cbf 150 çarpışma ve sonrası
Reklamlar
-
gökçeada tatilinden dönüşe geçmistim. yolda dinlenerek yiyip içerek istanbula dönüyorduk. çorluda yol tıkandı . aralardan boş buldukça emniyet şeridinden yol alıyorum . emniyet şeridindeki araç birden sinyal verip hızını sıfıra düşürdü . ilkin yanlayarak kaçacak bi nokta aradım ama bulamadım . ve tampona baktığımı hatırlıyorum . fren yapmama rağmen duramadım . kız akadaşımla birlikte çarpma etkisiyle havalandık .yerde sürüklendik . ben daryeyi başımdan tam tepeden aldım ciğerlere yaptığı baskıdan nefes alamaz duruma gelmiştim. Kafadan aldığım darbe yüzünden gözüm kararmış , ayagımdaki acı yüzünden kırıldığını düşünmüştüm . direk kaskımı çıkardım yanlış olduğunu biliyordum ama nefes alamıyordum . düşme anımda kız arkadaşıın yerde sürüklenişini ve o halde yoldaki arabaları durdurmaya çalıştığını gördüm. birden etrafımızda bir sürü insan geldi . zaten nefes alamıyorum . bi açılın diye haykırdım . o kalabalıktan motorcu çıktı motor anahtarımı cebime soktu bi isteğim olup olmadığını sordu ambulans gelince yoluna gitti . yöre halkından başkabir motorcu motorun burada güvende diyip numaramı aldı hastanadeyken 2 kere aradı . yoldaki halkta sanki seferber olmuş gibi biri motoru kaldırıyor diğeri depo üstü çantayı kucaklamış ”çantanız bende güvende abi “ diyor , aralarında ben doktorum diyerek sıyrılan kişi şokta olan kız arkadaşımı sakinleştirmeye çalıyordu . bense yerde hareket etmemeye çalıştım . kısa sürede ambulans ve jandarma geldi . hastaneye kaldırdılar . ambulans çalışanlarının görevleri değil ama hastane içindede bizimle ilgilenmeye devam ettiler . allah onlardan razı olsun .
röntgen tomografi ardından 3 saat müşahedede kaldık . ekipmanlarımı kaza anında ambulansa aldılar . ardından ambulans hastanede acil servisinin önüne bıraktılar , polis merkezi eşyaları almak istemedi hemşirelerde boş bi odaya bunları alabilirlerdi ama . beni evraklar için ayakta görünce "verin gitsin" naralarına maruz kaldım . o halde ekipmanları taşımaya çalıştım . ambulanstaki görevli gençler acıyıp yardım ettiler . içimden diyorum nereye geldik biz . kız arkadaşımın yatağının yanına koydular. hastane çıkışı pansuman odası “ben yapmam hemşire bul” diyipte hemşire bulamayınca damaryolunu bile kendim çıkardım .
Özellikle bayramları ucak dışında ulaşım aracı kullanacağımı düşünmüyorum . ufak sıyrıklarla atlattık . resimde eklerim . sonra. Ekipmanların durumunuda resimlerim .
Bu arada mutlaka kask kullanın hatta full koruma gezin . o sayede şimdi evimdeyim . fotolara bakınca anlarsınız . kazasız sürüşler .
Reklamlar
-
Büyük geçmiş olsun kardeşim.
Allah korumuş.
-
Verilmiş sadakaniz varmış çok şükür ucuz atlatmissiniz
Resimleri bekliyoruz
-
Geçmış olsun, verilmiş sadakanız varmış.
-
Cok gecmis olsun. Allah korumus. Aniden duran arabaya iki laf etseydiniz
-
çok geçmiş olsunn...bi saglıkçı olrak o hastanedeki hemişire arkadaşların yaptıgınıda kınıyorum..
bende tatil dönüşü trafik ldugu için emniyet şeridini kullandım kaza tehlikesi geçirdim (polis arabasına çarpmaktan son anda yırttım)
demem o tatil donusu trafik yogun oluyor..emniyet seridi ister istemez kullanılıyo ..çok dikkatli olunması lazın ani araba durmaları ani çıkışlar olabilirr..
tekrar geçmiş olsun...
-
Kocaeli İl Temsilcisi
Geçmiş olsun , Allah büyük kazalardan korusun .
-
Ezio41 adlı üyeden alıntı
Geçmiş olsun , Allah büyük kazalardan korusun .
Çok geçmiş olsun size ve kız arkadaşınıza. Araçtan şikayetci olun bence. Bu arada kaskınız neydi?
-
Büyük geçmiş olsun.
Kaza anında seferber olmuş herkez asıl mesele hastahanede başlamış galiba. Allah ne ellerine düşürsün, ne eksik etsin derler ya hani..
-
30 Temmuz 2014, 15:05
çorluda benim gördüğüm çok güzel motora saygı gösteren sürücüler var gece 3te ara sokakta sinyal veriyolar geçmiş olsun abi Allah kaza bela vermesin
mondial 150 zc - yuki yıldız 100 -honda spacy 110 - honda cbf - bajaj boxer > sattım yine cbf aldım
-
30 Temmuz 2014, 15:16
geçmiş olsun bundan sonra kazasız belasız günler olsun
-
30 Temmuz 2014, 16:25
https://imageshack.com/my/images
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:43 ----------
herkese taziyeler için teşekkür ederim . bundan sonra bayramda ucak dışında araca binmem motorla uzun yol yapıcağımı sanmıyorum en azında cbf 150 ile
uzun yol ızdırap oluyo .
kask benim nitro dynomo diğeri LS2 iki kaskta görevini iyi yaptı . nasıl takla attıysam kafamın tam tepesini asvalta vurmuşum . ikimizde full kotumalıydık sadece kız arkadaşımın motor ayakkabısı yerine spor ayakkabısı vardı . resimde gördüğünüz gibi ayak bileği zedelendi . her ekipmanın önemi ayrı .
kazaya karışan araç şöförüde eskibi motor kullanıcısı çıktı . aradı hatrımızı sordular . çileli trafiğin faturasını birbirimiz çıkartmayalım .
Hayatı seviyor musun? Öyleyse zamanı çarçur etme, çünkü hayat ondan ibarettir. Benjamin franklin
-
30 Temmuz 2014, 16:38
Büyük geçmiş olsun ALLAH tekrarını göstermesin.
Koruma ekipmanların sayesinde böyle bir kazayı anladığım kadarı ile ucuz atlatmışsın.
Genellikle kaza haberlerine girip bundan sonra olmaması için neler yapılmalı bu işi bilen üstatların yazılarından alıntılar ile yazarım. Bu nedenle de pek sevilmem ama olsun ben yine küçük iki detay yazacağım.
1. Önündeki araba aniden durduğunda (üstelik emniyet şeridinde) takip mesafesini ve hızını anladığım kadarı ile pek iyi ayarlayamadın. Maalesef bu hepimizin yaptığı bir hatadır. Emniyet şeridinden 60-70 ile gitmek bile büyük riskken yanımdan vız diye geçenleri görünce İNŞALLAH başlarına bir şey gelmez diye dua ederim hep. Yapmamalıyız. Bende yapıyorum ama bari biraz yavaş gitsek aslında....
2. En son tamponu hatırladığını söylemişsin. Bütün eğitimlerin kaza öncesi ile ilgili söyledikleri şey probleme değil kaçış noktasına bakın. Çünkü baktığınız yere kilitlenir ve istemeseniz de çarparsınız. Anlattığın olayda bir kaçır noktası varmıydı bilmiyorum. O trafikte de pek sanmıyorum ama genelde kazaların büyük sebeplerinden bir tanesi de kilitlenmek. Virajda çıkışa bakmak yerine korkup düşeceğini düşündüğü yere bakmak bu olaydaki gibi karşısındaki araca yada nesneye bakmak gibi.
Son olarak ta doktor bir arkadaşımın bu tip anlar ile ilgili anlattığı bir bilgiyi paylaşayım istedim. İnsanlar kaza yada ölüm korkusu ile karşılaştıklarında, son saniyelerde bayılma eğilimi gösterirlermiş. Sebepleri bir çokmuş. Ancak en büyük sebeplerden bir tanesi, vücut bütün kanı iç organlara (yaşamsal faaliyeti devam ettirecek olanlara) toplayıp. Bir yaralanma sonrasında en az kan kaybının yaşanmaması için. Bu da kazadan önceki el ayak boşalmasını uyuşukluğun ve baygınlığın ana sebeplerinden biriymiş. Kafana darbe almadan bile bayılmış olabilirsin yani.
Dediğim gibi büyük geçmiş olsun. Artık motorla bir yerlere gitmemek gibi bir düşünceye de kapılma. Başına gelenlerden sonra artık ne yapılmaması gerektiğini öğrenmişsin. Neler yapacağın konusunda da eğitim ile pekiştirirsen çok daha keyifli ve uzun yolculuklar seni bekler. Bozma moralini.
"KAZASIZ SÜRÜŞLER"
-
30 Temmuz 2014, 17:08
Sadık1453 adlı üyeden alıntı
Büyük geçmiş olsun ALLAH tekrarını göstermesin.
Koruma ekipmanların sayesinde böyle bir kazayı anladığım kadarı ile ucuz atlatmışsın.
Genellikle kaza haberlerine girip bundan sonra olmaması için neler yapılmalı bu işi bilen üstatların yazılarından alıntılar ile yazarım. Bu nedenle de pek sevilmem ama olsun ben yine küçük iki detay yazacağım.
1. Önündeki araba aniden durduğunda (üstelik emniyet şeridinde) takip mesafesini ve hızını anladığım kadarı ile pek iyi ayarlayamadın. Maalesef bu hepimizin yaptığı bir hatadır. Emniyet şeridinden 60-70 ile gitmek bile büyük riskken yanımdan vız diye geçenleri görünce İNŞALLAH başlarına bir şey gelmez diye dua ederim hep. Yapmamalıyız. Bende yapıyorum ama bari biraz yavaş gitsek aslında....
2. En son tamponu hatırladığını söylemişsin. Bütün eğitimlerin kaza öncesi ile ilgili söyledikleri şey probleme değil kaçış noktasına bakın. Çünkü baktığınız yere kilitlenir ve istemeseniz de çarparsınız. Anlattığın olayda bir kaçır noktası varmıydı bilmiyorum. O trafikte de pek sanmıyorum ama genelde kazaların büyük sebeplerinden bir tanesi de kilitlenmek. Virajda çıkışa bakmak yerine korkup düşeceğini düşündüğü yere bakmak bu olaydaki gibi karşısındaki araca yada nesneye bakmak gibi.
Son olarak ta doktor bir arkadaşımın bu tip anlar ile ilgili anlattığı bir bilgiyi paylaşayım istedim. İnsanlar kaza yada ölüm korkusu ile karşılaştıklarında, son saniyelerde bayılma eğilimi gösterirlermiş. Sebepleri bir çokmuş. Ancak en büyük sebeplerden bir tanesi, vücut bütün kanı iç organlara (yaşamsal faaliyeti devam ettirecek olanlara) toplayıp. Bir yaralanma sonrasında en az kan kaybının yaşanmaması için. Bu da kazadan önceki el ayak boşalmasını uyuşukluğun ve baygınlığın ana sebeplerinden biriymiş. Kafana darbe almadan bile bayılmış olabilirsin yani.
Dediğim gibi büyük geçmiş olsun. Artık motorla bir yerlere gitmemek gibi bir düşünceye de kapılma. Başına gelenlerden sonra artık ne yapılmaması gerektiğini öğrenmişsin. Neler yapacağın konusunda da eğitim ile pekiştirirsen çok daha keyifli ve uzun yolculuklar seni bekler. Bozma moralini.
"KAZASIZ SÜRÜŞLER"
nere bakarsan oraya gidersin kuralı kacış noktası bulamadığım için tampona kitlendim solumda araçlar sağımda her an dönebilecek bi araba vardı araca arkadan vurdum hızımı ayarlayamadım takip mesafesini her olasılığı düşünerek korumam gerekirdi .
ne yapacağımı sanki kafamda sıraladım .
yamahadan bi motor eğitimi almıştım . hondadan 2 seviye eğitimlerinden bu işe devam edicem yada gis akademiden yeni ekipmanlar gerekicek . motor hayatımı bırakmaktansa daha sağlam ayaklar üstüne oturtmam gerektiğini düşünüyorum.
Hayatı seviyor musun? Öyleyse zamanı çarçur etme, çünkü hayat ondan ibarettir. Benjamin franklin
-
30 Temmuz 2014, 18:14
GÖZÜ PEK MOTORCULAR VARDIR, BİRDE YAŞLI MOTORCULAR...
HEM GÖZÜ PEK HEMDE YAŞLI MOTORCU YOKTUR...
-
30 Temmuz 2014, 19:24
Allah beterinden saklasn iyi ki kasknz varmış. Geçmiş olsun.
-
30 Temmuz 2014, 19:31
büyük geçmiş olsun. her atlatılmış kaza bir tecrübe oluyor bizlere
cbf150 bende kullanmıştım uzun süre, tevsiyem ,kesinlikle fabrika çıkışı lastiklerini kullanmayınız ne kuru nede ıslak yolda.
-
30 Temmuz 2014, 20:24
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
-
30 Temmuz 2014, 21:07
büyük geçmiş olsun arkadaşım artçılı sürüşlerde kaza yapma olasılığından çok korkuyorum bende...
-
30 Temmuz 2014, 21:20
acmimurt31 adlı üyeden alıntı
Allah beterinden saklasn iyi ki kasknz varmış. Geçmiş olsun.
kasksız ne olurdu düşünmek istemiyorum .
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:48 ----------
boudberg adlı üyeden alıntı
büyük geçmiş olsun. her atlatılmış kaza bir tecrübe oluyor bizlere
cbf150 bende kullanmıştım uzun süre, tevsiyem ,kesinlikle fabrika çıkışı lastiklerini kullanmayınız ne kuru nede ıslak yolda.
fabrika lastikleri olsaydı fren anında düşer daha acı sonuçlara maruz kalırdım ,Michelin kullanıyorum herkesede değiştirmesini tavsiye ederim
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)