Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

asli kusurlu olan karşı taraf ve hukuki boyut sigorta, masraflar vb usul nasıldır???

REKLAM ALANI
    sahin08 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ramzey qm250-2006 skyjet-sj100-7 yuki gy200
    oncelikle merhaba ilk kez kaza yaptım ve maddi hasarlı bir kaza oldu ve hatta canımdan oluyordum
    buraya yazmamın sebebi oncelikle mutlaka başına gelen vardır (benim ilk kez geliyor )ve başıma gelecekleri de ogrenmek istiyorum

3 gün once 2 el aldığım ramzey qm 250 motosikletimin sigortasını dün yaptırdım ve 3 saat sonra kaza yaptım
    kazada şehir için de 50 km hızın altında oldu (diğer araç kiralık ve lüx bir otomobil )
    bölünmüş yolda 2 şerit ve birde araçların park ettiği yaklaşık 8 mt lik yolda sol şeritten ilerliyordum sol ve ileri dönüş tabelası ve birde şerit değiştirmek için cep te mevcut olan yerde en sag şeritte ilerleyen otomobilbirden u dönüşü yapmaya kalktı ki resimlere bakınca 2 şeridide yol ayrımına kadar kapatmış.
    tabi bu manervrayı yapınca 15 mt den az mesafem vardı bende kayıp çarptım
    ambulansla hastahaneye kaldırıldım
    jandarma asli kusuru ona vermiş 84 e 10 du galiba kavşaklarda dönüş kurallarına uymamak dönüş sinyali vermemek falan banada yol ayrımı kavşaklarda hız düşürmeme ihlali yazmış

çok uzun oldu ama sonuç olarak motosikletim bayağı hasarlı tamirhaneye bıraktım eksper çağıracaklarmış burdan sonra ne olacak ne gibi bir yol izlemem lazım ?????????????????????????

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    h2rx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hyena 100 X / Spacy α
    sana yazdıkları kusurda haklıysan itiraz et. ki senin hız düşürüp düşürmediğini nasıl anlamışlar? delil, kanıt iste.

mephamd - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CRF1000 AfricaTwin
    Karşı tarafın sigorta ehliyet ruhsat fotokopisinı alıyorsun. Kaza raporunu alıyorsun. Servisin sigorta şirketi ile anlaşması varsa onlara veriyorsun işleri onlar hallediyor. Anlaşma yoksa karşı taraf sigorta müşteri hizmetlerini ararsın onlar yönlendirir seni. Ya anlaşma olan bir servise çekerler ve işlerin hızlanır yada sen servisinde yaptırır ve faturaları sigortadan parasini alırsın. Ama her iki durumda da tamıre başlamadan önce sigortanın eksperı gelip motoru görür ve bir hasar ekspertızı çıkarır. Falan parça değişecek falan boyanacak gibi.

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:54 ----------

Ne kadar masraf çıkarsa karşı taraf hatası kadarını onların sigortası karşılar senin hatan kadarını da sen karsılarsın.
    Bu maddi kısmı.
    Hastanede yattıgın süre , kazanamadıgın para vs için de sigortadan para ısteyebılırsın. Eğer temınatta varsa karşılar. Yoksa hem araç sahibi şirkete hem de sürücüye dava acabılırsın. Manevi maddi tazminat ısteyebılırsın.
    Bu kısmı uzun ve uğraştırıcıdır. Bir Avukata vekalet vererek yüzde hesabıyla anlasabılırsın veya ücretini ödeyebilirsın.

acayüp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cawa
    Kardeşim 2918 no lu kara yolları trafik kanunun 84 . maddesinde asli kusurlar net olarak belli.
    Bunlardan birini yada birkaçını yapmışsa seninde kusurun bunlar arasında değilse kusurun tali kusursa senin açından hiç sorun çıkmaz.
    Karşı tarafın evraklarını alıp servisine ver gerisini onlar halledicekler.

Yalnız tamirden sonra sigorta parayı hemen yatırmaz servis parayı senden isteyebilir , sende bir süre sonra sigortadan alırsın.
    zaten böyle yapmak bir kazık yememek için en iyisi.
    yoksa adamlar motoruna 3 liralık iş yapıp 5 lira alıyorlar sigortada. Sen alınıcak para kadar iş yapıldığını kontrol et yeterli.
    sahin08 bunu beğendi.

Motosikleti
    Alıntı h2rx adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sana yazdıkları kusurda haklıysan itiraz et. ki senin hız düşürüp düşürmediğini nasıl anlamışlar? delil, kanıt iste.
    ben sabit hızla gidiyordum 50 nin altında kadın biranda önümü kesince fren yapamadım zaten fren izi çıksaydı bile 5 mt den fazla olmazdı
    birde krokiyi falan jandarma hazırladı ben ambulanstaydım yaralanmalı kaza tutanağı verdiler sadece karşı tarafla hiç konuşamadım rapordan sonra ifade verdim okadar

realbyshadow - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Pulsar 200Ns - Suzuki Inazuma
    Alıntı sahin08 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ben sabit hızla gidiyordum 50 nin altında kadın biranda önümü kesince fren yapamadım zaten fren izi çıksaydı bile 5 mt den fazla olmazdı
    birde krokiyi falan jandarma hazırladı ben ambulanstaydım yaralanmalı kaza tutanağı verdiler sadece karşı tarafla hiç konuşamadım rapordan sonra ifade verdim okadar
    İfadende şikayetçi ve davacı oldun mu ? Vücudunda kaza kaynaklı kalıcı bir hasar , iz vs. var mı ?
    Eğer olduysan kişi hakkında dava açılır.Taraflar arası uzlaşma görüşmeleri olur.Miktarda anlaşamazsanız dava görülür,karşı taraf para cezası+ehliyetine el koyma gibi bir ceza alır.Sende mahkemenin verdiği kararla gider maddi manevi tazminat davası açarsın.Mahkeme kararı ile tazminat davasınıda kazanacağın muhtemel olduğu için avukat aracılığıyla bir daha uzlaşma teklifi ve fiyat verirsin , karşı tarafın gücü varsa muhtemelen ödeme yapar konu kapanır şikayetinden vazgeçersin , yapmazsa dava açarsın.

Sanıyorum ki genel seyir bu şekilde olur. Belli de olmaz bir usulsüzlük çıkar , karşı taraf hakimi filan satın alır belli mi olur.En doğru bilgiyi bir avukat verebilir diye düşünüyorum.
    sahin08 bunu beğendi.

Motosikleti
    Jandarma ya hasta hastahaneden çıkınca gittim ifademde sikayetciolmama gerek olmadığını masrafların asli kusurlu tarafın sigortasinin karşılayacağını söyledi bende şikayetçi olmadım çok şükür bende şimdilik önemli bir hasar yok hastahane öyle söyledi ağrılari saymazsak

Zaten motorunda bu şekilde yapilirsa ve karsi tarafın aldiği hasarda benim basimi agritmazsa sorun yok ki
    O araç ta 2014 mercedes ve malum aynasi bile kim bilir kaç para..

Motosikleti
    Neredeyse 3 hafta oldu exper sigorta tamirci üçlüsü fiyat olayını çözemedi hala motorun tamirci de gına geldı hakikaten
    Birde bunun üstüne fiyat çözülünce nakit ödeme yapacağım onun üstüne 1 hafta parça bekle bir de paranın geri ödenmesi var ne bela işmiş bu ya

Motosikleti
    konuyu hortlatıyorum ama henüz işlemler halledilmedi ve kazık yememek namına sormam gereken ve bilmem gereken şeyler var

öncelikle tamirci masrafı çıkarttı ki buda motosikleti aldığım fiyatın 3 te ikisi
    sigorta fiyatı onaylamış sanırım tamirci oyle söyledi sigortacıyla henüz konuşamadım bu fiyatın içinde kdv yi ben mi ödüyorum
    eğer ki kdv yi ben ödüyor isem kabaca hesaplayınca motosikletin masrafı bu fiyata geliyor

yada şöyle yazayım imzamdaki motosiklet
    on ve arka çamurluk kırık
    vites pedalı yamuk
    arka çantalar kırık
    orta sehpa hafif yamuk
    aynam kırık
    sis farı kırık

şimdi bu maliyeti tamirciye ödeyeceğim sigortada bana ödeyecek ama kdv siyle artısı eksisiyle nedir
    ne yapmam gerekir

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)