geçmişler olsun.
kazasız belasız keyifli sürüşler, herkese.
geçmişler olsun.
kazasız belasız keyifli sürüşler, herkese.
geçmiş olsun da hep bir yere yetişecekmiş gibi acele ile bir sürüş seziyorum, araçlara yakın gitmek, yol açılınca yardırma falan...
altımızdaki araç aniden DURMUYOR, at gibi tepiyor, başkalarının gazına gelme, onlarda illa ki düşüyor bunu asla unutma, ona göre sakin sakin sürmeni öneriyorum, beceremiyorsan motoru bırak, bir gün bir dört yol ağzında bu sürüş tarzıyla duramazsan Allah korusun, tali yoldan gelip ana yolda giden kamyonun altında parçalanan motorcu haberi forumda var ...
büyük geçmiş olsun, bazen bizlerde dalgınlıklar yapıyoruz fakat bu aletin üzerinde her türlü tehlikeye karşı öngörülü olup emniyetli gitmemiz gerektiği bir gerçek Allah esirgemiş, köprü üstündeki kazalar çok çok daha tehlikeli.tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletirim.
Geçmiş olsun salih kardeşim. Allah beterinden saklasın.
çok büyük geçmiş olsun allah beterinden saklasın ve korusun acil şifalar dilerim
Sağolasın.
Sağolasın.
Sağolasın.
Sağolasın. Çok doğru diyosun. Biraz fazla kendine güvenden kaynaklandı galiba. Sık sık sürüşümü test etmem lazım.
Sağolasın.
Sağolasın.
Sağolasın.
Sağolasın. Çok doğru diyosun. Bende hep kendime söylüyorum, söylüyordum.. bir anlık aklımdan çıkmış demek ki. Sonuç böyle oldu. Daha dikkatli olmam lazım.
Sağolasın.
Sağolasın.
Sağolasın Adem kardeş.
Sağolasın.
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:08 ----------
Sağolasın.
"Ne Mutlu Türküm Diyene" M.Kemal ATATÜRK
Salcano Wolf 125 28.03.2014 - 02.05.2016 (11.800 km)
Bajaj Pulsar NS 200 Trafiğe Çıkış: 09.05.2016 (46.500 km)
Geçmiş olsun,boş bir alanda fren ve manevra çalışması yapın arkadaşlar. Her motosiklet değiştirdiğinizde, reflekslerinizi yitirdiğinizi hissettiğinizde...
"Ne Mutlu Türküm Diyene" M.Kemal ATATÜRK
Salcano Wolf 125 28.03.2014 - 02.05.2016 (11.800 km)
Bajaj Pulsar NS 200 Trafiğe Çıkış: 09.05.2016 (46.500 km)
Öncelikle geçmiş olsun. Benim kardeşim de ATV kazasında köprücük kemiğini 2 yerinden kırmıştı. 1 sene ha kaynadı ha kaynayacak diye eziyet çekti. Sonra başka bir doktora gidip direkt ameliyat ile titanyum parça ve kalça kemiğinden alınan parça ile tutturuldu. Bİr sene kadar da o şekilde kaldı ve ancak öyle kaynayabildi. Umarım seninki daha iyi durumda bir kırıktır ama yine de dikkat et derim. Tekrar geçmiş olsun.
Çok Geçmiş olsun salih kardeş. Allah beterinden saklasın.
Allah şifa versin.
Motor sürüşü açısından;
Sürüş esnasında zaman zaman düşük hızlarda panik frenle durma çalışması yararlı olur, (bu konuda eğitiminiz olduğunu varsayıyorum) bu aynı zamanda üzerinde gidlen asfaltın tutunma derecesi ile ilgili de bilgi verecektir. (Örneğin trafik ışıklarından müsait olanlarında)
Maneviyat açısından;
Sadakaların kaza belayı savdığı söylenir.
Geçmiş olsun.
geçmiş olsun dostum, kazalardan canlı çıkıp tecrübe kazanıyosak o da iyi bişeydir.
son kazan olsun.
Motosikletimin üstü açık..
https://www.youtube.com/channel/UCp4K0dvqaCd6YAr_beEsudA/featured?view_as=subscriber
Çok geçmiş olsun. Neyse ki ucuz atlatmışsın. Zaten kaza sonrası kendi tespitlerin bir sonraki kullanımında sana önderlik edecektir. Öğreti sana bir kırığa mal olmuş.
Ancak genel olarak şu kanıdan kurtulmak lazım. "DÜŞMEYEN MOTORCU YOKTUR. DÜŞECEK MOTORCU VARDIR" çok yanlış bir öğreti. Neden düşesiniz ki. Kafanızda eninde sonunda düşeceğim ben güdüsü bulunursa.. eninde sonunda düşersiniz.
Hareket eden bir tekerlek; üzerinde kullanıcı (beyin) olmadan bile düşmüyor. Siz kullanıcı olarak o tekerleğe doğru beyin dürtüsü ile hükmederseniz neden düşesiniz. DÜŞMEK İÇİN GEREKÇE YOK.. Doğru kullanınız. Öngörünüz.
35'inden sonra motosiklete başladım. 41 yaşındayım. Bu süre içinde 20.000 km yol yapmışımdır. DÜŞMEDİM, KAZA ATLATMADIM.. (Kazadan saymazsanız bir kere motor üzerindeyken köpek ısırdı. bir sürü kuduz iğnesine neden oldu) - Bu arada nazar değdirmeyin, k.çınızı kaşıyın ya da tahtaya vurun lütfen-
İnanın doğru ve güvenli sürüş ile düşmezsiniz.
Aynen dostum, Türkiye'de defansif sürüş şart. Aksi takdirde "düşmeyen motorcu yoktur" mottosunun da gerçekleşmesi kaçınılmaz... Salih_T dostum çok geçmiş olsun, umarım en kısa sürede iyileşirsin. Ve ayrıca eğitim almadıysan iyi bir yerden veya hocadan eğitim almanı tavsiye ederim.
Bu alemde köprücük kemiğini kırana Teğmen derler. Hayırlı olsun
Şaka bir yana geçmiş olsun. Hatalarını tespit etmişsin bu güzel. Bundan sonrası için daha dikkatli olmanı öneririm.
"KAZASIZ SÜRÜŞLER"
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)