sebebi ile motorun doğrultusunu sola yöneltemezdin belki hiç kaza olmazdı, ben bikaç kez benzer durumda böyle yaptım, ardından baktım duramıyorum çarpacam freni bırakıp sağa yada sola kaçıp kurtuldum, yanlış anlama seni eleştirmek değil amacım olayı anlamak benzer durumla karşılaştığım için
bir de kafanda kask vardı demişsin, kaskla elmacık kemiğin nasıl kırıldı hiç anlamadım, sol gözünün görmemeside sanırım bu kırıkla bağlantılı, doktor bu konuda ne dedi ve kaskla nasıl kırıldı?