Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Gezi sonrası Islak hava ve Cbr 125 ile talihsiz bir kaza..

REKLAM ALANI
    Tİme_shİft42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Var
    Sen tut virajda arka frene bas arka lastik kaydı diye bide ön frene bas toparladım diyesiye kadarda viraj bitsin yol dısına cık birde viraja girmeden hız göstegesine bak sonra her zaman lastik suçlu olsun

Ormanlık yollardaki virajlar genelde dar ve yerine göre keskin olur birde agaclardan dag yamaclarından viraj çıkışları görülmez . Viraj cıkısını viraja girmeden göz ucunla kestirebilseydin bunlar olmazdı viraja girmeden hız göstergesine baktın baktın birde yerler ıslak viraj cıkısıda görünmüyor hız göstergesine bakman baştan bi hata idi sonra yerler ıslak olunca panikledin arka frene bastın derken ön fren derken viraj bitti

Viraj cıkısını viraja girmeden göremiyorsan kaybolan noktada agaclar dag yamacı varsa o viraja oldugunca yavas gir birde hiz göstergesine göz ucunla dahi bakma yavaslama isini viraja girmeden önce hallet frenleri kullanmamaya özen göster fren yerine vites kücülterek viraja gir devrin bir alt vitese göre yuksekse arka teker kitleyebilir viraja girmeden önce gaz kes gaz kolunu tam kapatma yoksa motosikletinin tüm dengesini bozarsın o virajda frene bastıgın gibi bir durum olur

Viraja girmeden hız göstergesine bak sonra virajda arka fren ön frene bas sonra viraj dısına cık sonra lastik suclu olsun lastigin sucu büyük ama iş sende bitmiş Allahtan ucurumlu yamaclı bir sey degilmis ucuz atlatmışsın
    dovahhkin bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    flush royale - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2014 Yzf R125 Anodized Red
    Çok geçmiş olsun. Tekrar yaşanmaması dileğiyle.

TAYFUNBORA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ktm 690 Sm
    Çok geçmiş olsun.
    Keyifle gezi raporunu okurken kaza haberi moralimi bozdu.
    Kötü birşey olmaması sevindirici.
    Bir tecrübe.

Darkin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha MT-125 ('14), Yamaha MT-25 ('17)
    Çok geçmiş olsun

ake - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha - Xt 660 R
    geçmiş olsun. karşıdan gelen olmaması büyük şans.
    dovahhkin bunu beğendi.

mertekina - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA CBF 150
    geçmiş olsun sana bişey olmasında
    Mecnun bilseydi HONDA sevgisini
    Severmiydi LEYLA zillisini

Osırıs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Geçmiş olsun,cbr de yan aynaları çok fazla sıkmazsanız devirdiğinizde içeri doğru döner kırılmaz. ben rüzgarda dönmeyecek şekilde gevşek bırakırım 1 defa devirdim kırılmadı. Tekrar geçmiş olsun size bişey olmasın can sıkmaya değmez

dovahhkin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Xmax 250 ABS
    Alıntı Tİme_shİft42 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sen tut virajda arka frene bas arka lastik kaydı diye bide ön frene bas toparladım diyesiye kadarda viraj bitsin yol dısına cık birde viraja girmeden hız göstegesine bak sonra her zaman lastik suçlu olsun

Ormanlık yollardaki virajlar genelde dar ve yerine göre keskin olur birde agaclardan dag yamaclarından viraj çıkışları görülmez . Viraj cıkısını viraja girmeden göz ucunla kestirebilseydin bunlar olmazdı viraja girmeden hız göstergesine baktın baktın birde yerler ıslak viraj cıkısıda görünmüyor hız göstergesine bakman baştan bi hata idi sonra yerler ıslak olunca panikledin arka frene bastın derken ön fren derken viraj bitti

Viraj cıkısını viraja girmeden göremiyorsan kaybolan noktada agaclar dag yamacı varsa o viraja oldugunca yavas gir birde hiz göstergesine göz ucunla dahi bakma yavaslama isini viraja girmeden önce hallet frenleri kullanmamaya özen göster fren yerine vites kücülterek viraja gir devrin bir alt vitese göre yuksekse arka teker kitleyebilir viraja girmeden önce gaz kes gaz kolunu tam kapatma yoksa motosikletinin tüm dengesini bozarsın o virajda frene bastıgın gibi bir durum olur

Viraja girmeden hız göstergesine bak sonra virajda arka fren ön frene bas sonra viraj dısına cık sonra lastik suclu olsun lastigin sucu büyük ama iş sende bitmiş Allahtan ucurumlu yamaclı bir sey degilmis ucuz atlatmışsın
    Hocam ben zaten viraja girmeden frenledim. virajda fren yapacak değilim herhalde :D
    Suzuki AN125 47000Km,Sym Gts 250ievo 4000km,CBR 125 6500Km, ,Kawasaki Ninja 250R 14000km
    Yamaha Xmax250 ABS 7000km, KTM Duke 200 ABS 3100km Yamaha Xmax250 8000km, Xj6n 18000km Xmax 250 Yollarda..

Apices - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Sym Wolf 250/Tvs Apache
    Alıntı Alper Karademir adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhabalar yaptıgımız bir gezi sonrası aniden bastıran yağmur nedeniyle arka teker kaydı ufak bir frenleme yüzünden. motoru viraja tekrar sokamadım ve kaçınılmaz son oldu. Hızlı olmamama rağmen kafamı çarptım. Kask olmasaydı halim kötü olacaktı. Yinede şükür Allah korudu,

Grenajlara hiçbirşey olmadı sadece sol ayna kırıldı değişecek nasıl oldu anlamadım ama sadece bu şekilde atlattım.

Herkeze Kazasız sürüşler.

http://i.hizliresim.com/ynl3py.jpg

http://i.hizliresim.com/G1k046.jpg

http://i.hizliresim.com/WrZQ82.jpg

http://i.hizliresim.com/66kXp7.jpg

Bu arada gezimizin linki;

http://www.motosiklet.net/forum/etki...ml#post3446819
    Çok geçmiş olsun.Allah beterinden saklasın.
    dovahhkin bunu beğendi.
    Başınızı dik tutmak, okumak için eğmenize bağlıdır...

dovahhkin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Xmax 250 ABS
    sağolasın abi

SULH - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '15 Xmax 250 10bin km - '13 CBF150 21bin km
    Geçmiş olsun. Allah beterinden korusun.
    dovahhkin bunu beğendi.

Geçmiş olsun, kafanı çarpmışsın kaskını yenilemeyi düşünüyormusun ? duyduğuma göre o küçük görünmeyen çatlaklar zamanla büyüyormuş, Allah korusunun bida kaza yapcak olursan yumurta kabuğu gibi dağılmasın :D

MCV - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    150 mcx-Kuba KEE100-RKS Winner200- Hero XPULSE 200
    Geçmiş olsun.Güzel bir gezi yinede çok acı olmayan bir halde sonuçlanmış.
    Büyük geçmiş olsun
    https://www.youtube.com/channel/UCsQMNz8EBD5jqoRCOlr-72Q

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)