Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
3. sayfa BirinciBirinci 123

96 Günde Motosiklet Tutkunu 152 Kişi Can Verdi...

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Yamaha YBR ESD '10 / Honda CBR 929RR '01
    Hayatında 125 lık kullanmamış, parası bol, kızlara hava atma hevesinde olan kişilerin kaza yapma oranı ve ölme oranı çok yüksektir. Motor işi öyle yazın asfalt yakıp kışında garajda saklamayla olacak iş değil. Daha adamın ehliyeti yok altındaki arabayı satıp hemen 1000 lik motoru alıyor altına. Eğitim yok. Beyni anca hava atmaya çalışıyor. Bilmiyorki yola baksa ilerde önüne araba çıkacak. Ve suçlu motosiklet oluyor. 3 sene 929rr kullandım 20 yaşındayım. 15 yaşında moto kuryeliğe başladım. Ne kadar püf noktası varsa herşeyini öğrendim motosikletin. Bende kaza yapmadım değil. 3 kazamda da suçlu hep bendim ayrı şeylerden. 3 ündende ibret alarak kendimi geliştirdim. Allah korusun 1 senedir kazam yok maşallah. Allah kimseye kaza bela vermesin.
    abeciMotoru bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Bu işteki sıkıntı, hala ehliyet almak isteyenin önündeki en zor engelin parasını denkleştirmek olmasında yatıyor. Sınavın çok daha zor olması ve bu sınavdan geçilemeyince bunda belli oranda ehliyet kursunun da sorumlu tutulması gerekir. Sınav nasıl olabilir ? Mesela belirli bir süre içinde verilecek dolambaçlı, gokart pisti benzeri bir parkurun geçilmesi şeklinde yapılabilir. Hani bazı yarışmalar yapıyorlar ya, onun gibi bir şey ama daha kolayı. Bu şekilde, sürmesini bilenle bilmeyen ortaya çıkacaktır. Üzerine bir de trafik içinde sürüş sınavı yapıldı mı tamamdır. Sürücü kursları gerekli tüm eğitimi, hem 125 cc hem de 250 cc motorla vermek zorunda olacaklar. Bu layıkıyla bu şekilde yapılırsa, özel eğitim veren yerler de fiyatlarına ayar çekmek durumunda kalırlar.

Milletin kafasına da motosiklet sürmenin, otomobil sürmekten çok daha zor ve ciddi bir iş olduğunun sokulması gerekiyor. Ehliyet kurslarının otomobil sürücülerine bunu da anlatması lazım. Sınavlarda içinde motosiklet bulunduran trafik sorularının da olması gerekir ki böyle bir aracın varlığına alışsınlar, motorların da trafiğin bir parçası olduğunu, bütün trafik kurallarının motorlar için de geçerli olduğunu bilsinler.

3. sayfa BirinciBirinci 123

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)